Hjälpsam, positiv och introvert

Jag snackade med en kompis idag. Och han tog upp några ämnen som jag själv reflekterat över och som jag trodde jag var ganska ensam om. Det första handlade om hans känsla av förståelse för hur andra känner och mår. Hur han bjuder på sig själv, lyssnar och agerar rådgivare. Hur han vill att den andra ska må bra etc. Han har nu, liksom jag, upplevt att det hela ofta slutar med att den andra personen uppfattar det hela som en invit. Är det så ovanligt nuförtiden med omtanke och att vara trevlig att det uppfattas som om man är ute efter något helt annat än vänskap? Helt plötsligt finner man sig själv mitt uppe i en situation som inte alls fanns med i tanken från början. Jag har själv varit med om detta flera gånger. Antingen att personen i fråga börjar dra sig undan och agerar med misstanke mot mig eller att personen visar att den minsann är med på noterna (?)!! Helt knäppt. Och bisarrt. Vid sådana tillfällen har jag alltid låtsats som om jag inte inser vad den andra misstänker utan jag fortsätter att vara mitt vanliga jag men att jag så sakteliga ”dämpar” mig en aning. Men det känns så tråkigt att bli missförstådd. När det enda man ville var att finnas till som en vän för den andra personen.

5280d08c10a1f_original

Den andra situationen handlade om att vara en glad och positiv människa. Att komma till jobbet skittrött på morgonen och ändå hålla humöret uppe och hälsa glatt på alla. För vad är alternativet? Vara sur och butter? Och sätta ribban för den dagen! Eller att överlag skratta högt, ha roligt, prata med folk och le. Detta ses inte alltid med blida ögon. Somliga upplever detta otroligt provokativt och att man som en glad och positiv människa seglar lite under falsk flagg, för egentligen låtsas man ju bara. Eller hur? Jag kan villigt erkänna att jag har tagit åt mig när människor har gett mig ”blickar” för att jag har varit för glad. Jag har varit otroligt känslig för hur andra människor upplever mig. Och jag har då dämpat mig, för att passa in i mallen som jag inte har en aning om vem som skapat. Men inte längre. Nu skrattar jag hur jävla högt jag vill. Om jag vill.

1497562_804462192903437_1954680177_n

Den tredje situationen handlar om hur olika vi är i vårt önskemål att umgås på fritiden, efter jobbet. Jag älskar människor och kommer överens med de flesta. Jag har alltid skitkul på jobbet eller som nu, i skolan. Men det betyder inte att jag vill umgås på fritiden. Detta har att göra med att jag är introvert. Jag behöver få ny energi och det får jag genom att vara ensam. De extroverta får energi genom att umgås och prata med varandra. Jag har inte alltid förstått att jag varit introvert. Detta har jag lärt mig under de senare åren. Så om inte jag förstått så har ju inte mina arbetskompisar/vänner heller förstått. Jag har uppfattats som fin i kanten och förmer än andra eller rent ut sagt tråkig eftersom jag inte vill umgås. Detta har naturligtvis varit jobbigt för mig eftersom det inte är sant. Återigen en missuppfattning. Men efter att jag förstått att mitt stora ensamhetsbehov beror på att jag är introvert har jag förklarat för nya människor som kommer in i mitt liv att även om jag tycker om dem jätte-jättemycket så behöver jag vara ensam och slippa dem :-). Och därmed har problemet varit ur världen. Nu skämtas det om fester och jag får skämtsamma pikar om att ”Pia kan vi nog INTE räkna med…”

1004898_544471662254608_938343505_n

Min kompis och jag snackade om detta under vårt samtal idag. Jag sa till honom att när människor säger och tycker saker om en så ligger problemet hos dem, inte hos han (eller mig). Jag är inget helgon, jag kan också bli irriterad på personer. Men jag vet också att problemet är inte den där personen utan jag behöver gå till mig själv och fråga varför jag irriterar mig på just hens egenskap (eller vad det nu är). Jag har lärt mig otroligt mycket om mig själv genom att verkligen undersöka varför jag upplever vissa människor som ”störande”. Det är ju hos mig det ligger, inte hos dem! Så det kan man tänka på när man inte är omtyckt av alla. För det säger mer om den personen än det säger om dig <3. Något som är bra för självförtroendet också är att bara umgås med människor som tycker att man är Tarzan haha. Det gör jag, de andra får fortsätta negga :-).

996033_598785410158416_94980452_n

Sen kan jag inte hjälpa att lägga till en positiv sak som hände idag. Sorry alla pessimister ;-). En f.d kollega till mig messade och sa att hennes vd på en konferensanläggning vill ha mitt cv. Hotellchefen har slutat och min kompis rekommenderade mig. Tack, tack. Vd ska inte rekrytera någon ny men han ville ha mitt cv. Och det ska han förstås få! Och ett sjuhelsickes personligt brev. Jag passar nog på att skicka över mitt examensarbete också…hehe.

Nu ett glas rött vin

Namaste

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Personlig utveckling och Självkänsla, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s