Mitt liv och mina val

Mina livsval:

Arbete: Arbeta mindre och dra ner på kostnader för att få tid till att göra det som jag helst vill göra. Istället för att byta pengar mot lån (hus, bil, konsumtionsvaror etc), byter jag mina pengar mot fri tid. Fri tid att spendera som jag själv önskar. Jag har sålt min bostadrätt och blivit skuldfri. Jag har köpstopp på konsumtionsvaror (vilket inte alls gör ont i själen, framförallt ett bra miljöval). Fasta kostnader är fasta, inte mycket att göra åt. Men det går att spara pengar både här och där för att frigöra tid istället. Vad skulle du göra med din tid om pengar inte var ett hinder?

Mat: Till 99% veganskt. För djuren, miljön och min egen skull. Så gott som ingen alkohol. Raw food och KRAV. Fairtrade för rättvisa.

Fritid: Göra sådant som är njutbart. Skriva, förkovra mig, vara kreativ, meditera, yoga, springa, resa. Nära naturen. Umgås med goda vänner och med min familj. Skratta. Upplevelser. Frihet i blodet :-).

Kärlek: ”Det är först när du älskar dig själv som du kan älska någon annan”. En klyscha jag hört miljontals gånger men det är först nu den har betydelse för mig, det är först nu jag förstår. Jag har sökt i det yttre för att fylla tomheten inombords. Genom förhållanden, en längtan till framtiden, eller att äga saker har jag försökt att springa ifrån mig själv. Precis som så många, många andra! Vi kan inte hitta lyckan i yttre saker eller hos andra människor. Idag känner jag mig otroligt stark i mitt singelliv och i mitt självvalda liv. Jag vill INTE byta ut det, inte byta tillbaks.

Religion: Så många läror, så många religioner. Det finns röda trådar. Jag har tagit till mig buddismens filosofi. I mångt och mycket finns likheter med vad Jesus förespråkade och vad poeten Rumi, som var sufier, lärde ut tillsammans med Buddhas läror. Ja, det finns säkert fler läror! Skrifterna kanske inte alltid ska läsas bokstavligen, utan kanske mer metaforiskt? Tankens kraft, attraktionslagen eller karma? Det finns säkert fler ord som har samma betydelse i grunden. Tacksamhet i det enkla och att leva i nuet och med mindfulness. Ett ständigt pågående arbete.

Image

Ja, det finns så många vägar att välja på hur vi önskar leva våra liv. Detta är mitt val, idag. Vad det kommer ge för skörd där framme i framtiden återstår att se. Men det viktigaste är att det känns rätt för första gången i mitt liv. Sen behöver inte du tycka som jag. Jag är helt ok med det. För precis som vi är helt unika på utsidan tror jag lika starkt på att vi alla är lika unika och olika på insidan. Vad är mitt unikum? Och vad är ditt? Jag tror att jag hittat mitt. Och ett är säkert, jag hittade det först när jag inte arbetade 40h/ve! Kreativitet kräver tid.

Love and Light

Pia

 

 

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Livstil och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s