Semester i egoland

Tidigt i våras började nya tankar att ta form. Tankarna föddes ur att jag helt plötsligt var skuldfri, för första gången i mitt liv. Inget gammalt företagslån som låg och skvalpade, inget bostadslån, inget billån. Nada. Ur den känslan väcktes en enorm frihetskänsla. Dessutom skulle 100 kv.meter bostadsyta bytas ut till 50 kv.meter, vilket innebar att jag var tvungen att sälja möbler och grejer. I förlängningen började jag fundera på vad jag egentligen behöver i mitt hem! Från att ha varit otroligt bunden till alla mina ägodelar till att sälja av sådant som jag tidigare skulle dö för tog inte lång tid. Jag håller fortfarande på att sälja av. Nästa vecka ska jag vara med på bakluckeloppis.

Jag var också på väg att flytta hem till Bohuslän igen, efter 18 år. Allt kändes nytt och fräscht. Nystart. Men sen kom andra tankar smygandes. Jag började fundera på varför jag jobbar heltid. Det har aldrig tidigare varit en fråga för mig. Det är självklart att jag ska jobba heltid, så har det ju alltid varit. Men jag har också alltid älskat egen tid, min tid, men inte haft någon eftersom det har varit familjeliv som krävt min närvaro (och nej, jag ångrar inte mina barn, duh!) och utgifter som ska betalas. Nu helt plötsligt hade jag vare sig det en eller det andra. Jag bestämde mig för att gå ner i arbetstid när jag flyttade hem! Downshifta fick jag så småningom reda på att det hette! Alltså, jag uppfann inte hjulet igen. Jag tror att det är en arbetsrevoultion i antågande. Nya tider stundar. Men det får bli ett annat blogginlägg!

Men vad vill jag jobba med? Egentligen. Ett svar jag aldrig hittat under mitt yrkesliv. Somliga hittar sin passion och sitt intresse tidigt i livet och hittar dessutom rätt på arbetsmarknaden. Det har inte jag gjort. Jag har varit rastlös och uttråkad. Bytt jobb vart tredje år. Och hoppats på att äntligen ha hamnat rätt. Jag har sprungit fort för att hitta. Och som med allt annat. Du kan inte hitta ditt liv i det yttre, du behöver söka inåt. Jag bestämde mig för att göra det denna sommar. Jag skulle ge det tid och bara ta det lugnt. Som jag skrivit förrut: Kreativitet tar tid. Tid vi inte har när vi är fullt sysselsatta på arbetsplatsen 40h/ve och utvöver det har en familj och andra åtaganden att ansvara över.

10150593_722549767765966_58085745_n

Jag letade på nätet efter hur jag skulle gå till väga för att hitta svar inom mig. Jag hittade så mycket matnyttigt och så många intressanta människor som gått före mig och som delade med sig av sin kunskap och visdom. Jag tog kontakt med en livsdesigner, se annons på min blogg. Och garnet började nystas upp. Det är sista Juni idag. Inte ens halva sommaren har gått men jag är en ordentlig bit på väg. Jag har skrivit listor med frågor och svar. Jag har lagt ifrån mig mina papper för att de ska få vila någon dag och sedan återvänt för att skriva ner mer information som kommit till mig. Jag har yogat, mediterat och joggat. Ätit god mat och läst böcker. Bara tagit mig tid med mig själv.

Och nu har saker och ting börjat klarna. Jag har läst igenom allt jag skrivit ner och letat upp den röda tråden. Det jag inte förrut såg, men som är så himla självklart egentligen, har jag hittat. Så nu har jag satt lite bollar i rullning och jag är redo att starta. Vad som komma ska vill jag inte avslöja ännu eftersom alla bitar inte riktigt finns på plats ännu. Men snart så! Inatt har jag legat vaket igen! Men inte av oro eller av mörker som jagar. Jag är så full av entusiasm inför vad jag ska göra så tankarna far och flyger huller om buller. Att sonen sent igår kväll bjöd på stort glas cola fylld med koffein gjorde ju sitt också förstås haha. Men jag har varit så full av iver och ideer att lugnet inte kunnat infinna sig inatt. Jag somnade kl 06.00 och vaknade igen kl 09.00. Utsövd också känns det som, konstigt nog.

Ja, vägen ligger där framför mig. Lite slingrig, osäker och väldigt backig. Men den finns där. Äntligen! Så här ska snubblas och skrapas knän. Kanske gråtas också? Men den är också fylld av nya upptäckter, utmaningar och glädje. I love my crazy life!

