Vem är du? Egenligen. Innerst inne.

Visst är det svårt att följa sin egen röst? Speciellt när andra säger att man gör fel! Det har funnits stunder när jag ångrat att jag följt mitt hjärta för att människor har gjort sådant starkt motstånd till det liv jag viljat leva så att t.o.m. mycket närstående människor till mig har blivit lidande. Att jag lidit har inte varit tyngpunkten i min ånger, utan att människor som jag älskar har haft det svårt pga mitt beslut av livsval!

Image

Jag har alltid varit känslig över vad människor tycker om mig. Att vara omtyckt har varit viktig! Även av främlingar. Har någon hälsat lite avmätt på mig har jag genast börjat undra vad jag sagt eller gjort för att personen ska ha blivit sur på mig. Att hela tiden gå omkring och vilja vara omtyckt är jobbigt! Du kan inte vara alla till lags. Men det har jag försökt! Förrut! Att förändra detta beteende har tagit många år. Och det är kanske först de 2 senaste åren som jag verkligen har tagit mig en ordentlig titt på detta beteende och vad det grundar sig i.

Det fanns som sagt en tid då människor gjorde gemensam sak för att jag skulle få betala för att jag gick min egen väg. De fick andra med sig. Och jag med min dåliga självkänsla mådde förstås fruktansvärt dåligt. Jag sov knappt något på flera år. Ältade och ältade. Hur kunde det bli så här? Och även om jag säger att jag lidit pga att närstående också fick lida så betyder inte det att det är sant. Det är MIN sanning! Det är som att se en närstående mycket sjuk, man lider något fruktansvärt av att se det. Men den som är sjuk lider oftast inte lika mycket, eller åtminstone inte på samma sätt. Men idag är jag tacksam över vad som skedde. Och inte ångerfull det minsta. Min andliga resa började där och då. För 6-7 år sedan. Idag vet jag att när människor dömer, pratar illa om, ifrågasätter, skrattar åt, smutskastar, lyssnar till lögner och ont förtal ligger problemet hos dem. Människan det berör har inget överhuvudaget med sitautionen att göra. Det är bara en projektion av deras egna rädsla som kommer fram. Deras egna tillkortakommanden. Den som är lycklig och mår bra skadar ingen annan!

Image

Jag önskar att vi människor kunde sluta att hitta fel hos andra. Att sluta döma andra. Jag önskar att vi istället tittade på oss själva och frågade ”hur kan jag bli en bättre människa?” Och jag är inget helgon! Verkligen inte. Jag har minsann pratat illa om folk jag med. Jag har tyckt att somliga varit ”konstiga” och än det ena än det andra. Men idag när jag ser på det beteendet så säger det mer om mig än om personen jag pratat om. Jag har varit avundsjuk! Svårare än så är det inte. Avundsjuka är ingen trevlig känsla! Och den kan ge sig till känna på alla möjliga sätt. Inget jag är stolt över idag, men jag är stolt över att jag inte längre är avundsjuk.

Och det är en jäkla känsla att inte behöva vara andra till lags för att vara omtyckt. Jag är den jag är. Och jag skalar fortfarande bort sådant som jag skyddat mig med genom åren. Muren plockas ner allt eftersom. Det är en otrolig frihetskänsla kan jag säga. Men vägen hit har varit tuff eftersom jag fått titta på mig själv och sökt i mitt inre efter svar. Och det är så det är, du behöver titta på dig själv och det egna beteendet innan du kan förstå varför. T.ex. har jag genom åren upplevt samma problem flera gånger. Och det är först nu jag förstår varför. Jag kommer inte uppleva de problemen igen! ”Du kan inte ta ansvar om du inte förstår”. Kloka ord jag hörde på en föreläsning en gång. De etsade sig in i skallen på mig! Idag tar jag ansvar för allt jag säger, tänker och gör! Och jag skyller inga omständigheter på någon annan. Power.

Jag kommer fortsätta den väg jag började vandra för 2 år sedan. När min personliga utveckling verkligen tog fart. Tänk om jag vetat då var jag skulle vara idag. I ett underbart dockhus, på en underbar plats med ro i själen! Visst har jag framtida mål att nå men det viktiga är vägen dit! Återigen. NU är livet! Inte sen och definitivt inte då!

Så medan folk pratar om dig bakom din rygg, eller när de inte förstår dina val. Kom ihåg: That is NON of your business!

Image

Love and light

Pia

 

 

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Personlig utveckling och Självkänsla och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vem är du? Egenligen. Innerst inne.

 1. whitemaskgirl skriver:

  Vilken fantastisk tankegång. Jag kämpar med just det som du beskriver ovan, jag mår ofta dåligt över det andra tycker om det jag gör och kämpar nu för att inte må dåligt över det. Det är ju mina val, som inte skadar dem alls, då borde jag inte må dåligt över det.

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Vad det nu är ”de andra” retar sig på när det gäller dina val så ligger det hos dem! De har ju sin ryggsäck, sitt liv och sin historia som de lever efter. De behöver inte ha fel, men det är deras sanning och rätt för dem. Sen kanske de borde fråga sig själva varför de dömer dig? Varför gör de det valet? Och varför väljer du att göra det till ditt problem? För det är det inte :-)!! Kram, kram. Pia

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s