Do what challenges you and makes you feel afraid.

Två nätter i rad har jag legat vaken. Jag har oroat mig för än det ena och än det andra. Jag har gått genom liknande tider tidigare så jag känner igen symptomen. Startskottet för oron denna gång är förmodligen mina framtidsplaner på att börja skriva. Nu i dagsljus känns ju inte planen alls farlig men på nätterna blir saker helt annorlunda. Men som om detta inte är nog passade jag också på att oroa mig över flytten och allt som fortfarande måste göras innan dess. Mitt i detta kaos ska jag till Lysekil och praktisera 5 veckor! Jag fick också tillbaka mitt examensarbete som jag hade skickat in häromveckan till min lärare. Han hade lite åsikter om mitt arbete, vilket var precis vad jag hade räknat med. Det var mest massa tekniska detaljer som jag ska åtgärda, själva det skrivna språket och alla insamlad data var han däremot nöjd med. Men jag låg vaken och tänkte på detta också inatt. Examensarbetet tar tid, tid som jag inte har! Så, inatt låg jag alltså och oroade mig över flytten, examensarbetet och mina framtidsplaner på att skriva. Och som alltid, i dagsljus försvinner ångesten och nu på morgonen har molnen skingrats och jag är mitt vanliga positiva jag.

De första raderna jag såg när jag slog upp datorn idag var: ”To have striven, to have made the effort, to have been true to certain ideals – this alone is worth the struggle”. (William Penn).

What else is life, but an effort to do something worthwhile? Do what challenges you and makes you feel afraid.

Och det var den sista meningen som bet sig fast. ”Gör det som utmanar dig och det som gör dig rädd”. Haha. Klockrent.

Image

Te, morgonprommis med Matilda, biltvätt, bilbesiktning, sälja möbler, fota möbler till försäljning och examensarbete står på agendan idag.

Kram och Namaste

Pis

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Livstil, Personlig utveckling och Självkänsla, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s