Hon är hemma nu.

De finaste orden jag någonsin hört. ”Hon är hemma nu”.

Min dotter och svärson har varit på resande fot sedan i måndags. Tvärs över jordklotet har resan gått. Hon ringde mig när hon skulle gå på planet i Sydney. ”Jag går på planet nu, mamma. Tullen höll aldrig på att släppa igenom mig”. Sen var hon borta. På natten fick jag ett mess. ”Jag är i Peking nu”. På förmiddagen dagen efter, ytterligare ett snabbt samtal. ”Går på planet i Peking”. Och jag som inte med mina tankar kan påverka någon annan människas liv säger till Tove med myndig, moderlig, lejoninne-röst. ”Tänk på julmarknad på Liseberg! Tänk på när vi alla går där! Fantisera om det hela jävla resan! Och Jonas också (min svärson), säg till Jonas detsamma! För kapare och flygolyckor till trots så kommer vi alla vara på Liseberg till jul”! Och hon gjorde vad jag bad henne om. Vad har hon och Jonas att förlora? Jag kan inte påverka utgången för deras liv…det kan bara de göra! Jag kan bara stå och peka med hela handen hahaha! Och det gör jag!

Hon ringde tidigt onsdagmorgon och sa ”nu är vi i Sverige”. Ord kan inte beskriva vad jag kände! Min duktiga, självständiga dotter och hennes fantastiska Jonas had made it home! De tog in på hotell i väntan på att deras vovve Jessie skulle anlända. 1,5 dygn senare kom så äntligen Jessie! De åkte till Tullverket med taxi för godkännande av papper, tillbaka till Arlanda och hämta vovven. All packning. Mycket admin. Iväg till Centralstation och iväg med snabbtåg till Göteborg där lillebror väntade med hundmat (eftersom Jessie inte fått äta på hela resan), samt taxi som Tove förbeställt. De hade ju sketamycket packning med sig utöver Jessie och hennes hundbur.

Jag visste att de skulle komma in till Göteborgs Central 16.30. Men jag hörde inget efter det. Då skickade jag iväg ett litet ödmjukt mess till sonen. ”Hallåååå….” Och jag fick genast svar. ”Hon är hemma nu”.

”Hon är hemma nu”. Inte ”de är hemma nu”. Todan är hemma nu! Och Jonas ska jag prata i telefon med ikväll. Världens bästa, tryggaste svärson jag kunde önska mig! Men…hon är hemma nu! Så mycket ligger i och mellan orden, bakom orden. Hon är hemma nu. Och mamma kan andas ut.

36dabe23b47d9dda837543c8cb2b07cb_1024

Namaste

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Attraktionslagen och Tankens kraft. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s