Att få ihop två liv

Jag har två liv just nu. Ett liv där vardagen ska fungera med planerad flytt och skolarbete. Ansvar över Matilda och Magne. Jag har i dagarna tvättat bilen och besiktigat den. Samt beställt tid på bilverkstan för små åtgärder som behöver fixas, en framlykta, byte av batteri, kolla generator samt lägga in en varningstriangel i bagaget. Jag överlämnade allt åt verkstan för jag har inte ens tid att köpa en varningstriangel känns det som! Matildas långpromenader tar 1-2 h varje dag, fast jag älskar dessa promenader (det är bara tiden som är knapp). Raw food till mig, det mixas och juicas och det hackas och skärs. Sen gör jag även maten till Magne, vilket jag egentligen inte behöver men som jag vill eftersom jag bara ska vara mamma till honom i 3 veckor till.

Magne och jag städar garderober och klädkammare. Vi slänger en del och kör till Brödet & Fiskarna med en del. I dag har Magne pumpat mitt cykeldäck, jag ska sälja cykeln. Jag säljer och säljer. I morgon kommer det ett par och hämtar 2 bokhyllor senare kommer det en tjej och hämtar ett badrumskåp. Vi ska gå igenom förrådet idag, jag har bokföring kvar från företaget jag drev. Tiden har gått ut och jag kan äntligen slänga det sista av den. Jag har kläder som hängt med sedan 80-talet som jag aldrig haft hjärta att slänga. Nu åker de till loppis. Sen har jag en stationär dator som Magne ska tömma all info i så att jag kan sälja den också. Ja, det finns mycket mer att skriva men jag ska inte tråka ut er mer om det!

Image

Fina bilen besiktigas.

Image

Magne fyller baksätet med påsar fyllda med kläder.

I allt detta skriver jag på mitt examensarbete också. Jag lägger 4 h varje dag på förmiddagen till detta. Jag var ner till mäklaren och skrev på papper. 2 maj lämnar jag över nycklarna till de nya ägarna :-). Woohoo! Sen gick jag till Shanti för att köpa rökelse, men det går ju faan inte bara att köpa rökelse i den där affären. Jag kom ut med 1 par byxor, 1 kjol och en sjal också. Men så jävla fina. Jag dööör!.Stod och snackade med ägaren ett tag och förklarade att det var sista gången jag var in till honom, att jag flyttar nu. Ut på vischan där inget Shanti finns. Men han sa att det bara är att ringa så skickar har grejer till mig. Nice. Fick visitkort och allt. Han var lite nyfiken på var jag skulle flytta och livnära mig på så jag förklarade så gott jag kunde. Inget är under kontroll, typ. Han är trevlig som faan, han kanske ger sig ut i världen han också en dag. Gick förbi pressbyrån på vägen till bilen och köpte senaste numret av Inspire och nära. Love Inspire <3. När jag kom hem hade KinaResor och IndienResor kommit i brevlådan. Lycka!

Image

Mina byxor av märket Gringo. Fairtrade och handgjorda i Indien. De är så fina.

Image

120 spänn rök där.

Image

Indien. En dag.

Mitt andra liv då: Fokusera inåt, att inte låta tankarna styra mig. Mina tankar är inte jag. Därför är det så viktigt att förstå att tankarna man har inte egentligen är verkliga men att de är så oerhört starka. Alla tankar är affirmationer. Tänk väl, för du lyssnar! Jag försöker fokusera på andningen då och då under hektiska dagar för att inte helt tappa bort mig. Jag har funderat på vad jag egentligen vill få ut av livet och kommit fram till följande ord, som jag har nedtecknat: Älska, skratta, inspirera, skriva, dansa, resa, lära nytt, umgås, sol, föreläsa och upplevelser. Ja, längre än så har jag inte kommit. Det är en komplex fråga. Men allt eftersom jag kommer på mer så kommer jag att nedteckna dem också. Jag tänker också på hur jag ska gå tillväga för att nå dit. Vem ska jag ta hjälp utav. Jag behöver en mentor. Men vad kan jag själv göra så länge? Jag kommer fortsätta sälja av grejer efter att jag flyttat ner till Bohuslän till exempel. Och jag kommer lyssna mer till mig själv och min omgivning. Jag är som en satellit. Öppen för signaler :-). Min intuition är och förblir stark. Tack o lov! Så medan jag faktiskt lever mitt liv inåt så ser det ut som om jag lever där ute, utåt. Vilket jag ju också gör emellanåt. Jag är en dubbelagent. ”Life is a preparation for the future; and the best preparation for the future is to liv as if there where none”. (Albert Einstein).

Image

Love & Light _/\_

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Livstil, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s