Digital Nomad – igen

Inom 1 år vill jag starta ett nätbaserat företag. För att göra detta behöver jag avsätta tid åt att arbeta fram en affärsidé. Till detta krävs tid. Och tid har vi ju inte! Eller hur? Men hur mycket tid lägger vi inte på att läsa tidningar, titta på tv, kolla facebook och andra sociala medier? Så mitt nästa steg mot mitt framtida liv, mitt exceptionella liv, börjar med att avsätta tid. Mindre sociala medier, mindre tv (vilket jag iofs knappast tittar på nu heller), mindre nättidningar! Men mitt största val i att avsätta tid till mig själv är att jag idag promenerade in till chefen och tackade nej till att arbeta i sommar. När man gjort rätt val känns det i hela kroppen. Jag vill inte jobba i sommar och jag behöver inte av ekonomiska skäl jobba i sommar. Istället vill jag ägna min tid åt reflektion och leta i mig själv efter svar.

Image

Vi är alla unika. Vi har alla en unik förmåga som ingen annan har. Vilken är min? Vad är min passion? Och vad har jag för mission i livet? Djupa frågor som inte är självklara. Det här kommer att ta tid. Men svaren kommer att komma till mig när jag är mogen och när det är dags.

Det roliga idag var att jag träffade en kompis jag lärt känna det senaste året och som jag möter varje gång jag är här. Det har verkligen klickat mellan oss. Vi satte igång att snacka om vad som hänt sedan sist och det visade sig att vi är inne på samma sak båda två. Vi vill mer! Hon ska iväg på kryssning i medelhavet till hösten med Abraham Hicks. Law of attraction är något vi båda lever dagligen med. Jag berättade om hur alla mina önskningar fallit in sedan vi sågs sist. Och hon utstrålade så mycket glädje och positivitet. Det hade hänt en massa härliga saker också i hennes liv. Nu ser vi fram emot att jag flyttar hit så att vi gemensamt kan diskutera de ämnen som intresserar oss. Jag messade henne en intressant länk ikväll och fick till svar ”Åååh vad häftigt, toppen Pia. Detta är verkligen något för oss”. Man ska omge sig med människor som får en att växa, inte att krympa! Och vi två växer när vi möts :-)!

Image

Så 6 veckor totalt av praktik har jag kvar. Flytt. Examen. Sen ska jag ägna mig åt mig själv. Efter att i 1,5 år bott i en flyttlåda, rest fram och tillbaks mellan öst- och västkusten. Sålt motorcykel, sålt bil, köpt bil, sålt möbler och saker, kört grejer till återbruket och till loppis, packat, sålt bostadsrätt och pluggat heltid ska jag äntligen få landa. Landa ute på landet, promenadavstånd till hav. Jag och Matilda och vårt pyttelilla hus.

Jobb, söker jag till hösten :-). Och självklart kommer det dyka upp ett jobb lagom till att jag är redo!

Namaste

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Livstil, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s