You’re gonna miss this <3

1979, jag är 12 år och tycker att min lillasyster, som är 9, är så barnslig. Hon leker med dockor och dockvagn med barn som är flera år yngre än henne. Jag klagar för pappa. Han säger att jag ska låta henne vara. ”Tids nog blir hon stor. Vi är barn så kort tid”.

1983. 16 år och 9:ans skolavslutning. Klasskompisar gråter. Rektorn håller tal om att vi kommer sakna detta. Jag är skitglad att det är över. Så är min bästa polare också. Sommaren väntar. Till hösten blir det flytt till närmsta stad för gymnasiet. Jag visste inte hur fort jag skulle komma ifrån skolan den där dagen och ut i sommaren.

1988, jag är 21. Singel och livet leker. Hungrig på allt spännande som livet erbjuder. Kunde inte komma bort fort nog ifrån denna lilla fiske-håla. Drog till USA och lämnade familj och vänner kvar där hemma. När jag kom tillbaks var allt förändrat och 80-talet var slut. Allt tokigt som jag upplevde under hela 80-talet var nu bara minnen och inte längre en del av mitt dagliga liv.

1992, 25 år och mamma till en dotter. Jag vill ha fler barn tätt. Vilket jag aldrig ångrat. Men hela tiden viljan vidare.

1997, 30 år och mamma till 3. Den yngsta är 1 år och den äldsta 4 år. Återigen har jag lämnat den lilla fiske-hålan och flyttat till Västerås och starta eget företag. Cirkus och kärlek ifrån morgon till kväll. Ingen egen tid till toalett eller dusch. Alltid är det någon liten parvel som behöver mig. Min högsta dröm är egentid, att få sätta mig på tåget tor Göteborg och läsa en bok.

2003, 36 år. Företaget är sålt och framtiden ligger öppen. Barnen växer. Jag påbörjar ett liv som resulterar i det liv jag lever idag. På väg tillbaks till Bohuslän.

2014 och 47 år. Jag har mina sista 3 månader kvar tillsammans med min yngsta unge. Jag flyttar till Bohuslän och han blir kvar. Vår sista tid vill jag ta till vara på. Åren har lärt mig att glädjas åt där jag är just nu. Visst ser jag framemot flytten och allt det nya, min hungriga personlighet kommer aldrig mättas av, men jag vill suga på den här karamellen och vara mamma i 3 månader till. Diska, göra middag, skälla o gnälla, kramas och pussas. ”Jag älskar dig”, säger jag till Magne. ”Jag älskar dig också”, säger han tillbaks som han gjort 1 miljon gånger tidigare.

Tove, min tjej, som är 19 är i Australien idag. Innan hon drog förra sommaren skapade vi minnen ihop. Jag tänkte ofta på att hon tar vardagen alldeles för given. Precis som jag har gjort, speciellt under mina unga år. I dag saknar hon det som var det vardagliga förrut. Helt naturligt. Men hon trivs i Australien och kommer bli kvar. Men hon saknar det som var. Det gör jag också. Jag kan sakna när barnen var små. Magne saknar olika tidsepoker i hans liv. Det som var vardag då är idag bitterljuva minnen. Därför får vi inte glömma att det som är vardag idag kommer vara minnen för oss imorgon.

Till Tove, som hela tiden tänker på morgondagen. Till Tove som är så intelligent och full av empati för allt levande på vår jord. Till Tove som har framtiden klar. Tove, you are missing this. So am I and so is Magne :-). Lev nu. Och jag älskar dig!

Kram och massa kärlek till er mina barn som har så bråttom ut i världen. Precis som er mor.

Namaste

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Livstil, Personlig utveckling och Självkänsla och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s