Affirmera

Idag har jag skrivit på mitt examensarbete. Jag började morgonen, så fort jag vaknade, att affirmera att ord skulle komma lätt till mig under dagen. Och också att jag med lätthet skulle förstå de instruktioner jag fått av läraren. Examensarbetet har som förväntat flutit på fint. Skrivningen har löpt på fint och jag har också förstått instruktionerna med lätthet. Orden har kommit till mig med lätthet :-). Jag har också känt ett lugn och en tillförsikt att arbetet kommer bli bra när det är slutfört så därför har dagen inte varit stress- eller orosfylld.

Jag har haft en kvinna här som köpt en av alla dessa grejer jag har lagt ut till försäljning på facebook. Pengar bara kommer till mig. En annan nice affirmation som jag kör med. Igår bara det drällde in pengar till mig i form av försäljning av möbler, cykel och grejer. Tack, tack allra ödmjukast. Jag började dagen med min morgonsmoothie på 7dl. Lite senare gjorde jag 1,2 liter grön smoothie som jag satte i mig. God med ananas och äpple bl.a. Och mellan dessa åtaganden satt jag alltså och skrev på mitt examensarbete. Det blev dags för middag. Folk som får reda på att jag är vegan frågar ofta vad jag äter. Precis som om de inte tror jag äter något. För vad äter man om man inte steker en fläskkotlett eller grillar en kyckling? Jo, det ska jag säga. Att sedan jag blev vegetarian och senare vegan har jag aldrig ätit mer varierat. Det är olika smaker varje dag. Det enda som är detsamma är min frukost, min morgonsmoothie. Mina gröna smoothisar smakar olika varje dag då jag lägger i olika frukter varje dag. 1,2 liter grön smoothie till lunch/dag. Mitt ph-värde i kroppen är strålande. Inget där sjukdomar trivs. Ju mer frukt och grönt du äter ju bättre ph-värde får du i kroppen. Frukt och grönt är basiskt och där trivs inte sjukdomar.

Till middag finns det 1 miljon upplägg till rawfood eller veganskt tillagat. Idag testade jag något nytt igen. Det blev skitgott! Jag stekte riven vitkål, riven morot och hackad lök. Tillsatte havregrädde, vegetarisk buljong och en stor vitlöksklyfta. Salt o peppar. Färdigköpta morotsbiffar till det. En hel del av varorna var dessutom krav!

20140301_145429

Dagens goda middag.

Under mina promenader med Matilda i dag har tankarna fått fritt spelrum. Jag har medvetet sett till att inte tänka på framtiden, kommande flytt etc. Utan istället försökt tänka tankar som det är någon mening med. Som bekant är oro ingen mening med! Jag funderade på tankens kraft och på meningar som ”du är vad du äter” eller ”du får tillbaks det du ger” eller ”en olycka kommer aldrig ensam” eller ”den som gräver en grop…” osv. Alla dessa olika meningar har i grund och botten samma betydelse. Att du får det du är. Som person. Vill jag ha kärlek i mitt liv så behöver jag ge kärlek (läs vara kärlek). Vill jag ha (vad jag nu vill ha) så behöver jag ge samma som jag vill ha. Jag behöver vara det jag vill ha. Jag vet att jag sprider positivitet genom mitt sätt att vara och agera. Och som en följd av det händer det hela tiden positiva saker i mitt liv. Visst händer det tråkiga saker också. Häromdagen fick jag en p-bot till exempel. Hur valde jag att bemöta detta? Ja, inte genom att älta och beklaga mig för alla jag mötte den dagen. Jag konstaterade bara faktum, lade boten i min ficka och betalade den så fort jag kom hem. Jag känner inte ens någon frustration nu när jag skriver om boten. Det handlar om val! Varje dag, varje ögonblick. Positivt eller negativt. Jag väljer positivt till större del. När jag, mot förmodan, ältar något negativt gör jag det inte under lång tid. Jag har lärt mig att bemästra mig. Varför ”negga” över något du inte kan påverka? Sen kan det ju alltid vara bra att ha en nära vän att bolla med när man är ute och seglar på ett alltför negativt hav…det har jag. Han drar mig alltid tillbaks in till stranden med sitt klarsynta förnuft. Och hur mycket jag än vill älta och gnälla så kan jag inte argumentera emot all den där klarsyntheten. Det är bara att skratta, rycka på axlarna and move on!!

bff570e716b8cfba48446f720eed31f2

Ikväll väntar jag besök av Jari och barnen. Hans liv går parallellt med mitt. Han är på väg. Jag är på väg. Han är precis där han önskar vara just idag och så är jag. Skithäftigt. Jag är tacksam över att han kom in i mitt liv. Inget på jorden kunde hindra att mötet skedde. Sen om vägarna skiljs en dag, må så vara. Men det kan också vara en av alla dessa vänskaper som kommer fortsätta livet ut. Men inget jag går och funderar på precis. Just nu känner vi varandra och hans klarsynthet och förmåga att sätta ord på känslor och tankar inspirerar mig. Till skillnad mot honom är jag bättre på det skrivna språket. Han är dessutom extrovert medan jag är introvert. Han pratar och jag tänker skulle man kunna hård-dra, och då o då sticker jag emellan med en intelligent kommentar haha. Så ja, jag är glad du finns Jari!

322971628187f1da22c98a161d5572c3

Introvert haha. Vilket tack och lov mina vänner förstår.

Nu väntar lite hushållsgöra då dagen gått åt till att skriva.

Namaste

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Attraktionslagen och Tankens kraft, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s