Goda dagar

I helgen var det visning av min lägenhet. Grannarna tog hand om våra 2 katter och jag, Magne och Matilda drog iväg ut i vinterkylan på promenad. Kallt och blåsigt var det så vi återvände snabbt till bilen och körde runt lite på måfå istället. Mäklaren ringde och sa att det hade varit 2 par och kollat på lägenheten. Kändes lite fjuttigt tyckte ju jag då men sen tänkte jag att det krävs ju bara att 1 är intresserad så är lägenheten såld. Så upp med humöret och bort med oron! Allt kommer till mig vid rätt ögonblick. Jag och Magne åkte hem igen, till vårt välstädade hem. Och istället för att gräma mig över lågt intresse vid visningen valde jag istället att glädjas åt filmen jag skulle se på kvällen på bio. Hobbit 2. Och gissa om den var bra. Den pågick i nästan 3h men det kändes som 1,5. Helt jäkla bra! Nu väntar jag på uppföljningen. Vänner på besök på kvällen efter bion. Mysigt. Tända ljus och mörker ute. Love winter!! Vi var 4 st människor i soffan och 1 styck aussie :-). Matilda ska självklart sitta mitt i samlingen. Och få uppmärksamhet.

När gästerna gått satt jag och Magne och lyssnade på musik på youtube och jag tog ett glas rött. Jag älskar musik och har ett brett musikintresse. Det har Magne också. Han slutar aldrig att förvåna mig. Jag visade på musik som jag växte upp med. Chuck Berry, Jerry Lee Lewis, Aretha Franklin etc etc. Lite kul, texterna sitter kvar i mitt minne sedan jag var i 5-årsåldern. Magne spelade en låt av en grupp jag aldrig hade hört talas om. Jag blundade och lyssnade. Jätteskön musik men jag kunde inte placera den i rätt årtionde. Så jag frågade Magne när låten var från. 1969 sa han då!! Alltså, jag har en son med musikintresse. Och en son som är nyfiken på att lära nytt och som är öppen var nytt. Så, det är så skithäftigt. Vi lär av varandra! Och han lär inte mig bara ny musik utan också gammal som jag själv tycker att jag borde känt till.

Mäklaren ringde idag. Ett av paren vill komma och kolla på lägenheten igen och samtidigt träffa mig. Paret ringde under kvällen ikväll. De kommer imorgon kl 12.00. Spännande. Och Ditte kommer hit och tar hand om Matilda. Bra med vuxna barn!! Så håll tummarna folks!! Är det meningen så kommer lägenheten bli såld!

Tove ringde på skype. Jag satt med den ena öronsnäckan i mitt ena öra medan den andra snäckan satt i Magnes öra. Vi tre satt där och skrattade och pratade minnen, barnen pratade om hur mycket de saknar varandra, Tove pratade anekdoter som fick mig och Magne att skratta. Hon har alltid fått oss andra att skratta. Hon berättar om alla äckliga insekter som finns. Hon visade på storleken på den största spindeln hon någonsin sätt. Myror, kackerlackor, flygfän osv. Det är tropiskt där hon lever och alla jävla insekter frodas. Hon har geckos och grodor inne, som äter insekterna. Hon har en spindel som bor uppe i hörnet i hennes rum som äter upp alla andra insekter. En dag tog hon bort lite spindelnät i ett hörne, genast var spindeln där och spann ett nytt. Så hon låter den hållas…!

Hon och Jonas har blivit tillfrågade på universitetet om de vill bli mentorer, vilket innebär att de bär röda tröjor och hjälper andra elever tillrätta. De har bara gått där i 6 månader. Totalt har 9 elever blivit tillfrågade så tidigt som efter 6 månader. Någonsin. Ja, lite stolt måste jag ju säga att jag är över kidsen. Det har fyllt i blanketter avseende skatt o.dy. för att kunna jobba i Australien över loven. Så nu dröjer det väl inte länge förrän de har jobb igen.

Om 10 månader kommer de hem. Jonas kommer vara med sin släkt en del medan Tove kommer vara hos mig. I slutet av november och 3 månader fram stannar de. Herregud vad jag kommer gråta när jag ser dem. Jag har uppfostrat mina barn till att bli självständiga individer och att gå sin egen väg. Att de kan bli vad än de önskar. Och nu jag måste låta dem flyga. Först Tove, om 1,5 år följer Magne. Han ska plugga astronomi i Stockholm. Vi tre kommer alla leva våra liv på olika platser, långt ifrån varandra. Men ändå så nära. För hur gamla de än blir kommer de alltid att vara mina barn. Och hur gamla de än kommer bli kommer de alltid, i första hand, se mig som mamma.

Image

Tacksam är jag för mina barn. För att det är lyckliga och kan skratta. För att de är ödmjuka inför livet, de har fått fightas. Tacksam över att jag har min Matilda som har kommit att betyda nästan allt för mig. Hon är min följeslagare och vän. Och vi är lika kelsjuka. Tacksam över vänner som kommit in i livet helt oförväntat. Tacksam över vad jag själv åstadkommit de senaste 5 åren, men mest det senaste året. I am a warrior :-). Tacksam över allt som kommit till mig i form av ny kunskap, nytt uppvaknande och kärlek o omtanke. Tacksam över min familj hemma i Bohuslän. Love, love, love. Jag har så himla mycket att vara tacksam över. Skogspromenader om morgnarna. Lugnt och stillsamt liv. Inga krav från andra i min närhet. Frihet :-). Alltså, jag är precis där som jag önskar vara precis nu.

Image

_/\_

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Livstil, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s