11831607-can-do-it

I´ll try to do it. Femte trappsteget nått!

1921893_710866448934298_1104234575_n

Jag har en passion, jag som inte trott att jag haft någon! Så om jag har en passion så lovar jag att också du har! Vad väntar du på? Go get it!

Happy monday everyone

Pia

 

 

 

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Personlig utveckling och Självkänsla och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Semester i egoland

 1. iamittilivet skriver:

  Här flödar energin! Heja, heja!! Och lycka till, ska bli roligt att följa.

  Gilla

 2. pippilotti skriver:

  Hej Pia! Vilken underbar och inspirerande blogg!! Delar ditt synsätt i så mycket… Har bl a utövat yoga och buddhistiskt meditation genom åren men det verkar vara så att det hamnar i träda hela tiden 🙂 särskilt denna tropiska sommar. Hösten är min årstid! Liksom din. Försöker mig just nu på law of attraction, som är otroligt spännande men kanske inte helt lätt att bemästra. Jag får inga resultat trots ganska hängiven praktik 🙂 Ska med spänning läsa vad du skrivit i ämnet!

  Jag har inte hittat något sätt att skriva till dig privat, så jag postar en fråga här. Du skriver:

  ”Jag har en passion, jag som inte trott att jag haft någon!”

  Bara att gratulera! Därför har jag en fråga till dig: Jag har också varit rastlös och bytt jobb ofta, inte vetat vad min passion är. Försöker nu på olika sätt ta reda på det… men kör fast. Talade med en livscoach ett tag, men det gav inget, var inte rätt. Vill du dela med dig lite av hur du gjort och vad du kom fram till? pippilotti@hotmail.com

  Allt gott till dig!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej 🙂

   Jag svara här på bloggen men gör dig också uppmärksam på mailen.

   Attraktionslagen fungerar alltid. Oavsett om vi vill eller inte :-). För att attrahera vad man önskar måste också känslan vara med. Jag drömmer mig oftast bort och fantiserar om hur jag vill att saker och ting ska utvecklas. När jag befinner mig där i min fantasi får jag också en känsla över hur det skulle vara att leva min dröm. Min erfarenhet är att verkligheten ofta blir bättre än drömmen.

   Men det handlar också om att välja positivitet. Att vara tacksam över allt man redan har uppnått och har i sin ägo. Att se på livet genom ett rosa skimmer så att säga. Positivitet drar till sig positivitet. Inte lätt alla gånger att vara positiv. Det är ett dagligt arbete måste jag erkänna :-).

   Sen tog också jag kontakt med en livscoach. Se länk på min blogg. Kreativitet kräver tid. Tid har vi oftast inte! Vi jobbar heltid och har hem och barn etc att ta hand om. Jag tog mig tid i sommar och svarade på frågor och skrev listor. Lade alla listor åt sidan, lät det gå någon dag. Återkom till listorna när jag ville fylla på med nya uppgifter. När jag hade hållt på så i några veckor uppdagades en röd tråd. Där är jag idag. Följande frågor arbetade jag med:

   Vilka är mina talanger?
   Vilka är mina passioner?
   Vad har jag för intressen?
   Vad vill jag få ut av livet?
   Vad skulle jag göra om jag bara hade 6 månader kvar att leva? Och vad hindrar mig?
   Vilken är den röda tråden i ovan frågor?
   Vad har jag att erbjuda som är unikt?
   Vad älskar jag att göra (lite passion igen)?
   Vad är jag rädd för ska hända om jag försöker leva min passion?
   Vad håller mig vaken om nätterna? (Kanske andra människor ligger vakna av samma anledning och jag kan hjälpa till att lösa frågorna)?
   Vad vill jag inspirera med?
   Vad skulle jag vilja ha hjälp med? (Kanske jag kan bli duktig på det och hjälpa andra)?
   Vad betyder frihet för mig?
   Vilka är mina förmågor?

   Dessa frågor jobbade jag med i flera veckor. Dagligen egentligen. Jag bar dem med mig :-). Idag har jag en affärside men jag har inte börjat jobba med den ännu. Det kommer sen, längre fram.

   Jag hoppas du har fått lite att fundera på. Återkoppla gärna och berätta hur det går. Det skulle jag tycka vara jättekul! Där är en del av min passion. Människor och deras livsöden intresserar mig!!

   Kram och lycka till
   Pia

   Gilla

 3. Pippi skriver:

  Mycket intressant! Stort tack för allt du delar med dig. Du är en stor inspiration. Jag ber att få återkomma 🙂 (har mailat dig)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s