Hemma igen.

Flytten är gjord! Jag vaknar för tredje morgonen i rad till fågelkvitter och sol. Allt är annorlunda. Lukt och ljud. Det luktar natur och det luktar hav. Ljuden består av fågelkvitter och jordbruksmaskiner och en hyresvärd som skrapar färgen av mitt hus samt en tupp som galer!

Sen kväll, innan flytt, gick jag och sonen ut på vår stora balkong. Vi satt ofta där, under tak, när det var oväder. Vi älskar regn och åska. Fester har vi också haft på balkongen. Och många är kvällarna vi stått och tittat på månen och alla stjärnorna. Vår balkong låg högst upp i huset och i en hörnlägenhet. Ingen insyn. Ett stort vackert träd skymde sikten till andra. Vi älskade vår balkong. Nu stod vi där och var vemodiga. Skulle det bli bra i Bohuslän? Allt det vana skulle vi lämna bakom oss. Ja, jag måste erkänna att vi båda, sonen mest, kände oss tveksamma till om jag gjort rätt. Vi stod länge på balkongen och pratade minnen. Vemodet växte! Men jag har gått igenom så många förändringar i mitt liv och det har alltid, alltid blivit till det bättre. Även sonen har varit med på en del av de förändringar som skett och också han måste medge att det alltid blivit till det bättre. Vi tog oss samman och gick in och lade oss för natten.

Allt blev bättre! Vi älskar vårt nya hem! Jag är så glad över att vara en person som vågar ta steg och göra stora förändringar i mitt liv. Så mycket jag fått uppleva tack vare det. Även när människor gått emot mig eller kommit med kommentarer som: ”Hur har du tänkt lösa det?” ”Det där kommer aldrig gå!” ”Vad du håller på!” har jag stått fast. Att tro på mig själv och min egna förmåga samt att hela tiden se saker och ting ur ett positivt perspektiv har tagit mig långt. Jag lyssnar till mig själv och inte till andra.

Jag vaknar upp till sol och fågelkvitter. Kaffe på sängen. Bloggen. Sen blir det promenad med Matilda i skog och längs hav. Upppackning och genomgång av garage fylld till bredden av flyttkartonger och annat gott. Häromdagen tog jag och sonen bilen ut mot kusten. Jag visade honom Smögen, Kungshamn och Hovenäset. Hovenäset promenerade vi i. Där bodde han och hans syskon och jag när de var små. Hos mormor och morfar. Han älskade att vara tilbaka som vuxen och se allt från en vuxens ögon. ”Allt är mindre”, sa han.

Klart vi ska bo här! Var annars? Sonen åker tilbaks till västerås och avslutar sina studier. Sen kommer han tillbaks. Han kommer t.o.m. åka till Västerås dagen innan skolan börjar på måndag just för att få vara här så länge som möjligt.

Image

Image

Image

Image

Känslan av att  flytten äntligen är över är obeskrivlig. Ett lugn har lagt sig tillrätta inombords. Jag klarade det! Tack alla kära vänner och familjemedlemmar som hjälpte till att lassa och lossa. Nu ska jag och min son och våra husdjur boa in oss. I am home.

Puss och kram

Pia

 

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Personlig utveckling och Självkänsla, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s