Tillbaka hemma igen

Resan ner till Bohuslän gick bra. Det var inte så jobbigt att säga hejdå till Magne och Matilda denna gång då jag kommer hem över helgen igen redan om två veckor.

SONY DSC

Jag och Matilda strax innan jag åkte.

Jag kör alltid nonstop till Götene, där jag brukar ta lite kaffe. Tänkte att jag kanske skulle åka direkt hem till syrran för att jag så gärna ville hälsa på Saga istället för att åka till Lysekil med en gång. Men syrran svarade inte i mobilen så jag ringde hemtelefonen också men inte heller där svarade hon. Då började jag messa istället att jag tänkte komma förbi om ca 2 h men innan jag skrivit färdigt fick jag ett mess ifrån Pernillas man Jocke istället. De var ute på promenad i solen och tog en bild på mitt hus där det låg i solskenet med blå himmel bakom. Och ja, då ville jag ju verkligen åka hem till dem först. Så så fick det bli.

När jag äntligen kom fram och klev ur bilen öppnade syrran dörren och där stod lilla Saga och sken som en sol. Hon hade en teckning i handen till mig. Teckningen la jag åt sidan och bara tog tag i ungen och hystade upp henne i luften. Sen vände jag upp och ner på henne, skakade henne och hystade upp henne igen. Och hela tiden skrattade och skrek hon förtjust haha. Vi måste gå in, skrek hon. Jag har ju ingen mössa på mig! Så då gick vi in medan hon satt som en smäck runt halsen på mig. I just love her!!

20140309_152409

Saga o jag. Äntligen!

Efter att ha kramats klart bar det iväg igen. Ut till Lysekil. Ringde till mamma från bilen att jag var på väg. Strax innan Lysekil så går bilvägen upp på ett backkrön, upp över berget. Och när man närmar sig backkrönet börjar man se kyrkspiran i Lysekil och den bara växer sig större ju högre upp i backen man kommer. Sen ser man hela kyrktornet, därefter kyrktaket och helt plötslig är man högst upp på backkrönet och hela havet och Lysekil breder ut sig nedanför och framför mig. Synen tar andan ur mig varje gång. Det är så jävla mäktigt. Hav och öar så långt ögat når. Jag blir så berörd varenda gång att ögonen tåras. I am back home. Det spelar ingen roll var jag kommer bo i framtiden. Var någonstans på jorden jag väljer att bo. Sedan. Mina rötter finns här. I Bohuslän.

Tillbaka på Vann. Känner mig som hemma där också. Alla är så välkomnande så jag återigen blir alldeles berörd. Det kramas och skrattas. Och ingen fattar att det gått 3,5 månad sen sist. Oskar, kocken, kommer in och berättar att det finns vegansk mat till mig i matsalen. Men hur tacksam är jag inte?! Bland alla kastruller och bläck finns det en liten kastrull där det står Pia. Min veganska maträtt som han tagit sig tid att göra åt mig. Vegansk mat varje dag samt massa sallader så det står härliga till. Fri frukt. Paradiset? Och kollegor som dricker gröna smoothisar sen jag var där senast. Kökschefen bad om recept på min smoothie idag. Haha. Jag ska göra hela Vann veganskt!! Älskar att vara tillbaks. KÄRLEK!

20140310_140937

HLR-utbildning på Vann.

I dag har jag varit ute och joggat efter jobbet. Härligt. Nu ska det duschas och förberedas mat inför morgondagen. Avslutar med en underbar låt. Rysningar.

Inte självupplevt dock…ännu 🙂

Namaste

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Livstil, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s