Grateful

Idag har jag pratat länge med min son i telefon. Vi har snackat hans framtid, skola, sommarjobb och bostad. I över 1 års tid har han tagit ett stort ansvar i vår familj. När jag haft boende på annan ort har han hållit ställningarna hemma med ansvar över katter och vår krävande aussie, Matilda. Han har haft det tufft med tunga studier och samtidigt skött vårt hushåll. Matilda kräver 1-2h promenad varje dag. Hon behöver få springa lös. Min son har skött om allt detta medan jag har förlagt en del av min utbildning på annan ort. Jag hade inte klarat det utan honom. Totalt på 13-14 månader har jag varit borta mer än 30 veckor! Men inte bara Magne har hjälpt mig med detta. Kompisar har också ställt upp och hjälpt till med Matilda. Kram till er!

70e577654d9cdf8fd526395ed6f96393

Om 3 veckor flyttar vi till Bohuslän efter 18 år i Västerås. Sonen ska stanna kvar och avsluta sina studier i Västerås och jag behöver hitta ett boende åt honom dessa sista veckor. Vilket jag inte oroar mig över ett dugg! Allt kommer till mig i rätt tid. Visserligen oroar sig Magne men han tror ju inte heller på tankens kraft! Så hans resterande 5 veckor behöver jag hitta ett boende. 2 av veckorna är lösta så det rör sig om 3 veckor bara :-).

1385562_529810737088481_1167941276_n

Ungefär så…

Sen har jag sporadiskt pratat med min dotter i Australien det sista dygnet. Hon har haft en tenta idag i psykologi och jag undrar hur det gått. Dessutom, och det känns ju sådär, har en cyklon drabbat Townsville. Det var en femma på en fem-skalig skala. Jag vet att hon och Jonas, hennes kille, har fått bo hos en kompis som har ett tegelhus. Tungt och stabilt! Inte som deras egna trähus byggt på pålar! Så jag väntar på att få höra från henne av många skäl. Jag brukar vakna till någon gång under natten, då tittar jag alltid på telefon om hon skrivit till mig. Det kommer jag göra inatt också. Jag väntar på dig, gumman.

Fick mess från en vän jag inte hört av på länge. Kändes skönt. Jag tycker om att ha vänner som jag inte jämt måste ha kontakt med. Men som jag kan ta upp tråden med igen som om vi pratade igår. Jag har många sådana vänner. Just den här personen har jag i och för sig undrat över, vad tystnaden berodde på. Men samtidigt vet jag hur jag själv fungerar. Vill jag vara ifred så hör jag av mig när jag är redo. Han hörde av sig igår, på min födelsedag. Och jag blev glad.

1350259a68b211a59c0679aafba74b52

Så mycket kan gå fel nu när flytten närmar sig. Ett helt hem ska fraktas med lastbil över hela Sverige. Jag behöver folk i Västerås som hjälper mig och jag behöver folk i Bohuslän som hjälper mig. Det verkar dock som om läget är under kontroll! Men visst har jag ett jävla jobb framför mig med att sälja grejer, köra till återbruket, köra till loppis, städa, packa, skruva ner hyllor, skruva isär möbler etc. På två veckor! Hej o hå!!

Jag har fyllt år, 47. Men min själ är mycket, mycket äldre än så! Jag pratade med min barndomskompis i telefon. Vilka minnen vi delar. Love it. Nu kan vi börja umgås igen. När jag kommer hem igen. Jag är bjuden på hennes sons student. Förstås. Det är klart att jag ska vara med! Vi delade allt förrut. När Magne tar studenten nästa år kommer hon att vara där. Ucka och jag. Precis som 1979, 1983, 1988 och 1994. Nu har vi hunnit fått barn, haft familj med partner och sett barnen bli vuxna. Och nu möts vi igen. Under alla år har vi ringt varandra på våra födelsedagar och på julafton. Kontakten har aldrig varit bruten. Det är en sådan trygghet att umgås med vänner som man har en historia med. I telefon igår berättade hon om min mormor som hon var hemma hos innan mormor gick bort. Vi har en historia hon och jag. Tack för underbara vänner som har funnits länge och för vänner som helt nyligen dykt upp.

1170873_10152226805970861_1458199697_n

Nu ser jag fram emot en sommar i mitt hus, i Bohuslän där jag hör hemma. Jag ska skriva, yoga, meditera, göra god vegansk mat, ta långpromenader med Matilda, umgås med Magne, bada i havet, bjuda hem vänner och dricka vin!

Ja, det blev ett litet ostrukturerat inlägg idag. Men jag har också varit lite ostrukturerad den sista tiden. Jag jobbar om dagarna, har samtidig mina tankar i mitt nya hem och tankar hos min familj i Västerås och i Australien. Samt den alltid närvarande flytten! Det jag har planerat och förberett under 2-3 års tid är på väg att ske. Coolt!! Så förlåt mitt något röriga inlägg!

3839d686cad11a29b3b573a08a634389

Love and light to all _/\_

Kram Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s