Vilken härlig dag!

Det ska vara gott att leva! Och det har det verkligen varit idag! Bara lyxen att få vakna i sin egen takt, när kroppen säger att ”nu har jag sovit färdigt”. Jag är ju en morgonmänniska så imorse när kroppen var utsövd var klockan runt 7. Att få ligga kvar och veta att hela dagen är fri att göra vad man vill med. Inga måsten. Bara det fick hela min kropp att le imorse.

Jag gick ut i badrummet och när jag kom tillbaks till sovrummet låg som vanligt Matilda på min plats i sängen. Med svansen dunkandes mot madrassen. Glad och lycklig och kärleksfull. Jag kröp ner till henne igen, en stund. Med ansiktet i hennes nacke och mina armar om hennes kropp. Finns det någon hund som är mer älskad än min?

Solen sken från klarblå himmel. Och jag fick lust att ta Matilda ut på promenad på vår bruksled. Den går genom skog och upp över berg. Till och från är det vidunderlig utsikt över Åbyfjorden. Iförd tunn sommarklänning och gummistövlar gav vi oss av, hon och jag. Matilda far över stock och sten, ner i bäckar och bada. Friheten är total för lilla vallhunden! Och vi stannar högst upp på berget och slår oss ner i solen. Hon och jag, sida vid sida. I stillheten sitter vi och hämtar andan. Sen gick vi hem igen.

Hem och göra iskall choklad-smoothie av frusen banan. Slänga in sängkläder i tvättmaskin. Och hänga ut i det vackra vädret för torkning. Iväg med Fina Bilen tillsammans med sonen till Hunnebo och handla lite mat. Frukt och jordgubbar. Sen vidare  med bilen i omgivningen. Sotekanalen, Smögen och Kungshamn. Hem. Vi tog med jordgubbarna i sin kartong ut på altan och åt direkt ur. Finns det någon bättre förlagd altan än min? Mot åker, grusväg, skogsdungar och berg. Att sitta där är det bästa jag vet haha. Och vilka jordgubbar!! Aldrig har väl jordgubbar smakat så gott som idag. Röda, saftiga, stora, söta och svala. I 30 graders värme! Jag och Magne, min son som flyttar hemifrån 16 augusti…btw…:-)!

Skypade både med min dotter och min svärson idag. De kommer hem i november och slutför sina studier i Sverige! Tacksam och glad är jag!!! Lite middag, lite disk. I min egen takt och när jag fick lust. Sen gick jag och la mig och sov någon timme!! Ja,ja är man tant så är man!! Under sen eftermiddag tog jag en promenad till min syster som bor ett stenkast bort. Satt vid köksbordet och fick lite kaffe och en härlig pratstund.

Nu är kvällspromenaden också gjord. Matilda har fått springa av sig på skuggig åker. Skönt för henne efter denna varma dag. Och jag ska återigen slå mig ner på tyst altan. Denna härliga dag har kommit till sitt slut. Imorgon är det en ny härlig dag i antågande. Det ser jag framemot.

10487245_349494145203240_519050614210363719_n

SONY DSC

20140602_085024

20140711_153043

Love and peace to all

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Livstil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s