Sofia och jag!

Sofia och jag möttes på en arbetsplats. Hon var 21 år och jag 38. Den åldersskillnaden har vi egentligen aldrig märkt av. Jag uppmärksammade först hennes humor. Den var sjuk :-)! Det ena gav det andra. Vi blev vänner. Jag tyckte att hon var klok och att hon var klarsynt! Hon är, som så många andra som jag beundrar, verbal. Hon kan sätta ord på känslor och olika situationer. Hon liksom slår huvudet på spiken hela tiden.

Vi är lika i mycket. Vi är djupa. Vi är introverta och behöver inte hela tiden ha kontakt med varandra. Faktum är att vi träffas bara 1 gång/år. Däremellan har vi sporadisk kontakt på mess eller fb. Thats it! Men vi behöver liksom inget mer. Vi tar upp tråden där vi slutade sist :-)! Vi tänker mycket, reflekterar över saker och ting. Har ett behov av att bolla vår tankar med varandra. Vi har en förståelse för varandra som jag kan sakna hos andra vänner. Hon förstår vad jag menar, jag förstår vad hon menar. Ja, personkemin stämmer. Och då är ålder sekundärt.

SONY DSC Sofia fotar Smögen

Idag är Sofia 30 år och jag 47. Vänskapen finns kvar. Hon har varit här och hälsat på mig på västkusten i veckan. Hon kom i måndags och idag, fredag, åkte hon hem igen. Vi har haft det så jäkla kul! Och avslappnat. På dagarna har vi farit omkring med Fina Bilen. Vi har varit i kustsamhällen, gått på Smögenbryggan, varit i Göteborg och kollat sonens nya lägenhet. Vi åkte över till min arbetsplats så att hon skulle få se hur fint konferensanläggningen ligger. Vi har hälsat på min mamma och pappa i Lysekil. På kvällarna har vi suttit ute på altan och ätit gott, tagit ett glas vin. Vi har suttit ute tills det blivit natt. Pratat relationer, jobb, framtid, vänskap, barndom…you name it! Det har funnits plats för ensamtid. Sofia ute på altan med näsan i en bok medan Kurrekungen ligger i hennes knä, jag vid datorn i mitt vardagsrum. Eller total tystnad i bilen, under långa stunder. En familjär, bekväm tystnad. Och sen har tystnaden brutits, helt plötsligt, då en fråga poppat upp i skallen på någon av oss. Återigen har samtalet varit igång! Inget har känts påmålat eller jobbigt. Precis som vänskap ska vara.

20140806_205711-1 Med näsan i bok/mobil

Och åldersskillnaden finns inte. Jag tror inte på ålder, den fysiska åldern. Jag har känt mig gammal hela livet. Det är först nu jag börjar känna mig lite, lite bekväm i min fysiska ålder. När vänner till mig säger att de känner sig som 25 kan inte jag förstå hur de menar. Jag har aldrig känt mig som 25. Jag känner mig snarare som 65 :-). Och jag pratar inte om min fysik. När det gäller min kropp kanske jag känner mig som 30 elr nåt. Men själen, den är gammal! Jag är född gammal :-). Sofia känner sig förmodligen också gammal, i själen. Annars hade hon och jag inte kunnat connectat som vi gjort. Men det är min syn på livet, vår fysiska kropp och vårt evigt själsliga liv.

20140807_122217 Jag posar

sjöjungfruSofia posar

20140807_204459 Nä, jag är inte färgblind! Jag känner mig bara bekväm med sällskapet!

20140807_204408-1-1 Mörkret faller men vi har timmar kvar :-).

Sofia är självklart bjuden på kalas när jag fyller 100 år. Något inbjudningskort är överflödigt. Jag blir 100 när hon är 83. Lever hon då? (I detta liv menar jag). Med tanke på att hon röker är jag tveksam. Sen kunde ju hennes köttkonsumtion minska lite också. Allt som är cancerframkallande behöver vi alla ta det försiktigt med…och ta eget ansvar över! Så, Sofia! Dags att fimpa (och kanske äta lite mer grönt). Jag vill ha med dig på mitt 100-årskalas!!

Om 1 år ses vi igen :-). Förmodligen här hos mig. På västkusten. Hälsa Kristoffer!

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Livstil. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s