Matilda, Valldemossa, Matval

Möter återigen en lugn morgon. Dagen som jag har framför mig innebär fortsatt examensarbete, telefon till Mälarenergi, telefon till mäklaren, telefon till de nya köparna av min lägenhet. Maila lite folk. Värre stress har jag levt under hehe!

Matilda har som vanligt fått en skogsprommis så här på morgonen. Så fort jag släpper henne lös far hon iväg mellan stock och sten. Hon hoppar som en känguru eller som kor på årets första grönbete. Hopp och skutt in skogen. Glad och yster och ivrig på alla lukter hon kommer finna. En o annan ekorre dyker upp och får ytterligare fart på henne. Men de är alltid snabbare. Fort upp i en gran så sitter de där på 3 meters höjd och retar henne haha. Idag mötte vi 2 småhundar på stigen, i koppel. Jag kopplade Matilda också. Och jävlar vilket liv det blev på dem när de fick syn på Matilda. Jag trodde faan att du skulle skälla ihjäl sig. Vad är det med småhundar? Och varför tillåts de bära sig åt som de gör? Inte undra på att Matilda blir uppstressad. Men jag hade godis i handen och hon lyckades faktiskt stressa ner med en gång.

Sen mötte vi 2 schäfrar på vägen hem. Vi korsade varandras väg. Matilda satt fint vid min sida medan de lugna och harmoniska schäfrarna passerade. Sen gick vi vidare.

Häromdagen var det en herre som kom fram och ville hälsa på Matilda. Precis innan hade hans fru kommit fram och jag sa till henne att låta Matilda lukta först innan tanten skulle klappa. Och tanten lydde mig så fint. Matilda kände inte att hon behövde vakta eller nåt. De hälsade och kelade. Men sen kom då herrn fram. Och han trodde förmodligen att det var fritt fram för honom också eftersom hans fru nu var kompis med Matilda. Men icke sa nicke. När han går rätt på och böjer sig över henne, då ger hon skall! Ordentligt! Back off, liksom. Allt gick så fort, jag stod och pratade med frun och var inte med. Men va faan, han hörde ju vad jag hade sagt till frun innan. Att ta det lugnt!

Dagen därpå kommer det hem en okänd tant till mig för att köpa en spegel jag sålt. Jag stängde in Matilda i sovrummet för att det skulle gå lite lugnare till. Matilda skäller men är inte aggressiv på något sätt, men det vet ju inte folk. Så de blir rädda, lika bra att stänga in henne tänkte jag. Men tanten hörde ju hur hon skällde i sovrummet och frågade vad jag hade för ras. Sen ville hon hälsa på henne. Jag blev så glad. Det är ju träning för Matilda, att hälsa på främlingar i vår ”lya”. Så jag sa till tanten att låta Matilda vara den som närmar sig henne och att hon skulle få lukta själv en minut. Ja, ja sa tanten. Jag har haft hund, inga problem. Så ut med Matilda från sovrummet. Tanten blir utskälld efter noter. Matilda går fram försiktigt och börjar nosa. Hon går ett varv, och sen ett till. Då märker hon att det luktar väldigt gott i tants hand. Godis! Och tanten pratar barnspråk hela tiden :-). Så Matilda fick lite godis. Och den nya vänskapen var ett faktum. Tanten satte sig på huk. Gulp, tänkte jag. Ögonkontakt i Matildas nivå. Men tanten hade godis i hand. Sitt, sa hon. Och Matilda satt. Godis. Tass, sa hon. Och Matilda gav tassen. Godis. Ligg. Matilda låg. Godis. Ja, sen var godiset slut och tanten fick kramas och pussas hur mycket som helst!

Image

Jag ligger i soffan och kollar film. Matilda ligger tätt intill.

Så när det gäller min lättstressade och känsliga vovve så har jag lärt mig att hon låter sig påverkas skitlätt av hur andra beter sig. Hon är en vakthund och det ska gudarna veta. Att hon vaktar. Men om hundar och människor inte hotar henne så är hon en liten lammunge.

Nu på morgonen har jag läst på lite mer om Mallorca. Kollat olika boenden. Tittat på en blogg som rör vandringsleder på Mallorca och där man kan ställa frågor och få tips. Känns allt rätt, som jag tror att det kommer göra, kommer jag att flytta dit om 5-10 år. Antingen bo året om eller bara delar av året. Tiden får utvisa. Och i min värld kommer en lösning att presenteras till mig så småningom. Jag kan jobba sommarhalvåret på Mallorca och vintern i Sverige med konferenser t.ex. Ja, ingen idé att gnugga geniknölarna redan. Först ska jag göra min första resa dit. Till hösten, förhoppningsvis. Och tillsammans med Magne. Let’s go exploring!!

Image

I gårkväll förberedde jag dagens smoothisar samt skar upp all ananas som jag köpt. Jag älskar ananas, min favoritfrukt. Och så god att ha i smoothis.

Image

6 st ananas hade jag köpt. Bara 10 kronor styck på Ica Maxi. Det gäller att passa på.

Image

Sådärja, 4 st ananaser färdigskurna.

Image

Gröna blad, ananas, äpple, ingefära, pressad citron, vetegräspulver, gojibär och vatten efter behov. Min gröna smoothie <3.

Image

Havremjölk, krav-banan, dadlar, raw kakao, hampaproteinpulver, shia-frön. Min goda morgon-smoothie <3,

Image

Del av morgondagens måltider fixade. Raw-food eller något veganskt tillagat till middag. Och grönt te. Och hur pigg känner jag mig inte då? Och lätt inombords. Och inte tala om hur det känns andligt :-). Jag försöker göra minsta möjliga skada på djur, miljö och mig själv med mitt matval. Och det känns så jäkla bra.

Image

Namaste

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Notering | Det här inlägget postades i Livstil och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s