Imorgon börjar det!

Imorgon är den första dagen på mitt nya liv. Det liv som jag började lägga grunden till för över 2 år sedan.

Fram till 2012 hade jag mer eller mindre varit ett rö för vinden. Både yrkesmässigt och i mitt privat liv. Jag fann ingen tillfredställelse någonstans. Smått panikartat faktiskt. Dessutom verkade jag dra till mig samma situationer om och om igen. Idag förstår jag varför. Jag fokuserade på gårdagen och allt som gått fel och fick förstås levererat till dörren det jag fokuserade på. Allt var egentligen kaos när jag nu tittar tillbaks i backspegeln. Ingen annans fel än mitt eget således!

4adc0620e46294d63734a7054fb829e0

Våren 2011 satt jag och kollade utbildningar på datorn och ramlade över en yh-utbildning som talade direkt till mig. Tyvärr var det för sent att söka, men jag bidade min tid. Våren 2012 sökte jag in och på hösten steg jag in i ett klassrum på Mälarakademien full med människor som skulle komma att påverka mig. Alla på olika sätt!

Ledarskap, marknadsföring, försäljning och ekonomi. Men det var ledarskap som fick mig att spinna! Alla människor borde plugga ledarskap. Det ger en förståelse för vem du är och varför du är som du är. Och om du förstår dig själv så förstår du också andra. Min personliga utveckling började där och då! Jag fick möta rädslor, öppna upp inför främmade människor. Stå längst fram i klassrummet och lämna ut mig själv. Vilken resa. Det kan nog alla mina klasskamrater skriva under på :-).

1508542_794631753893306_1388410619772560823_n

Jag hade året innan blivit vegetarian. Börjat yoga och fördjupa mig i den buddistiska läran. Så småningom blev jag vegan. Jag och min dåvarande pojkvän bröt upp. Det var en ständig strid mellan oss. Det ser jag idag. Uppbrottet fick mig att besluta mig för att möta mig själv och vara singel för första gången i mitt liv. Jag är fortfarande singel. Jag njuter av min ensamhet. Mitt singelliv har nog varit den bästa läraren i hela mitt liv haha. Men jag hoppas förstås att det dimper ner en man så småningom. Med samma värderingar som jag.

1238162_723451077712040_8315012484341831158_n

Under 2 år har jag planerat och fantiserat om hur jag vill att mitt liv ska se ut augusti 2014. Jag ville ha ett jobb på en specifik arbetplats. Jag ville ha ett hus med en viss planlösning och med ett speciellt läge. Jag ville att det skulle lösa sig med bostad och utbildning för min son. Jag ville ha ro i själen och ett mål att sikta på. Jag ville ha en ekonomi som inte höll mig vaken på nätterna. Äkta vänner. En blogg som läses av människor som varit eller är i samma sits som jag varit. Vara en inspirationskälla för andra. Stark. Singel. Jag ville ha en bil.

Imorgon börjar jag arbeta på konferensen på Vann Spa Hotell och Konferens. Den arbetsgivaren jag vänt blicken emot :-). Huset jag hyr är över förväntan. Naturen är underbar, nära havet och min syster med familj bor ett stenkast bort. Underbar hyresvärd. Planlösning som är mer än vad jag fantiserade om. Världens snyggaste öppna spis/kamin. Sonen har fått både bostad och utbildning i Göteborg. Han har närmare cykelavstånd till skolan än vad han hade i Västerås. Vi älskar lägenheten och formligen älskar första-hyresgästen som hyr ut den till oss. Nina :-)!! Min ekonomi ger mig lugn på nätterna! Bloggen växer och jag får underbar återkoppling, dels på bloggen men också via mail. Vänner dimper ner vid dem mest oanade tillfällen. Jag har en bil, betald och klar! Och jag är stark för första gången i mitt liv :-).

1928392_689117661179882_2398295168397251526_n

Imorgon börjar jag jobba! Jag börjar också min utbildning till diplomerad mental coach. Trots att jag rott i land allt jag önskat så känner jag mig inte tom. Jag står inte här och liksom känner ”and now what”? Jag är precis där jag ska vara. Precis nu! Så vad ska jag skriva på önskelistan nu? Är jag nöjd? Njaaa, inte riktigt. Jag vill att bloggen växer och når ut till människor som känner igen sig i det jag skriver. Jag vill fortsätta inspirera. Ännu mer och till ännu fler. Men det är ändå lite som att fortsätta på den väg jag började gå för 2 år sedan. Så någon större skillnad är det inte. Konferens till yrket, plugga till coach och hålla bloggen vid liv. Digital nomad i bakhuvudet. Men det kommer sen.

Ja, det skulle vara en man då! En vuxen och en mentalt stark man. Hmm att jobba på konferens, plugga, blogga, inspirera kan väl inte ta så mycket tid? En man kan jag väl alltid knö in i tillvaron… Nä skämt å sido. När tiden är rätt så är jag säker att våra vägar kommer korsas. Jag behöver bara luta mig tillbaka och affirmera lite.

10299038_307865229363068_3922990232223932341_n

Min sista dag innan jag kliver över tröskeln till höst och nya jobbet ska tillbringas med Matilda förstås. Och jag ska förbereda mat inför en jobbvecka. Men i övrigt ska jag bara ta det lugnt. Precis så som jag vill att min vardag ska se ut.

Love and light

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Attraktionslagen och Tankens kraft och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Imorgon börjar det!

  1. iamittilivet skriver:

    Grattis till att ha nått dit du ville och lycka till med nya jobbet!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s