Drömma och fantisera!

Jag tror på att det är bra att må riktigt bra! Och det gör man ju inte alla gånger. Eller hur? Men hur trist det än låter så har vi faktiskt alltid ett val. Men fasen vad det kan vara svårt. Vara svårt att fokusera på det som är bra när kanske livet runtomkring helt rasar samman! Men man får ta små steg. Och så småningom så märker man en liten, liten skillnad. Och när man märker den skillnaden är det lite lättare att fortsätta på ”måbra-banan”! Förr kunde jag tex fokusera på något så simpelt som att jag hade råd att köpa pizza till barnen och vara skit-tacksam över det, trots att jag pga andra bekymmer låg sömnlös på nätterna.

10174875_10152756188179428_9081731560992655216_n

Idag, flera år senare, ser mitt liv helt annorlunda. Att köpa en pizza är en piece of cake. Det tillhör vardagen att ha råd med det. Det tillhör visserligen inte vardagen att jag käkar pizza haha. Men ändå!! Jag kan! Nä, idag finner jag andra vägar för att få den där jäkla ”måbra-känslan” i magen. Jag planerar resor. Ja, resor! Åt mig själv. Jag kommer kanske inte resa på alla resor jag påbörjat planering på. Men det är liksom inte det som är poängen. Poängen är att må bra. Att känna glädje och förväntan. För det du sänder ut kommer tillbaks. Och jag vill ha positivitet i mitt liv. Ännu mer än vad jag har. Mår jag bra idag, alltid, kommer jag må bra imorgon…för imorgon blir ju idag :-). Så småningom.

998069_592619090789363_1028326287_n

Jag planerar en resa till Geiranger, Norge. Den kommer att bli av! Men sen har jag resor till Spanien, både till landet och till ön Mallorca. Jag vill till Rishikesh, Indien. Nepal. Tibet. Ja, det finns lite att välja på. Och alla resor kanske inte kommer bli av. Men återigen, det är känslan som fantasin väcker som är poängen. Idag hände något lustigt. En kompis frågade mig om jag vill hänga med på hoj-semester till våren i USA! Ja, asså vill vill jag ju! Men jag har inte pengarna! 40 000 kronor. Här kunde jag ju välja att hänga läpp eftersom jag ju tycker det skulle vara skitcoolt att köra hoj på Highway 1! Jag har kört på den motorvägen förrut. I bil! Not the same. Men nu till det roliga. Jag är inbjuden på deras planeringskvällar för att få vara med vid planeringen av deras hojtur i USA. Haha skoj!!! Så jag hänger på. Planerar och planerar. Jag riktigt känner hur förväntan växer i kroppen. Men när dagen kommer och det är dags att flyga västerut står jag kvar på svensk mark och vinkar hejdå! Trots att jag borde vara lite deppig över att jag inte kan följa med så känner jag inget annat än en riktigt stor förväntan till att få vara med om planeringen! Ingen slump att denna resa dyker upp i all annan res-planering. Om du frågar mig! LOA haha!

2c2324fc78742353cd576120d1457d38_500

Ja, mycket resande blir det för mig. I fantasin. Att planera resor är ett av många sätt för mig att må bra. Och jag vet hur viktigt det är att känslan är med. Du kan inte bara låtsas vara glad. Det är inte det som är lösningen. Du måste verkligen känna dig glad, tacksam, förväntansfull etc etc. Därmed inte sagt att livet inte är tufft ibland! Och visst kan man gräva ner sig om man vill. 1 dag! Sen får man försöka hitta det där lilla glädjeämnet som får en må bra och orka vidare. I min fantasi drar jag till USA och Highway 1 till våren. Kör längst kusten på en motorcykel. Blickar ut över havet! I min verklighet åker jag på vandringsresa till Geiranger! Blickar ut över fjordar och fjäll! Vandrar och tältar. Med Matilda vid min sida. Frihet i blodet :-)!!!

Tjoho

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Attraktionslagen och Tankens kraft och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Drömma och fantisera!

 1. pippilotti skriver:

  Mycket bra tips, att planera resor för att höja sina förväntningar, sitt pirr i magen, sin glädje och därmed hela sin energifrekvens! Tack för inspirationen 🙂 Kan du rekommendera någon bra läsning med mer handfasta, praktiska tips hur man gör i vardagen när man är i början med LOA?? Allt gott till dig och tack för att du delar med dig!
  Kram Pippi

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej!

   Kul att du är intresserad av detsamma som jag. Och att du blir inspirerad :-)!
   Jag har läst en del böcker av andliga författare, andliga ledare, buddister och förespråkare av Law of attraction. För att nämna några: Esther och Jerry Hicks, Ekchart Tolle, Paulo Coelho, Dalai Lama, Thich Nhat Hanh. Jag föreslår att du söker upp böcker skrivna av Esther och Jerry Hicks. Finns också jättemånga youtube-klipp med paret Hicks!
   Jag ska också kolla upp det här med att det verkar så krångligt att lämna kommentarer på bloggen! Tack för att du gjorde mig uppmärksam på det och tack själv för att du delar med dig :-)!
   Kram Pia

   Gilla

   • pippilotti skriver:

    Tusen tack för tipsen!! Det är en djungel där ute, och olika förespråkare verka ha lite olika approach till LOA. Därför väldigt värdefullt med tips från någon fiffig och förtroendeingivande person som du som prövat själv 🙂

    Gilla

 2. pippilotti skriver:

  Bara som info till dig (ta gärna bort detta från kommentarsfältet): jag fick logga in tre gånger för att först gilla, sedan skriva och sedan posta. Tror det skulle bli fler kommentarer och likes om det var lite enklare procedur 🙂

  Gilla

 3. pippilotti skriver:

  P.S. Dina bilder med visdomsord är riktigt klockrena 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s