Du är vad du tänker

Tänk ändå vad stark tankens kraft är! Tänk vilken makt vi har när vi använder våra tankar på ett produktivt sätt. Jag var medveten om mina tankars kraft långt innan jag hörde talas om attraktionslagen. Och attraktionslagen kom jag i kontakt med första gången 2006. Men bara för att jag var medveten om tankens kraft betydde det inte att jag medvetet jobbade med mina tankar. För styrkan i mina egna tankar hade jag inte förstått ännu. Och egentligen har jag fortfarande lång väg att gå, för tankarna är något man behöver arbeta med dagligen. Just nu. Alltid.

När jag var som mest misserabel och såg mig själv som ett offer för omständigheter, när jag tyckte som mest synd om mig själv och tyckte oerhört illa om personer i min närhet som jag ansåg orsakade mitt stackars pinade liv så drog jag till mig den ena olyckliga händelsen efter den andra. Attraktionslagen! Det tog liksom inte slut på allt elände som möjligtvis kunde drabba mig! Tills jag tröttnade och tog mig samman! Under denna period visste jag mycket väl mina tankars potential men jag valde att se mig själv som ett offer. Det var mycket tryggare än att se sig själv som ansvarig för händelserna och också den enda som kunde ta mig ur den. Är du arg, irriterad, ledsen, avundsjuk, förbannad eller vad f-n som helst så är det ditt val! Och du kan ta dig ur det! Jag vill verkligen inte väcka ont blod bland er läsare, jag är inte på något sätt bättre än någon annan. Jag vill bara väcka en tanke om att vi är så mycket mer än vad vi tror. Så mycket mer än vi får lära oss! Och vilken makt är det inte egentligen att själv kunna styra vårt eget liv?

10414560_10152403616726211_2741298055017653973_n

Jag mediterar varje dag. 30 minuter. Idag har jag mediterat 2 x 30 minuter. När jag mediterar är jag i nuet. Jag lyssnar på mina andetag, jag känner mina andetag i min kropp hur de kommer och går. Jag känner hur min kropp rör sig när jag andas. Idag mediterade jag på altan. Helt underbart. Jag kände vinden i ansiktet. Hörde vinden susa i träden. Ibland kom tankar smygandes. Helt ok, men jag lät dem inte stanna. De fick gå igen. Att vara i nuet är oerhört starkt. Att förstå att det inte finns någon dåtid eller någon framtid. Väldigt djupt. Men det ända vi har är faktiskt nuet. Det är alltid nu! Och om det är bra just nu, kommer det alltid vara bra just nu. Utöver att du andligen utvecklas så finns det också fysiska aspekter som förbättras pga meditation. Jag tänker inte gå in i den diskusionen, det är bara att googla. Men jag såg på vetenskapens värld härom veckan där det pratades om mindfulness och meditation och dess fysiska påverkan på oss människor. Där var en man som hade fått stroke och led av hjärntrötthet som en följd av detta. Han började meditera och blev så gott som helt bra efter stroken. Nu var detta en ung man visserligen men jag tänkte på min far som fick en stroke för några år sedan och som också han blir väldigt trött mellan varven. Min far tog ialla fall upp detta med en sköterska på vårdcentralen och fick till svar att ”det kommer så mycket nytt hela tiden”. Ett väldigt trångsynt, nonchanlant och okunnigt svar om ni frågar mig. Sen när blev meditation ”något nytt”? Meditation har mänskligheten använt sig av i 1000-tals år. Pappas medicin däremot…

Jag började meditera för 3 år sedan. Sen dess har det hänt en hel del inom mig. Jag är lugnare. Jag är tryggare. Jag är lyckligare. För 2 år sedan började jag yoga. Yoga är meditation i rörelse. Yoga är också fokus på nu. Att känna din kropp. Sen jag började yoga har jag fått en större självkänsla. Jag gillar min kropp idag. Även sådant som jag förrut alltid döljt! Min kropp är mitt tempel och jag behandlar den därefter. Min ischias har så gott som helt försvunnit. Pga yoga eller tankens kraft? Vad vet jag :-). Jag vet också att min vänstra del av kroppen inte är lika böjlig och mjuk som min högra. Det visste jag inte före jag började utöva yoga. Jag känner min kropp på ett annat sätt idag än förrut. Coolt faktiskt.

10245465_719269548130193_2759949241268762193_n

Jag fick hem mina böcker idag som jag beställde för någon vecka sedan. Jag läser två av dem på samma gång. ”4h arbetsvecka” vilken verkligen är en wake-up-call! Bör läsas av alla. Hur lever vi våra liv? Sen ”The Power of now” med Eckhart Tolle. Den borde verkligen också alla läsa! Med öppna ögon och utan rädsla för flum-flum! Den tredje boken ”Lev livet fullt ut” också den av Eckhart Tolle, kommer jag förmodligen sätta igång att läsa de närmsta dagarna.

SONY DSC

Ja, hittills har min sommar blivit så som jag önskade. Jag läser, reflekterar, tar dagen som den kommer och njuter varje sekund. Mina tankar har jag ganska god koll på! Och min personliga utveckling fortskrider. Hur är det med din :-)?

Namaste

Pia

 

 

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Notering | Det här inlägget postades i Attraktionslagen och Tankens kraft och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Du är vad du tänker

 1. whitemaskgirl skriver:

  Vad spännande tankesätt du har. Jag mediterar mycket också, eller gjorde det, blir lite färre gånger nu då jag har ett litet barn, men försöker sno åt mig tjugo minuter varje kväll. Och det hjälper verkligen. Jag började med meditation när en nära släkting till mig dog för 7 år sedan, det hjälpte mig att hantera sorgen, att fokusera på här och nu istället för det som hade hänt. Min personliga utveckling: Ja, jag börjar mer och mer säga exakt hur jag känner, och säger ifrån när jag tycker något är fel. Det gjorde jag inte förut. Har blivit ärligare mot mig själv och andra också, ber om hjälp vilket underlättar enormt. Du har en spännande blogg, jag fastnade direkt. 🙂

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Tack för din respons och öppna svar. Ja, det är ofta en starrk livshändelse som får oss att leta efter svar (eller lugn och ro) inombords. I mitt fall var det en skillsmässa eller snarare min önskan om att förstå mitt egna beteende i denna procedur! Var kom all smärta ifrån? Och jag kom fram till att det låg en otroligt låg självkänsla i botten. Den har jag nästan helt arbetat bort idag. Tack vare meditation och yoga. Och det är som du skriver, man bryr sig inte om vad omgivningen tycker lika mycket längre utan man säger och tycker det man känner är rätt. Men framförallt lever jag som jag lär :-).

   Ta dig andningpauser mellan varven under dina hektiska småbarnsår. Stanna bara till och känn andningnen. Fokusera på NU. Det räcker någon minut, bra att ta till när du inte har tid eller ork till meditation.

   Kul att du fann bloggen intressant! Kram Pia

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s