Att skriva

Jag har alltid skrivit. Och jag har alltid läst böcker. Jag har skrivit mycket och jag har läst mycket. Nu skriver jag på en blogg, förr skrev jag dagbok. Jag har ibland haft yrken som krävt god insikt i det skrivna språket. I mitten av 90-talet funderade jag på att börja studera litteraturvetenskap för jag ville ha möjlighet att få använda mig av skrift i mitt framtida yrke. Jag ville bli krönikör! Annat kom emellan som det så ofta gör.

Men i dagarna har jag funnit en möjlighet att både bo och jobba utomlands i framtiden. Från olika infallsvinklar har jag nu fått olika vägledande förslag. Allt pekar mot att skriva. Och jag kan skriva, jag vet hur man gör det :-). Jag kan finna mig ett yrke som är nätbaserat. Då kan jag jobba när jag vill och varifrån jag vill. Det enda som krävs är en internetanslutning.

Idag har jag fått städat hela mitt hem eftersom de nya ägarna ville komma och mäta balkong och köksinredning etc. Och ja, ni får tycka vad ni vill men jag vill inte ha det rörigt när det kommer hem okänt folk till mig. I alla fall, medan de gick omkring och mätte så låtsades jag arbeta med mitt examensarbete. I själva verket kollade jag upp möjlighet att tjäna pengar på att skriva över internet. Det finns jättemånga möjligheter. Och det fantastiska med allt är ju att jag inte har bråttom. Detta kan jag hålla på med på fritiden medan jag jobbar de närmsta åren i Bohuslän. Jag kan bygga upp ett företag under lång tid. Och när jag är redo, då ger jag mig av ut i världen!

Så jag kommer att starta upp ett företag, skaffar en hemsida och ett domännamn. Så jävla spännande.

Image

Jag har haft drömmar om att resa nu när jag inte längre har mina barn boende hos mig. Jag har haft en dröm om att bo utomlands. Rent praktiskt har jag inte haft någon lösning på hur det hela skulle gå till. Men saker och ting har en förmåga att lösa sig av sig själv om man bara ger det lite tid. Och nu har lösningen nyligen presenterats för mig. Jag vill tillbringa några år som digital nomad. Fattig på pengar men oerhört rik på upplevelser och möten.

Vad vill jag få ut av livet? Egentligen. Vad vill du få ut av livet? Egentligen. Svaret är inte självklart. Det krävs att man verkligen tänker utanför boxen. Jag vill inte leva ett ”ok” liv, jag vill leva ett spännande och utmanande liv. Jag vill bestämma över min tid. Jag vill bestämma över var någonstans på jorden jag vill vara just nu. Jag vill bestämma när jag ska sova och när det är dags att vakna. Umgås med nya människor. Lära mig massa nytt. Jag skulle kunna skriva massa saker jag inte vill göra men jag tycker det är roligare att skriva allt det jag vill göra. Som vegan skulle det vara härligt att bo i ett land där det hela tiden finns färsk frukt och färska grönsaker. Summan av kardemumman för mig blir: Frihet <3.

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Livstil, Personlig utveckling och Självkänsla, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s