True colours

Igår var det eurovision song contest. Jag har ingen tv för tillfället men jag förstod av min feed på facebook att vinnaren rörde upp känslor. Var det en kvinna eller man som vann? En kvinna med skägg? En man i klänning? Eller handlade det om politik eller något annat?

Tänk om vi slutade tänka och tycka så mycket! Vinnaren är en människa som, får jag anta, är otroligt lycklig över vinsten. Låten, som jag inte hört, tilltalar förmodligen somliga och somliga inte. Kan vi inte bara låta det stanna vid det? Behöver vi trycka till och ifrågasätta den här talangfulla unika människan? I den bästa av världar skulle vi alla se likadana ut, alla ha samma hudfärg, samma kön, samma intressen och samma smak. Ingen skulle vara unik eller sticka ut. Ingen skulle heller utvecklas och lära sig nytt. Ingen kreativitet. Vilken mardröm!

Varför alla dessa negativa kommentarer om vinnaren? Jag förstår det verkligen inte. Jag antar att det hela handlar om rädsla. Innerst inne. För vad skulle det annars vara? Låt människor leva sina liv som de själva väljer. Om du misstycker så är det ditt problem, inte deras. Det säger mer om dig än om dem. Var lycklig av att andra är lyckliga. Sluta försöka förändra det du inte förstår. Och kan du inte säga något positivt, så tycker inte jag du ska säga något alls. Och med handen på hjärtat, vilket kurage behövdes inte för vinnaren igår att ställa sig på scen? Fast det är ju ur min synvinkel, för mig skulle det behövas enorm kurage. Fegis som jag är.

1535497_296176197198638_239271367_n

Jag älskar alla dessa människor som går mot strömmen. Som lever liv de skapat själva. Jag blir nyfiken och intresserad och vill ställa frågor. Jag har alltid fascinerats av kreativa, tänkande människor. Vi har mycket att lära av varandra. Jag kan inte hjälpa att jag undrar om ifall vi alla skulle ta oss tid att titta i djupet av oss själva, vad skulle vi hitta då? Kanske en och annan skäggig dam? Kanske inte, men en hel del kreativitet kan jag misstänka.

1184841_10202390790870003_1189418382_n

Mysig, regnig söndag väntar. Förhoppningsvis blir jag ensam hela dagen :-). Ensam att meditera, yoga, göra mat och drömma. And unpack, förstås.

1394449_527347394001482_62316501_n

Love and light

Pia

 

 

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Personlig utveckling och Självkänsla, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till True colours

  1. Nina skriver:

    Tack Pia! Fan vad gött att du skriver ner det jag har gått och tänkt på hela dagen! Du är bäst!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s