Oro är slöseri med tid!

Imorse när jag kom ut till Fina Bilen med Matilda så startade den inte! Varenda gång jag ska starta bilen så får jag en tanke om att den kanske inte kommer starta. Pga detta kollar jag oljan stup i kvarten och också kylarvätskan. Jag har t.o.m. frågat en kille på en bensinstation om allt är i sin ordning och om bilen klarar -graderna i vinter. Jodå, allt var som det skulle. Bilen skulle klara en helsickes massa -grader. Men ändå så har jag i bakhuvudet tänkt att kanske idag har den frusit. Och idag startade den alltså inte, som ett brev på posten. Loa!! Ut med Matilda och in i skogen med henne istället. Faan också, tänkte jag. Jag ska ju ner till banken idag och skriva på papper.

Jag ställde mig och diskade. För att lugna nerverna. Jag slog sönder ett glas och skar mig i tummen. Blödde jättemycket. Då tänkte jag att nu får det faan vara nog! Tänk positivt. Tänk att allt kommer ordna sig. Det som sker, det sker. Av en anledning.

Messade Jari. Startmotorn eller ispropp?? Kostnader, kostnader. Dessutom inget garage att tina Fina Bilen i! Jari ringde. Batteriet, sa han. Vilket jag inte trodde på. Var så inställd på ispropp efter veckor av oro!! Jari, min ängel, kom över på förmiddagen. Det första han säger: Varför har du så lite luft i framdäcket? Inte faan vet jag, sa jag. Har jag lite luft??? Han tittar på mig som om jag precis sagt något komiskt…?! Men varför startar inte bilen? Skit i däcket! Han kopplar startkablarna, förklarar nackdelarna med för lite luft i däcken och går in bakom ratten och startar Fina Bilen. Ok, jag hade fel. Det var inte en ispropp. Och Jari hade rätt. Vilket ju var skitbra eftersom det var så lätt åtgärdat. Men snopet ändå… Sen tyckte han att vi skulle åka iväg och fylla däcken. På sin lunch! Alla däck är nu i ordning och bilen är lättstyrd som sjutton. Ja, jag märker ju skillnad nu mot hur det var när det var lite luft i däcken. Men herregud, hur mycket ska man kunna egentligen? Jag har ju inte precis gått någon bilkurs! Vilket förmodligen inte ens finns. Och Jari vill jag ta med mig när jag flyttar. Han kan bo i förrådet. Och jag kan plocka fram honom när bilen eller datorn krånglar.

7e833d20fdbf2ba922a55183eae7960c_500

Skypade med Todan. Hon har klippt sig. Och hon och Jonas har flyttat till en ny familj. Skönt att prata med henne. Och att se henne. Hon är så söt, min lilla tjej.

Sen var jag ner till banken och skrev på papperna tillsammans med köparna av lägenheten. Vilken känsla att kliva ut ur bankens kontor, ut på gatan, och känna att nu är jag fri! Ekonomiskt! Så jävla coolt. Alla mina lån och skulder betalda. Wow säger jag bara, obeskrivligt. Och jag fick ett mess från mäklaren i Bohuslän om det röda huset jag suktade efter. Det såldes idag. Dagen efter att jag tackat ja till att hyra ett annat hus. Just idag, när det har varit till salu i 10 månader! Så jag behöver alltså inte fundera på om jag valde rätt!!

Hem och ta ut Matilda på lång skogspromenad i skymningen. Så mysigt. Sen göra middag till Magne och lyssna till honom när han berättade att han lämnat blod för första gången. Han har blivit blodgivare. Min son!

Pratat med syrran och hennes man om detaljer kring huset. Spännande. Jag flyttar in antingen 1 maj eller 1 juni.

Så i det stora hela var det en helt fantastisk dag. Jag har någon att ringa när jag hamnar i knipa. Jag har pratat med Todan idag, fått undertecknat köpeavtalet, pratat med trevliga grannar och träffat en aussie som Matilda lekte med. Allt är bra med mina föräldrar, jag har pratat med lilla Saga i telefon och Magne är en stolt blodgivare. Jag har en bil som går som en klocka, kanske behöver byta batteri…men ändå! Dessutom är jag x-1000 kronor rikare :-). Tack så hemskt mycket för idag <3.

1466282_754834971199907_1656065862_n

Namaste

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s