Ett leende

Jag var ute på kvällspromenad i spåret med Matilda. Jag älskar verkligen snö, vinter och kväll. Oslagbar kombination. Jag och hon går i rask takt, gärna 2 varv i spåret. Iallafall så stannade vi för att hon tyckte att det luktade helt oemotståndligt gott på en buske. Då såg jag långt bakom oss en person som också var ute och promenerade. Jag funderade inte mer på det utan jag och Matilda tog fart igen. När vi kommit ungefär halvvägs så hittade hon återigen något väldigt väldoftande och vi stannade till. Då märkte jag hur en person var alldeles bakom mig, samma person som jag sett tidigare och som nu kommit ikapp oss. Jag blev så överraskad, dels över att jag inte hade hört honom men också över att Matilda inte heller hade märkt av att det kom en person så nära oss. Iallafall hoppade jag till lite och mötte hans blick samtidigt som jag utbrast ”jösses, vad rädd jag blev” och skrattade spontant. För det var liksom ”överraskningsmomentet” som jag hoppade till av inte att jag blev rädd för honom. Så jag tyckte det hela var lite komiskt. Han var ju så nära. Han hade förmodligen musik i öronen men han log brett och hjärtligt och lika spontant som jag. Och mötte min blick, hans blick var värme! Hans leende var inte ett leende som bara besvarade mitt, hans leende var inget ursäktande leende för att han inte hörde vad jag sa eller för att jag blivit skrämd. Han bara log lika spontant som jag och mötte min blick klart och ärligt. Härligt. Jag älskar spontana, varma människor! Han gick vidare, det gjorde jag och Matilda också. Men jag kommer fortfarande ihåg honom trots att 2h passerat :-). Le mera! Ärligt och spontant!

Image

Sen har jag fått en ny vän på fejjan haha. En av mina fb-vänner la ut en länk om en stackars räv som frusit fast i isen och alla ojjade sig och tyckte jättesynd om den lilla räven. Det gör ju jag också. Men det som händer där ute i naturen är i mina ögon mer naturligt än vad som händer bland de djuren som vi själva ansvarar över (djurproduktion, mat, kläder, cirkus etc etc). Men så tänker inte folk, har jag förstått. Jag brukar inte ge mig in i den där debatten för den är så krävande och leder ingenstans eftersom människor blir så aggressiva. Iallafall var det en kille som gav sig in i debatten och förklarade sin ståndpunkt. Och herrejävlar vilket liv det blev på allt folk. Jag tyckte så synd om honom. Och han hade rätt i allt han skrev. Jag kan inte förstå att folk inte förstår. Jag ”likade” hans inlägg för att ge honom lite support liksom. Sen efter ett tag fick jag en vänförfrågan. Faan vad kul. En intressant människa att dela åsikter med. Han är vegan och äter raw food precis som jag. En vän haha!

Image

Två spännande, varma, kärleksfulla möten under en och samma dag :-).

Namaste

_/\_

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Livstil, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s