Minimalist

Jag är emot att sätta ”stämpel” på vad jag är. Hur kan jag säga att jag är vegan om jag äter en hummer var 10e år? Eller räkor när jag blir bjuden? Hur kan jag kalla mig buddist om jag inte är insatt och kunnig i religionen? Hur kan jag vara en hojåkare, när jag inte äger någon motorcykel? Så vem är jag? Spelar det någon roll? Nej, inte för mig. Men för människor i min omgivning verkar det viktigt.

Det ena leder till det andra. Jag säljer min lägenhet med förtjänst. Vad ska jag göra med pengarna? Jag är äntligen skuldfri, för första gången som vuxen. Jag har i och för sig mina studieskulder men de är inget problem att ha, de väcker ingen ångest. Så ingen mer ränta att betala!! Men vad ska jag göra med pengarna som blev över? Jag vill inte bara sätta sprätt på dem. Jag vill att de ska växa!

Hur får man pengar att växa? Jo, att investera och låta pengarna förränta sig. Om och om igen. Den avkastning som blir investerar man igen. Aktier, långsiktigt. När jag blir pensionär kommer jag att kunna leva på mitt pensionspar, som jag sparat hittills i livet, framtill jag är 70 år. Sen då? Ja, sen ser det faan inte roligt ut! Men när jag nu investerar i en aktieportfölj, återinvesterar avkastningen samt avsätter 10% av månadens inkomst i aktieportföljen kommer jag kunna leva riktigt gott på avkastningen som blir på min aktieportfölj när jag fyller 70 år. Och det fina i kråksången är ju att ränteeffekten bara rullar på, år efter år efter år. Ju äldre jag blir ju större blir avkastningen! Mitt pensionsspar har jag förövrigt sagt upp!

Men nu när jag äntligen är skuldfri så har jag också börjat tänka annorlunda. Jag vill t.ex. inte äga min bostad längre. Jag hyr hellre. Billigt. Och av en händelse 😉 så damp det ner ett perfekt hus att hyra. Med ett pris anpassat efter hushållet storlek. Jag har också börjat sälja av saker pga att jag inte får plats med allt i min nya bostad. Men detta säljande har i sin tur fått mig att fundera på vad jag egentligen behöver. Och helt plötsligt är jag utslängd i det okända. För jag behöver knappt någonting egentligen! Så nu funderar jag på att sälja av ännu mer, saker och möbler som alltid betytt något för mig men som helt plötsligt inte betyder annat än att det står där och skräpar och samlar damm. Och att damma tar tid. Vill jag lägga tid på att damma? Eller vill jag lägga tid på att umgås med vänner, resa, läsa, leka med Matilda, skriva etc? Ja, ni förstår vilken hisnande tanke.

Så en jäkla bollning är satt i rullning. Var det slutar vet jag inte. Men känslan av frihet har fötts inom mig och den kommer inte att försvinna. Jag vill arbeta så lite som möjligt. Jag vill faktiskt inte spendera 40h/ve på ett arbete. Så då behöver jag skära ner på kostnader :-). Jag shoppar nästan aldrig kläder osv men det finns alltid pengar att spara om man tittar en extra gång. I morse, t.ex. funderade jag på blomjord som jag vill har när jag håller på med växter och blommor. Men blomjord kostar ju. Kompost, dök upp i skallen. Jag kan anlägga min egna kompost när jag flyttat. Så jag läste på lite på nätet och fick massa input. Gratis blom/växtjord blev resultatet och jag sparade pengar! Dessutom är det ju skithäftigt att ha en kompost. Allt avfall blir jättefin jord och jag sparar på sopberget!

Nej, jag vill inte längre vara en del av denna köphysterin. Eller där man värderas av titlar och hus och bil. Mitt liv är mitt. Återigen, jag vill göra den minsta skadan på jorden, på djuren och på mig själv.

Så är jag då på väg att bli minimalist då jag samtidigt har en svindyr kaffeservis som mina föräldrar sparade till mig under hela min barndom och som jag inte kan göra mig av med? Är jag vegan, buddist, hojåkare, minimalist? Haha, ja det får andra avgöra. Jag skiter i vilket. Men min resa att leva ett liv som är fritt från skulder och begär, som istället är rikt på upplevelser och möten har bara börjat. Tänk att bara äga det du kan bära med dig? God, am I going crazy?

Image

Matilda ligger tätt intill när jag skriver. Hon tittar och iakttar mig. Det är dags för prommis med väldens goaste varelse.

Namaste (och nej, jag är inte Hindu för att jag säger Namaste. Jag bara älskar innebörden av ordet <3)

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Livstil, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s