Livet på landet, ännu en gång!

Att bo ute på landet är verkligen att följa naturens växlingar. Jag flyttade in i slutet av april och då låg åkrarna brunsvarta utanför min tomt. Senare blev de ljusgröna, mellangröna, mörkgröna, guldfärgade och slutligen sandfärgade. Idag skördas det utanför min altan. I love it!! Det var ett jävla buller och pipande från vad som lät som en jättemaskin. Jag var ju bara tvungen att gå ut på altan för att se vad som händer!! Haha, bor man på landet blir man nyfiken. Jag kan inte minnas att jag någonsin tittade ut genom mitt fönster i Västerås när det brummade maskiner på utsidan. Jag och Matilda stod och såg på när jättemaskinen lämnade ett stort damm-moln efter sig. Tänk förr vad de slet. Slog skörden med lie!! Helt otroligt vad människor jobbat genom tiderna!

20140827_191432Skördetröskan i full gång medan jag sitter och skriver.

Inte bara naturen ändrar sig framför mina ögon. Vädret likaså. Imorse var första gången jag kände hösten! Jag och Matilda gav oss ut kl 06.00 på morgonen. Och det var hög och glasklar luft som mötte oss. Dagg i spindelnäten, så vackert. Och kallt. Jag älskar tidiga morgonar, det är min tid på dygnet. Sen börjar det blir mörkare om kvällarna och mysigare. Tända ljus hela tiden. Snart ska jag börja elda i kamin. Jag läser på om tips att få ner min elkostnad. Dra ner persiennerna om nätterna för att hålla kvar värmen inomhus så den inte försvinner ut genom rutorna! Min väninna, som tidigare jobbat för en el-leverantör, sa till mig att lufta elementen! Ja, det är mycket nytt att lära ute på landet!

SONY DSCJag älskar spindelnät med dagg i. Vilket arbete lilla spindeln lagt ner.

SONY DSCMorgondimman lättar.

Det var lite om naturen och vädret. Sen har jag alla djur! Det är rävar och rådjur runt husknuten. Häromdagen stod det en jävla dinosaurie ute på åkern! Sketastor! Men när den rörde sig såg jag att det var en älg-tjur! Sketastor! Faan, den tog två kliv och så hade den passerat hela åkern! Vad händer om jag och Matilda möter honom i mörkret till vintern? Syrran sa åt mig att skramla med nyckelknipan när jag är ute! Vilken bra idé. Och igår såg jag och Matilda färska spår av vildsvin. De hade bökat upp massa jord i hörnet på en åker. Inte kul att se! Fasen vilken kraft de har i sina trynen. Kolla bilden jag lagt ut. Dem vill jag inte heller möta i mörkret. De har betar!! Ja, jag vet att våra vilda djur är skygga. Men Matilda är lös och kanske 20-30 m ifrån mig…i mörkret…!! Här ska skramlas med nycklar. Samtidigt kan jag inte hjälpa att tänka på alla stackars tamgrisar som aldrig får använda sina naturliga instinkter. Att få böka!! Jag är tack och lov inte en del av vår bedrövlig djurproduktion. Så fick jag det sagt också :-)!

20140826_094102Matilda kände doften av vildsvin. Hon stod blixtstill och tittade inåt stigen!

I helgen stod det ett rådjur ute på åkern där jag passerar med bil när jag ska till mitt hus. Jag stannade för att titta. Tror ni inte att det då kom ut 2 st till, ifrån skogen, och passerade framför bilen. Jag fort upp med mobilen för att fota men innan jag fått fram kamera och allt hade de ställt sig lite längre bort. Rådjuren här är verkligen tama.

20140825_114954

Så här sitter jag och skriver medan det skymmer där på utsidan och till ljudet av skördetröskan. Matilda och Spillevinken har somnat intill mig i soffan. Så gemytligt så :-)! Nu ska jag sätta på en kopp yogi-tea till mig, mitt älsklingste. Jag köpte en ny sort i helgen. Smak av anis.

Sist, men inte minst! En bild på ett jäkla oväder som rullade in för bara ett litet tag sedan. Ovädret slog inte till med all sin kraft hos mig men dock över Munkedal! Hela samhället höll på att hamna under vatten och dagen därpå var E6:an avstängd så alla trafik omdirigerades. Både arbetskamrater och konferensgäster anlände till hotellet flera timmar för sent den dagen. Men kolla vilket moln! Så maffigt.

SONY DSC

Go`kväll

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Livstil, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s