Ett framgångsrikt liv.

1509790_737412572946301_2045740210_n

Hittade den här bilden på nätet idag. Och den förklarar allt vad framgångsrik är för mig. Inget annat är möjligt. Häromdagen pratade jag med en polare om just karriär och att vara framgångsrik. Och om hur olika dess betydelse kan vara för människor. Jag har t.ex aldrig tilltalats av pengar, liv i lyx och överflöd eller sådanst som för mig bara är yta. För när man nämner ordet framgångsrik så är det ofta just de orden vi vill koppla till det livet, det framgångsrika livet.

En man sa till mig vid ett tillfälle att han var miljonär. Han borde känna mig bättre än så. Så du är miljonär? Har flott bil? Och båt också kanske? Villa? Heltidsarbete? Good for you :-). Men inget för mig. Jag vill leva ett meningsfullt liv, meningsfullt för mig. Och det innebär ett spirituellt liv, det innebär böcker, att skriva, möte med intressanta människor som får mig att växa samt att få bo nära naturen. Självklart innebär ett meningsfullt liv för mig ännu fler parametrar men nu tog jag upp dem som låg närmast till hands.

Vi lever en så kort tid här på jorden. Våra dagar är räknade från den dagen vi föds. Ingen vet hur många dagar vi har att leva. Jag vill inte leva mina dagar i en jakt efter pengar för att kunna betala alla lån jag dragit på mig för att leva ett liv som jag egentligen inte vill ha. Det passar inte mig. Jag tycker vi bygger murar omkring oss med alla dessa lån, som tvingar in oss i ett ekorrhjul där mycket vill ha mer! Jag är skuldfri idag och kommer aldrig mer ta ett lån. Frihetskänslan är enorm. Ingen har en hållhake på mig. Allt jag äger är MITT och inte något låneinstituts! Dessutom kan vi som bekant  inte ta med oss det materiella när vi dör.

1013714_209797549175082_1935503754_n

Framgångsrik för mig är att ha mindre pengar i plånboken men större frihet att leva som jag vill. Jag väljer ett minimalistiskt liv för att istället kunna ägna mig åt sådant som jag älskar men som inte inbringar pengar. Vara med familjen, vara i naturen, umgås med vänner, växa som människa. Och hur rik är jag inte? Jag älskar mitt liv som jag skapar varje dag. Spännande värre eftersom jag inte vet var jag är nästa år eller året efter det. Och ja, det finns en del människor där ute som kallar mig flummig för mitt val av liv :-), men vem är egentligen flummig?

eckhart-tolle-quote

I am looking inside :-).

Jag vet att jag skrev i senaste inlägget att jag skulle göra en paus i skrivandet på minst 1 vecka! Ja, se hur det gick med det! Jag har det skrivande ordet i blodet och pausa finns tydligen inte på kartan! Ha en skön påskhelg alla!

Kram

Pia

 

 

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Livstil, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s