Våra mammaränder

”När du bor i Göteborg under veckorna kan du ta med dig tvätten hem till mig över helgerna”, sa jag till Magne, min 18-åring, i veckan.

”När du flyttat hit kan du ju ta med dig din tvätt till mig över helgerna” sa min mamma till mig, (47 år), senare samma vecka!

Vi skrattade gott åt det när jag berättade för henne!

Idag var jag och mamma på Ikea. Tove gick bredvid som ett minne. Vi var jämt på Ikea hon och jag. Planerandes hennes och Jonas framtida hem. Hennes smak som vuxen skiljer sig inte mycket mot vad hon tyckte om som barn. Jag saknade henne idag förstås. Men känner samtidigt tacksamhet över att hon faktiskt finns i mitt liv överhuvud taget. Hennes existens får mig att bli en bra människa. Jag och Tove har alltid tyckt om att gå på stan ihop och antingen fönstershoppa eller shoppa. Vi åkte ofta till Ikea. Jag har andra minnen och kopplingar till mina andra barn. Men Ikea är Tove.

Mamma hittade en hurts och skrivbord av ett märke som fanns redan när jag var barn. ”Herregud”, sa hon, ”tänk när jag och pappa och ni (jag och mina syskon) tittade på skrivbord till er alla”. Och ja, jag kommer ihåg skrivbordet. Och klaffbyrån. Inhandlade på Ikea i början av sjuttiotalet. Vitt till mig, mörbrunt till min storebror och furu till min lillasyster.

20140406_111350

Mamma.

Vi passerade barnavdelningen och vips var årtalet 1998. Jag såg det som Tove, 20-åringen, hade sprungit fram till för att titta på. Jag såg det som Ditte, min 22-åring hade dragits till och jag så det som Magne, 18-åringen, skulle sprungit fram till. Strange feeling. Jag såg dem alla framför mig. Jag lever verkligen inte i det förgångna. Jag har fullt sjå med mig själv för att hålla mig i nuet och inte rusa på in i framtiden. Men idag hade jag mina barn hos mig: Ditte 6 år, Tove 4 år och Magne 3 år.

 

20140406_110715

Storasyster Ditte. Praktisk, lugn, omhändertagande och hjälpsam

20140406_110700

Lillasyster/storasyster Tove. Rosa, puttinuttigt och gulligt.

20140406_110739

Minstingen Magne. Bara va’, i sin egna värld.

Ja, det var en mysig dag på Ikea för mamma och mig. Vi gick ifrån 70-talet när mamma hade småbarn till 90-talet när jag hade det. Men för det mesta var vi på 2014 och planerade mammas inglasade balkong. Trätrall, blommor, hyllor. Det blir så fint.

20140406_141439

20140406_141503

Nu får det vara slut på ”minnenas afton” för denna gång haha. Men som sagt: 5 år, 20 år eller 47 år…mammaränderna går aldrig, aldrig ur!

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Livstil, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s