Ytterligheter

Yogamattan fick ligga ihoprullad imorse när jag vaknade. Sol och blå himmel! Och min förväntan växte. Mina vackra, indiska, fairtrade-tillverkade bomulls-byxor fick ligga oanvända kvar på stolen. Ingen rökelse imorse. Och bara 15 minuters meditatation. Istället åkte skinnbrallorna fram. Skinnjackan. Hjälm och handskar. Tuff, tuffare, tuffast. Image haha. Dagen skulle tillbringas på bönpallen på en Harley. Så långt ifrån mitt andliga, veganska yoga-liv jag bara kan komma. Fast ändå så lika. Om man tittar djupare.

Vad jag trodde skulle bli en hoj-karavan av storleksordningen 30-50 stycken visade sig istället bli 280 st! Och uppemot 1,5 km lång. Jag mötte upp en vän till en vän, Roger, på bestämd plats. Han dök upp i ett muller tillsammans med 2 st polare. Ok då, jag blev impad. Vilka motorcyklar! Lindha, min kära vän, dök upp på sin röda hingst! Sen var det bara att vänta på att alla motorcyklar skulla komma rullandes ifrån Lysekil. 30 – 50 st! Haha, vilket skämt. Närmare 300 st rullade ut på gamla E6:.an norrut.

Det bar av mot Hällevadsholm och sen vidare mot Bullaren och Östad där första stoppet var. Sen vidare mot Norge och Halden. Inte dåligt att få ordning på en sådans stor procession må jag säga. Och en jäkla upplevelse! Fika i Halden, utanför Fredrikstens Fästning. Underbart, under blå himmel. Och Roger hade förberett med smörgås. Kaffe och trevligt sällskap. Skratt.

Sen körde vårt lilla gäng vidare. 4 hojar. 3 harleys och 1 honda. Och vilken natur sedan. Love Norway! Kringelikrok-vägar. Långa kurvor. Och lätta omkörningar. Med ett jävla vrååål haha! Över till Sverige. Dalsland. Breda fina vägar. Ännu mer långa kurvor. Vi låg rätt lågt i många kurvor får jag säga. Och stundtals gick det riktigt fort. En säkrare mc-förare har jag aldrig åkt med tidigare. Han gjorde inget utan att tala om för mig först. Gav tecken vid varje omkörning. Det kändes gott och tryggt får jag erkänna. Och respektfullt.

Tankning. Restaurangbesök. Pauser. Och däremellan vind, doft, frihet. 25 mil på en motorcykel idag, gjort nya trevliga bekantskaper, skrattat otroligt mycket, njutit av kurvor och raksträckor och inte på något sätt eller någon gång känt mig obekväm i någon situation. En helt otroligt härlig dag som kommer stanna länge i minnet. Och medan mamma glömt tid och rum på en motorcykel har Magne åkt omkring i en Pontiac med syrran och hennes familj. Vilket förmodligen var en häftig upplevesle för honom. Jag älskar att vara tillbaka hemma igen! Here I belong.

20140529_124101

20140529_131822

20140529_132913

1959400_10152079688957027_6953410519925429657_n

10366064_10152079688612027_2617535945507901701_n

Imorgon är en ny dag. Då kommer återigen yogamattan att åka fram. Och rökelse tändas. Meditation och grönt te. Mina svarta skinnkläder har åkt in i garderoben för denna gång. Och jag är mycket, mycket tillfredställd.

Namaste

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Livstil. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s