Jantelagen

-Du ska inte tro att du är något!

Även om jag aldrig sagt det till någon person så har jag definitivt sagt det till mig själv! Du ska inte tro att du är något, Pia! Det kan mycket väl hända att jag TÄNKT det om andra men inte sagt det högt. Vem tror hen att hen är? Men det här går emot allt jag tror på. Jag är verkligen något! Det är du också. Alla människor och alla djur är något. Vi har alla något unikt att dela med oss av. Varför har vi så svårt att glädja oss åt andras framgång? Varför gillar vi inte människors olikheter. Varför ska vi alla vara lika? Och varför himlas det med ögonen om någon vågar gå emot strömmen och gå sin egen väg? Tänk om vi alla fokuserade på oss själva istället för att fokusera på vad människor i ens omgivning pysslar med?

f704e057e99bc587537daa39b52b47e3_500

Det är svårt att stå upp för sina ideal när andra tycker att man annorlunda/löjlig/okunnig/korkad etc. Vi har nog alla mötts av den attityden när vi någon gång har sagt vårt hjärtas röst. Jag har det definitivt. Och gör det fortfarande. Men jag har blivit bättre på att lyssna mer på mig själv än på vad andra säger och inte låta andras tyckanden påverka mig. 2011 tog jag steget till början av resten av mitt liv. Jag tog till mig läran om buddism och jag började yoga. Det ena har gett det andra. Idag lever jag ett andligt liv fullt ut vilket innebär att jag på olika sätt lever i nuet och att jag på många andra sätt lever så som det för mig känns ärligt och rätt. Att jag är vegan tex.

1966874_759131530775694_806451391_n

Jag började skriva på den här bloggen för ca 10 månader sedan. Med hjärtat i halsgropen! Vad skulle folk tro? Haha. Och fortfarande känner jag ibland likadant. Det tar år att förändra sig själv och sitt sätt att tänka. Men trots allt det jag trodde skulle hända har jag fått en massa nya vänner samt en djupare vänskap med vänner jag redan hade. Andra vänner har fallit bort. Faktiskt. Men de har sitt liv och sin väg att gå. Och våra vägar går inte åt samma håll. Thats the way it is. Och inte heller bryr jag mig om vad de tänker om mig. Vilket framsteg!!

1969313_785993624763819_1416270332_n

Nu är jag inne i ytterligare ett nytt skede. Jag flyttar och kommer till ro. Jag har månader framför mig där jag kan reflektera och fördjupa mig i ämnen som intresserar mig. Jag har en boklista med böcker som kommer inhandlas. Längtar, längtar. Sommaren kommer att innehålla mycket läsning och reflektion. Jag kommer landa i mitt nya liv.  Frågor som ska besvaras innan hösten är:

Vad kan jag bidra med som är unikt?

Vad är mina talanger?

Vad brinner jag för/vad är min/mina passioner?

Vad läser jag om?

Vad blir jag uppspelt av/vad gör mig glad?

Vad gör mig kreativ?

Vad gillar jag att prata om?

Har jag någon hemlig dröm?

Vad säger andra människor att jag är bra på?

När man läser frågorna första gången kan det tyckas var enkla frågor som ger snabba, enkla svar. Och för somliga är det nog det. För somliga hittar sin passion tidigt i livet medan andra hittar den sent.  För mig och många andra krävs det otrolig tankeverksamhet (läs meditation) för att hitta svaren. Jag har förstås kommit en bit på väg redan. Pappersarket är inte tomt. Men jag vill göra ett grundligt förarbete, lägga en stabil grund för att sen bygga vidare på svaren. Var det hela kommer hamna återstår att se :-)!

1901312_668587599864870_536945128_n

Nedan lägger jag in en bild som värmde mitt hjärta. Jag fick den av Tove.

tumblr_mq54aqpkwl1r9akupo6_400

En äldre kvinna som lever i nuet och som hittat sin passion. Hon är helt i samklang med sig själv. Tove skickade den häromdagen. I bilden såg hon en äldre upplaga av mig. Och det var också det första som jag själv tänkte på. Jag och Tove. Mor och dotter. Båda INFJ. Båda veganer. Båda intellektuella. Det finns mer likheter. Mycket mer. Vilken underbar framtid när jag har den bilden på näthinnan. Tack Todan. I love you <3.

Namaste

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Personlig utveckling och Självkänsla, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s