Livet på landet – igen

Nu bor vi på landet, jag och Magne. Och vi uppmärksammar skillnaden mellan livet här och livet vi hade i stan. Stundtals känns det som om vi kommit till ett annat land.

Bilister använder inte blinkers lika frekvent.

Det kryllar av jänkare.

Människor vistas mer utanför sitt hem, oftast i trädgården.

De är inte hundrädda. Bortsett från min syster.

Det är längre till mataffären. Flera kilometrar!

Människor i matkön känner varandra.

Människor i matkön pratar med varandra. (Så nu känner jag mig inte som en outsider).

Man lägger brev man vill skicka i en påse, i sin egna brevlåda. Där påsens handtag hänger på utsidan.

Köpcentret i Uddevalla stänger kl 18.00. På en lördag!

Magne äter mindre ostbollar. Han äter inga alls! För affären ligger flera kilometrar bort!

Vi ser råddjur varje dag.

Vi hör andra ljud. En tupp galer om morgonar. 1000 pippi-fåglar sjunger från kl 03.00. Traktorer och fyrhjulingar.

Åskan är värre. Till glädje för mig och Magne men till rädsla för Matilda.

Jag och Magne har skrattat åt olikheterna. Vi trivs så bra här i vårt nya hem. För trots att jag är född här och tidigare har bott här så har jag ändå vant mig vid ett liv i Västerås. Jag bodde där trots allt i 18 år. Fantastiskt och härligt är det dock att Magne trivs så. Han är ju en Västeråsare egentligen och inte alls en bohuslänning. Men han älskar allt! Och jag är så glad över det.

Sen ett litet, litet tillkännagivande så här i förbifarten. I liten text och med låg stämma. Kanske de flesta inte ens ser det?! Jag har anmält mig till en författarcoach och kommer gå en distanskurs i att skriva en roman i sommar. Jag vill ge mitt skrivande en chans. Kanske kommer jag flyga, kanske kommer jag kräla. Men jag måste testa!

cbe00b9ad5274ff0f744383d19885345_500

Dags för min chokladsmoothie. Och jag ska försöka få fjärilarna i magen att lugna sig!

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Livstil, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s