Allt blir över förväntan!

Regnet öser ner. Jag älskar det. Jag har alltid älskat regn och oväder. Tända ljus inomhus, dricka te. Just nu har jag en grön smoothie framför mig. Idag har jag anmält mig till en baklucke-loppis i Brastad (utanför Lysekil). Försäljning av mitt hem fortskrider. Så småningom kanske jag inte har något kvar? Men än så länge säljer jag sådant jag inte längre har några känslor för eller något behov utav. Det är husgeråd, böcker, vaser, ljusstakar etc. En dag kommer jag vända på varje grej jag har och fråga mig: Kan jag leva utan den här? Och är svaret ja, då säljer jag. Sen är det klart jag har grejer som har ett affektionsvärde och kanske sådant mina barn vill ha…ja, de grejerna blir såklart kvar! Pengarna som kommer in ska så småningom användas till något underbart härligt och roligt! Och nä, jag är inte galen! Jag vill bara testa på ett nytt liv. Så småningom. Inte idag. Men sen, där framme!

Min son har fått både lägenhet (en etta) och plats på ett gymnasium i Göteborg (på samma dag). Så många människor har sagt till mig att det är helt omöjligt att hitta bostad i Göteborg. ”Det kommer aldrig gå”! Nähä, har jag tänkt. Med den inställningen så är det väl klart att det inte går. Men vi får väl se! Fast detta är ju inget jag säger högt till välmenta olyckskorpar eftersom de då uppfattar mig som en idiot eller i bästa fall en besservisser. Men jag har tänkt i mitt stilla sinne att också detta lilla orosmoln kommer försvinna från min himmel. Och det gjorde det igår. En väninna la ut en förfrågan om sin lägenhet på fb. I samma ögonblick som jag gick ut på min sida. Och jag skrev fort som faan mitt intresse, orolig att någon annan skulle hinna före. Men jag hann först, sen kom det ju en strid ström som visade sitt intresse i hennes flöde. Jag fick lägenheten!! Tur säger de flesta. Attraktionslagen, säger jag! Samma natt hade mörkret smugit sig in i mina tankar. Jag oroade mig över min sons utbildning OCH hans boende. Jag försökte verkligen klippa av mina tankar genom andning och genom erfarenhet. Jag har haft 1 miljon mörka nätter i mina dagar så jag känner till tecknen! Jag somnade kl. 3 den morgonen. När jag vaknade gick jag ut på fb och såg Fina Ninas förfrågan. Lägenheten ligger på Hisingen, strax intill Göta älvsbron. Gymnasiet ligger vid nordstan, på andra sidan Göta älvsbron. Ja, vad säger man? Senare kom det ett mail ifrån rektorn som skrev att Magne var antagen på gymnasiet. Det bästa av allt, sonen kan cykla till skolan! Inte bara att han fått lägenhet, den ligger på cykelavsånd dessutom. Han som alltid cyklat och som älskar att cykla. Det kanske var tur det med? Jag menar avståndet! Eller så var också det attraktionslagen…hmmm. Your choice :-).

Min son är en riktigt liten vetenskapsman. Han ska ha vetenskapliga bevis på ta mig faan allt! Tröttsamt för en sådan som jag haha. Men igår sa han att han kan förstå hur jag kan tro på attraktionslagen och tankens kraft. Även han började mjukna! Jag sa till honom att det skadar ingen att fokusera på det du önskar. Vad du tänker är det ingen annan som vet. Så fokusera på allt du vill dra till dig och var tacksam över allt det du har. Och den där lilla rösten som sitter i huvudet och säger åt dig att du kommer misslyckas…lyssna inte!! För det är inte du som är rösten. Det är ett hjärnspöke som du och andra människor har skapat för att du inte ska tro att du är någon. (Haha vilket jäkla skämt egentligen). Du är någon. Tro på det. Jag kan inte bevisa attraktionslagen. Jag har inget behov av att bevisa attraktionslagen. Den bara är. Och jag, liksom ett gäng andra människor, lever efter den.

Min omgivning och mitt liv är över förväntan. Den omgivning och det liv jag manifesterade i mitt inre under 1-2 års tid. Och jag går bara omkring med ett leende om dagarna.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image,

Jag följer en del bloggar. En av dem jag följer har tagit sitt pick och pack och flyttat till Kreta. Där har hon startat ett företag och erbjuder turister vandringar. Så häftigt. Jag älskar verkligen att läsa och lära av människor som lever sina liv helt utanför ordinarie ramar. Här är hennes blogg: http://iamittilivet.wordpress.com/ och här är hennes företag: http://activeandcreative.com/. Jag önskar henne lycka till och kanske, kanske åker jag till Kreta någon gång!?

Love and Light

Pia

 

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Attraktionslagen och Tankens kraft och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Allt blir över förväntan!

  1. pippilotti skriver:

    Underbara bilder!

    Jaa, sol och tropisk hetta är överskattat. Regn och oväder är underbart! Mest på sommarhalvåret förstås…

    Tack för din fina blogg.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s