Digital nomad!

Ok, jag har tidigare skrivit att jag inom 5-10 år från nu tänker påbörja en ny bana. Jag påbörjar ju redan nu en ny bana i och med att jag flyttar hem igen. Men jag planerar alltså min bana efter denna bana, så att säga, redan nu!

Allt jag gör idag, de fröna jag sår idag, kommer att utvecklas till det liv jag vill leva om 5-10 år. Jag har inte bråttom, det här är tiden som krävs för att de tankar och drömmar som planteras idag ska ge resultat där framme. I framtiden.

Jag har varit inne på att, hela året eller delar av året, bosätta mig på Mallorca om 5-10 år. Och då i den pittoreska och vackra bergsbyn Valldemossa. Tanken har varit lite grann att arbeta med det jag gör i Sverige. Hotell- och konferens eller varför inte en B&B? Och jag har planerat att redan i höst resa dit och reka lite! Men det har inte varit någon brådska för mig att komma på vad jag ska sysselsätta mig, det blir det det blir. För just nu behöver jag vara i Sverige och jobba och leva ett tag. Everything comes to me in the right moment, är min devis nuförtiden.

Nu har jag ju sålt av en del möbler och grejer eftersom jag ska in i en mindre bostad än vad jag har idag. Denna försäljning  har fått mig att fundera på vad jag egentligen behöver. Det har jag skrivit om i ett inlägg tidigare. Dessutom har jag i och med min lägenhetsförsäljning blivit skuldfri och det har väckt en enorm frihetskänsla i mig. Jag kommer aldrig i hela mitt liv ta ett lån igen.

Jag har alltid varit en individualist, en frihetsälskare. Jag har bytt jobb ofta, påbörjat nya banor ofta, flyttat ofta. Jag är hungrig efter ny kunskap och nya människor. Personlig utveckling. Jag kanske är en äventyrare i själ och hjärta? Häromdagen så ramlade jag över en sida på internet som handlade om digital nomads. Den hemsidan har jag tidigare ”ramlat över” men då i ett annat sammanhang. Tydligen var jag inte mogen då att ta in det som stod, men jag var det verkligen nu!

En digital nomad har dator och telefon som arbetsredskap. Jag kan jobba varifrån som helst så länge jag har tillgång till internet. Vilket betyder att jag kan jobba med det jag älskar och bo var jag vill. Detta talar direkt till mig!

Om känslan att bli skuldfri väckte denna enorma frihetskänsla i mig så är det inget emot hur jag känner för att jobba som en digital nomad! Det är inte pengar som styr mig utan friheten att bestämma över mitt egna liv och den tid jag lever här på jorden. Jag vill inte ha en fast anställning efter examen, jag vill inte heller jobba 100%. För de flesta är fast anställning och heltid  just frihet, att ha den ”tryggheten”. Den tryggheten är inte min trygghet. Jag läste förresten om en kille som är en digital nomad och vid tillfället jobbade ifrån Indien, han behövde 5000kr/månad för att leva och bo. I could do that!

Så tanken är född att starta ett eget företag. Ett nätbaserat företag. Jag mötte upp med ett par polare för ett par dagar sen och presenterade denna nya tanke och en av tjejerna föreslog att jag kunde ju skriva. Och hon har faan rätt, för jag älskar att skriva. Dagen efter var jag hem till en annan polare som förklarade att hennes sambo jobbar på ett företag som är ett av Sveriges främsta leverantörer av domännamn. Och jag hade redan innan jag åkte hem till henne beslutat mig för att köpa ett domännamn. Dessa små tilldragelser är ingen slump i min värld. Law of attraction :-)!

Jag tänker starta ett nätbaserat företag det närmsta året. När rätt affärsidé ploppat upp. Och ja, jag älskar att skriva. Kanske blir det något åt det hållet? För jag ska absolut arbeta med något jag älskar och är bra på. Och jag kommer skaffa en hemsida och ett domännamn. Det är början.

Vidare kommer jag att lägga ut min blogg på facebook fr.o.m idag. Det känns utlämnande och lite pirrigt. Men jag behöver börja nätverka och mina vänner på facebook är en stor del i mitt nätverk eftersom de känner mig personligen. Och jag hoppas på feedback. Jag kommer alltså ut ur garderoben. Känns det som. Blottar mig totalt.

Men ja, så ser min framtid ut. Helt jävla oviss. Ingenting är under kontroll och ändå, allt är under kontroll. Detta är första steget, tänk när jag tar mitt pick och pack och drar iväg mot okänt mål. Freedom!

Så, ha mig i åtanke när affärsidéer ramlar över er 🙂

Image

Namaste _/\_

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Livstil och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s