Rss-flöde, settings och annan jävelskap!

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/12630063/?claim=vu5hb8q23x9″>Följ min blogg med Bloglovin</a>

Jag är verkligen inte kunnig inom den digitala världen. Att blogga är inte bara att skriva om ämnen som intresserar utan somliga dagar ägnar jag mig åt den tekniska biten. Igår var en sådan dag.

Som bloggare ska man ha ett rss-flöde (varför är jag inte riktigt på det klara med ännu)! Ett ord jag aldrig hört talas om tidigare. Jag googlade. Men förklaringarna innehöll ännu fler ord som jag aldrig hört talas om. Jag är också med på den svenska wordpress-sidan på faceboook men där är samma sak. T.o.m frågorna som ställs i flödet är för invecklade för mig att förstå. Och inte tala om svaren! Jag hittade sidor som sa sig skulle förklara om rss-flöde så att ett barn förstod. Jag förstod inte! När irritationen var på topp fick jag tag på min dotter på skype! Hon har pluggat IT i 3 år. Thank God. Så nu har jag ett rss-flöde. Tack min lilla älskling!

rss-feed-big

Sen behövde jag ändra i min meny här på bloggen. Med en klump i magen gick jag in på inställningar på mitt wordpress-konto. Och mycket riktigt. Jag lyckades radera hela menyn! Jag skulle bara lägga till ”hälsa och välmående”. Varför är det så krångligt? Efter 30 minuter hade jag åtgärdat felet men fråga mig inte hur jag gjorde. Det är enbart tur och träff att min menyrad är tillbaks.

images

När jag var ute och googlade om rss-flöde ramlade jag över massa annan information som jag inte förstod. Bland annat hittade jag en sida som heter Bloglovin och där du som läsare (jag också) kan samla alla bloggar du följer och därmed få alla nya blogginlägg samlade på ett och samma ställe. Genialiskt!! Den här sidan har funnits i många, många år men som sagt, jag är ny i bloggosfären. Så jag reggade mig på bloglovin och har nu ett antal bloggare som jag följer samlade på ett och samma ställe. Sen fick jag lärt mig hur jag som bloggare kan synas på bloglovin också. Och hur jag kunde få in en ”bloglovin-knapp” på min egna blogg. Så nu ligger den där för dem som önskar. Alltså, klapp på axeln Pia!!

sett

Länken högst upp i inlägget behövdes skrivas in i och med att jag reggar min blogg på bloglovin. Är det någon där ute som läser och har bra tips till tant om allt som rör bloggning. Skriv gärna en rad.

Nu tillbaks ner i den digitala röran. Wish me luck!

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Personlig utveckling och Självkänsla och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Rss-flöde, settings och annan jävelskap!

 1. iamittilivet skriver:

  Varför ”måste” man ha ett rss-flöde?
  När jag fastnar eller får problem i wp så använder jag facebook-gruppen wordpress sverige. Fullt med hjälpsamma människor och man får svar snabbt!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Jadu :), måste och måste. Det handlar mer om att synas så mycket och så lätt som möjligt. Jag pingar min blogg på nyligen.se och ett led i det är att ha ett fullständigt rss-flöde. Vilket jag inte är säker på att jag har :)! När det gäller wp på fb så kollar jag alltid om frågan är ställd förrut, vilken den oftast är. Kanske jag har svårare att förstå mig på den digitala världen…men jag fattar inte svaren. Kanske jag behöver bli duktigare på ställa frågor även om frågan redan är ställd. Jag jobbar vidare :)!

   Gillad av 1 person

   • iamittilivet skriver:

    Det är en magisk värld! Men genom att ge oss längre och längre in i den så lär vi oss ju också nå’t, eller hur? Och det är alltid roligt!
    När det gäller frågor i fb-gruppen så skriv från hjärtat. Ibland får jag svar som jag inte förstår och då skriver jag det typ tack för svaret, men jag hänger inte med. Jag väntar hellre på begripligt svar än slår huv’et i väggen. Eller blir av med det jag redan gjort.
    På tal om att bli av med – har du backup på din blogg?

    Gilla

 2. Frihet i blodet skriver:

  Ja det lustiga är att jag tycker det är skitkul med bloggen och allt vad det innebär. Frustrerande när jag inte förstår men sååå härligt när slanten trillar ner :-). Vilken utmaning! Och nej! Jag har ingen backup på bloggen! Hur fixar jag en sån?? Herregud tar det aldrig slut haha!

  Gilla

  • iamittilivet skriver:

   Ligger bloggen på wordpress.com så kör dom back up. Jag laddar ändå då och då ner en egen liten säkerhetskopia. Gå in på Verktyg, se’n Exportera och ”Ladda ner exportfil”, spara den på nå’t bra ställe. Hur man se’n lyfter tillbaka den om det kraschar har jag ingen aning om och hoppas att jag aldrig behöver ta reda på…. 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s