Att skilja sig från mängden.

Att skilja sig från mängden kan bli lite ensamt. Och det är dåligt med inspiration ifrån andra eftersom jag inte har så många andra med mina intressen omkring mig.

Att vara vegan är ensamt. Jag blir hela tiden ifrågasatt. Eller förlöjligad. Inte många är intresserade över varför jag är vegan. Och om någon skulle fråga så emottas svaret som en provokation. Frågeställaren går i försvarställning och ja, där lägger jag ner diskussionen :-)! Det skulle vara så nice att ha veganska/vegetariska vänner att bolla med. Hur tänker de? Tips och råd om recept. Att kunna träffas hemma hos någon och äta en helsickes massa mat som folk tagit med sig. Kunna prata om svårigheter att leva som vegan, men också hur lätt det har blivit i dagens samhälle att vara vegan. Tipsa om affärer och restauranger runt om i Sverige. Jag ska gå på vegfestival i Halden den 30 augusti. Ställde en fråga på fb om någon ville hänga på. Det hade varit skoj. Jag har en veganvän och en vegetarianvän på fejjan. Veganen gillade min status :-), han bor långt bort ifrån Halden. Vegetarianen hade hängt på om hon hade kunnat. Och det vet jag att hon hade gjort. Men i övrigt var det ingen som var intresserad. Ensamt! Alltså, kan men inte gå på vegfestival om man är köttätare?

10320458_744601505560792_1367427929923195077_n

Sen är jag andlig och buddist, med allt vad det innebär. Här blir jag också ifrågasatt men oftast om min kunskap i ämnet. Folk drar lite på smilbanden åt min tro. Jag tror inte att de menar något elakt. Inte alls! Men en kristen blir inte bemött på samma sätt. Tror jag! Jag har guden Ganesha ihop med mina buddastatyer. Vän av ordning frågade vad han gör där, ihop med Budda. Jag skulle kunna ställa dit en kristen symbol för andlighet också. Och en muslimsk. (Det tror jag faktiskt att jag ska göra). Men min tro är på allvar och jag försöker inte på något sätt pracka den på mina vänner. Yoga är också andligt. I allra högsta grad! Men yogan är så mycket mer än så. Men som träningsform tycker jag mig skönja ett slags förminskande i min omgivning. Det är väl inte macho tillräckligt kanske. Men en man som yogar är oerhört attraktiv i mina ögon. Han är trygg i sig själv och månar om både sin kropp, sin själ och den jord vi lever på. Det skulle vara kul med andliga och/eller buddistiska vänner.

1604659_823830250966631_754355878_n

Sen vill jag jobba som digital nomad! Det här verkar folk mest ta som en skämt. Måste man inte åka till jobbet 40h/ve? Nej, det måste man inte! Jag kanske aldrig kommer arbeta som digital nomad…men det tror jag! Men som sagt, ingen i min omgivning förstår denna önskan. Men jag har hittat lite digitala nomader på nätet. Och de delar med sig av sina liv och de länkar om andra människor som lever som digitala nomader. Och jag har ett stort behov av att läsa om andra människor som gått före och gjort det som jag vill göra. Ingen inspiration finns i min närhet, bland dem jag känner. Dessutom är jag intresserad av friluftsliv. Vandra, paddla kajak, tälta. Och resa. Men just friluftsliv tycker jag mig se dyka upp här och där i bekantskapskretsen. Det känns bra eftersom jag själv är novis. Jag behöver svar på frågor.

I alla dessa ämnen önskar jag att det fanns lite människor jag kunde ha långa, intensiva diskussioner med. Men! Jag har faktiskt en sjuhelsickes intressant polare. Det finns nämligen en man som ringer ibland. Ibland ringer jag honom. Ibland svarar inte jag när han ringer för jag är upptagen. Jag ringer heller inte tillbaks när jag får tid. Han svarar inte heller alla gånger när jag ringer. Och han ringer inte heller tillbaks när han får tid. Vår vänskap behöver inte bekräftas. Vi ringer varandra och om den andra svarar så har vi ett fantastiskt samtal. Det är så skönt med honom att saker och ting är så coola, att vi inte hela tiden måste ringa hit och dit etc. Jag behöver vänskap av den sorten. Och han är andlig! Han är en friluftsmänniska. Ett naturbarn. Han har frihet i blodet, haha. Han är köttätare men visar stor respekt för mitt val av mat och varför. Han känner inte att han måste försvara sig gentemot mig! Han är intuitiv som jag. Han hör det jag inte säger. Han ser hos mig vad andra inte ser. Han klampar inte på där dörren är stängd. Bara det att han vet att det finns en dörr!! Helt otroligt! Om han får för sig att försvinna kommer jag springa efter och hämta tillbaks honom! En dag ska jag nog skriva ett blogginlägg om honom. Precis som jag gjorde med Sofia :-). Och precis som jag gjorde med Sofia, så frågar jag om lov först.

4e1539e610e50545b16aa24d827b4a83_1024

Jag har vänner av alla de sorter. Så egentligen räcker det kanske med dem jag har som är veganer, andliga tokiga frihetshungrande naturmänniskor! Herregud, vad rik jag är egentligen när jag tänker efter. Hur många vänner behöver jag? Typiskt mig att fastna i mörker, men det varar aldrig länge! Tack o lov. Men jag hoppas ändå att den veganska/vegetariska och andliga skaran växer. Det är roligare om vi är fler.

Namaste

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Attraktionslagen och Tankens kraft, Digital Nomad, Livstil, Personlig utveckling och Självkänsla, Vegan och Rawfood. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s