Kreativitet kräver tid.

Dagarna passerar revy. Dag efter dag. Som ett pärlband. Och jag stortrivs. Jag ägnar dagarna åt att tänka, reflektera och planera. Däremellan lägger jag tid på att pyssla i mitt dockhus, sortera i garaget allteftersom andan faller på. Jag är ute i solen. Tar hand om de plantor jag sått. Tar Matilda ner till sjön så att hon ska få bada. Hon älskar verkligen vatten. När hon själv får bestämma. När vi ska duscha henne för att hon studsat i något gyttjepöl ogillas detta starkt. Det är ett herrans klagande i duschen! Jag joggar om kvällarna, yogar på morgonarna och mediterar varje dag. Tid finns till att göra god mat. Att bli vegan är ett av de bästa valen jag gjort i mitt liv! Så tid finns. Nu äntligen!

Idag har jag lagt ner tid på att jobba, med bloggen. Jag har skaffat mig ett domännamn. Frihetiblodet.se! Jag har alltid haft frihet i blodet utan att jag själv tänkt så mycket på det. Frihet när det gäller yrkesliv, frihet när det gäller privatliv. Så domännamnet är verkligen passande. Nu är det dags för mig att skapa ett bestående fritt liv, resten av mitt liv. Jag är bara i startgroparna ännu. Ett steg till detta liv, är att jag bestämt mig för att jobba 75% istället för 100%. Detta kommer innebära att jag får minimera min konsumtion. Vilket jag inte har några som helst problem med. Jag har allt jag rimligtvis kan behöva redan. Sedan är ju inte jag den första att tänka i dessa banor, det finns människor som gått före mig. Det är bara att lära av dem. Nätet är fullt av tips och tricks till att leva ett enklare liv. Jag har ett helt garage med grejer som jag ska gå igenom i sommar. Mycket kan säljas. Och pengarna som kommer in ska sparas. Jag har gort en budget och så som det ser ut kommer jag t.o.m. kunna spara en liten slant, trots att jag går ner 25% i arbetstid! Prioriteringar! Exakt vad pengarna kommer att användas till en dag vet jag inte ännu. Men jag är helt säker på att de kommer att användas till något riktigt roligt om några år!

Bloggen har tagit flera timmar i anspråk idag. Att skaffa ett domännamn och implementera det är inte en enkel sak vill jag säga. Specieltt om man som jag är helt ointresserad av it-världen och dessutom 47 år! Fast jag grejade det, woohoo! Klapp på axeln. Sen ett tack till min vänninas man som via mail kom med input. Tack, tack! Sen är det en massa andra tekniska detaljer som jag fastnat i och faktiskt inte löst ännu. Men det är ju lite av det attraktiva för mig, det här att jag inte kan och måste lösa det själv. För jag blir så jävla stolt efteråt haha!

Jag har beställt böcker, äntligen. 1 bok heter 4h arbetsvecka. Låter mycket intressant i mina öron. Sen också 2 böcker av Eckhart Tolle varav en var på engelska. Vilket jag bara tycker är bra. Helst skulle jag ville läsa alla böcker på engelska för att hålla språket igång. Böckerna kommer förhoppningsvis denna vecka. Cant wait!!

Image

Vid den öppna spisen har jag funnit min yoga- och meditationsplats.

Image

Och jag har fått ärva faster Valborgs köksbord.

 

Image

En grå, duggregnande skogspromenad med Matilda. Med vidunderlig utsikt.

Nu ska jag ägna lite tid åt mitt dockhus. Hemmet har fått stå still idag då jag helt fastnade i den digitala världen. Men vad gör det?  Jag är otroligt tacksam för där jag är idag. Ingen stress, ingen psykisk stress, ingen ångest, ingen oro, ingen sorg. Skutan är vänd och seglen hissade haha. Igen!

”The time will pass anyway, I can either spend it creating the life I want or spend it living the life I dont want. The choice is mine.”

Peace and light

Pia

 

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Livstil och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s