Lisa för själen.

Igår var en lisa för själen. Jag fick gjort mycket mer än vad jag vanligtvis får. Jag och en polare hade stämt träff hemma hos henne och det var skönt att få komma ut ur mina fyra väggar för omväxling skull. Och det var skönt att få ägna några timmar åt att sitta och prata och äta gott. Tjejsnack förstås men också jobbsnack då vi är kollegor på hotellet jag kommer jobba på. Och god vegetarisk mat hade hon fixat och donat med. Verkligen lagt ner själ och hjärta. Love, love, love!! Hon har 2 barn varav den ena var hemma. 4-åringen med fullifaan-blick. Påminde mig om min mellanflicka. Envis och tjatig och krävande och med en subtil humor. Intelligent! Vilket charmtroll. Precis som min Tove.

Senare på kvällen tog jag och sonen en kvällspromenad. Jag ville ha med honom för att hålla våran vovve medan jag själv kunde ta med kameran och fota. Både han och jag älskar naturen vi har runt knuten. Vi njuter av synen och doften. Vi ser framemot att möta alla årstider här ute vid kusten. Han och jag pratar lika språk. Vi gick ner mot sjön. Jag fotade åkrarna som ändrat färg sedan vi flyttade hit. Från jordigt svart, till ljusgrönt skört, mörkgrönt högt och nu slutligen har skiftat till guldigt råg! Så häftigt. Ut på bryggan och titta på svanfamiljen som hade fått en dunig lite bebis som simmande tätt intill mamma och med pappa tätt bakom. Sen promenerade vi så sakteliga hemåt igen. Ibland i tystnad men oftast pratandes. Sonen mest. Jag med lite vemod och med lite förväntan. Sonen flyttar hemifrån om ca 2 veckor. Inget blir som förrut. Jag är van att ha honom nära. Så jag suger på karamellen så mycket jag kan.

Att praktisera mindfulness eller spiritualitet handlar inte bara om att meditera. Det handlar snarare om att vara här och nu. NU! Hela tiden. När vi äter, pratar, dricker. Bloggar! Igår var en sådan härlig dag pga att jag verkligen var närvarande hela tiden.Jag ville inte vara någon annanstans liksom. Zenbuddisten Thich Nhat Hanh lär ha sagt: ”Spiritual practice is not just sitting and meditating. Practice is looking, thinking, touching, drinking, eating and talking. Every act, every breath, and every step can be practice and can help us become more ourselves”. Och det var precis så jag upplevde gårdagen. Men det är ett praktiserande. Hela tiden. Tankarna har sitt egna liv!

Lägger ut lite bilder från igår för att dela med mig av vår vackra natur.

Utsikt ifrån min altan. Inte svårt att komma till ro i denna omgivning!

SONY DSC

Längst bort i bild. En liten vit-ljusblå fläck. Åby-fjorden.

SONY DSC

Rådjuren gör stigar genom fälten.

SONY DSC

Hur mycket sten har inte bönder burit genom århundranden när de röjt upp ny mark?

SONY DSC

Mitt dockhus längts bort i bild.

SONY DSC

Svanfamiljen.

SONY DSC

Matilda.

SONY DSC

Kringelikrogvägen som bar oss hem igen.

SONY DSC

Igår köpte jag en ny mixer också. Den ska bli spännande att testa idag. 1 l grön smoothie står färdig i kylen som jag tillredde redan igår. Sol och blå himmel ute. Sommar. Livet är verkligen enkelt nuförtiden. Ha en skön sommardag därute! Och försök vara närvarande :-)!!

Kram

Pia

 

 

 

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Livstil och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s