Planera vardagen igen

Snart är augusti här. Inom bara ett par veckor är semestrarna slut och skolorna börjar igen. Så ta vara på den tid som är kvar. Mitt sätt att ta vara på tiden denna sista sommarmånad är att vara ute mycket i naturen. Att sola. Sitta och njuta på min altan. Vad gör du? Men det är också så att när det är sommar så lägger jag rutiner på hyllan. Sommaren tar liksom sugen ur mig. Jag tränar inte som jag brukar. Jag yogar inte heller lika ofta. Maten blir det lite si och så med. Och allt beror på ljuset och värmen för min del. Jag är inte egentligen inte en sommar-människa. Med det menar jag att det typiska vackra sommar-vädret med sol och hetta inte är mitt favorit-väder. Jag går lite på spar-låga på sommaren. Energin är inte på topp. Men det är en del av charmen med sommaren. Jag lägger mig själv på hyllan så att säga.

1798363_801446436551706_1459959088_n

Det är fortfarande 1 månad kvar av sommaren. Sen kliver vi så sakteliga över tröskeln mot hösten. Där har ni min favoritårstid. Energin på topp! Jag behöver ta tag i träningen igen. Promenader, löpning och yoga. Och återigen få in rawfood i min kost och inte bara hålla mig till min gröna smoothie! På hösten är luften klarare och jag kan andas lättare. Jag ser framemot när den tiden kommer.

Så visst är sommaren härlig för mig. Inga rutiner. Och inget dåligt samvete. Jag bara är. Men sen när hösten kommer och jag börjar arbeta igen behöver jag mina rutiner för att vardagen ska fungera. Kost och träning. Dessutom börjar jag plugga till hösten också. Mycket är på gång. Som vanligt. Min son flyttar hemifrån och jag kommer leva ensam för första gången på 100 år. Amazing!! Och till jul är vi alla samlade igen. Hemma hos mamma :). Fast det ligger alldeles för långt fram i tiden för att tänka på nu.

1554550_10152433885378707_6456940363161654758_n

Men min livsandar har börjat vakna till liv. Hösten närmar sig och jag har fyllt kylskåpet med grönsaker, rotfrukter, bär och frukt, skafferiet med frön och nötter. Årstiden har så mycket att erbjuda denna tid. Ta vara på det. Och må bra!!

1 månad kvar. Jag gör en grön smoothie och gå ut till solen på altan. Och inväntar hösten som snart är i antågande.

Namaste

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Livstil. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s