Dagarna rullar förbi. Helgen gick fort. I söndags hjälpte Jari mig med radion i bilen som lade av i samband med att batteriet lade av tidigare i veckan. Nu har jag lärt mig ytterligare en ny sak. Min radio har en inbyggd säkerhetsåtgärd. Den är kodad. Fina grejer i Fina Bilen må jag säga. Aldrig hade jag väl trott att jag skulle trycka på olika knappar samt knappa in en kod för att få radion att fungera igen?! Jari kan allt, haha! Sen lade batteriet av igen så då var han tvungen att rycka ut återigen! Han är fullt sysselsatt med mig. Och evigt tacksam är jag.

Jag har tagit ytterligare ett kliv framåt när det gäller min personliga utveckling. Jag har gått över helt på raw food, dessutom fortsätter jag som tidigare att vara vegan. Raw vegan is the shit :-)! Så jag har storhandlat och fyllt kyl med frukt och grönt. Vegan är jag av flera olika skäl. Dels av etiska skäl. Jag vill inte vara en del av de hemska förhållanden djuren lever under! Men det är också av hälsoskäl. Vilket annat djur diar någon annan djurarts mor? Jag är övertygad om att mejeriprodukter är dåligt för dig! Det finna vegetabiliska alternativ. Raw food har jag ätit längre än jag varit vegan. Raw food i form av gröna smoothies varje dag och fastning då och då. Dessutom olika slags råkostsallader från tid till annan. Enda anledningen till raw food är hälsan! Du är vad du äter. Jag vill hålla mig frisk och sund. Och jag vill åldras utan sjukdomar. Dessutom vill jag vara snygg och smal och se ut som 40 år resten av mitt liv :-). I am heading for 100.

Raw vegan betyder också kärlek till min kropp, kärlek till mitt liv, kärlek till allt levande och kärlek till den jord vi bor på. Raw food är en del av det andliga liv jag lever, det är bara ett naturligt nästa steg för mig att ta. I den bästa av världar kunde jag ägna dagarna åt tillagning av raw food, yoga, meditation och träning. En dag, who knows?

Image

 

Image

Idag gjorde jag det enkelt för mig. Sallad på spenat och bladpersilja blandat med frukt. Och så ett fruktfat.

Image

En flaska grön smoothie varje dag. Grönt te och massa citronvatten.

Image

Gick förbi fläkten och vad såg jag? En bit bladpersilja. Haha det e mycket grönt nu…överrallt!

Image

Åsen imorse kl 08.00. Nu börjar det ljusna igen. Imorgon ska jag åka ut vid 7.

Allt är så jäkla bra just nu. Jag kan inte själv fatta det riktigt. Inte ett moln på himmelen. Jag är hemma större delen av min tid, I love my home! Sitter med mitt examensarbete och på torsdag har jag stämt träff med en av våra tidigare föreläsare. Vi ska träffas på torsdag och han var jättepositivt inställd till att vara till hjälp. Tack för det :-). Jag är alltså hemma om dagarna och Matilda får så mycket tid. Jag är otroligt tacksam över att hon kom in i mitt liv. En sån källa till glädje den där skithunden är. Hon får mig att skratta flera gånger på dag. Full i bus och full i faan. Hon e inte dum den där vovven, så jävla snabbtänkt. Och så mammig. Hon har full koll på vartenda steg jag tar och hon finns alltid i min närhet. I skrivande stund ligger hon ner vid mina fötter. Och så jäkla gosig, hon ligger tätt intill mig om nätterna. Hon sitter eller ligger bredvid mig soffan. Går jag på toa hänger hon med. Hon har full koll på mig och jag är så tacksam över att jag kan vara hemma hos henne så mycket.

 

Image

Matilda just i detta ögonblick <3.

Sen har jag mitt nya hus i åtanke. Jag har fått tillsänt mig ritning och planlösningen passar perfekt. Allt är precis om jag vill ha det. En lång vägg till min bokhylla och sovrummet intill köket. Allt i ett plan. Altan emot åker och natur. Promenadavstånd ner till havet och promenadavstånd till skogstigar åt Matilda. Hur bra kan inte detta bli? Och kamin!! Kamin att elda i. Herrejävlar vad jag alltid har viljat haft det. Tända en brasa på lördag- och söndagsmornar vintertid. Och under höstkvällar. Ja, det här kommer bli skitbra. Tack 1 miljon gånger!

Image

”Mitt hus”. Happy me!

Image

Och en perfekt planlösning.

Nu är det dags att förbereda lite mat för morgondagen. Sen blir det yoga och mys i soffan med lilla Matilda. She needs soooo much love, just like her human!

Love and light

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Notering | Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s