Egen företagare? Säljare? Nä, äventyrare!

Jag har ju tagit fasta på att bara göra saker som jag tycker är roligt! Det tycker jag att vi alla lite till mans ska göra. Fast det innebär ju att jag behöver ta tag i saker. Det är så lätt att fortsätta i gamla hjulspår och bara låta tiden gå. Vad vi tycker är roligt är ju väldigt individuellt. Jag har tidigare skrivit om att jag gillar att planera resor. Att få låta fantasin sticka iväg på upptäcksresor. Jag gillar att vistas i naturen. Det har jag gjort sedan jag var barn. Idag har jag lämnat stadslivet bakom mig. Västerås-dörren är helt stängd. Jag har inga hemmaboende barn längre. All tid är min…dvs den tid som inte min arbetsgivare fortfarande äger!! Så för att göra roliga saker krävs aktion!

10505530_10152134573365946_267903085774634740_n

I mitt fall har jag tagit reda på leder och motionsspår i min närhet. Jag vill ut och vandra. Länge! Med Matilda. Länge i den här betydelsen är 2-4 h. Men sedan vill jag ju ge mig ut på vandringar som tar flera dygn! Man alla är vi barn i början!! Så idag har jag planerat att ge mig ut och vandra några timmar på en led som finns i min närhet. Mer för att jag tycker det är skojigt än att behovet egenligen finns packar jag min rygga med varm grönsakssoppa bla. Haha!! Vatten till Matilda.

Jag har aldrig varit intresserad av titlar. Vad står det på ditt visitkort? Metaforiskt! På mitt har det stått egen företagare och säljare. Jag går inte igång på titlar. För det säger inget egentligen om personen bakom. Visst finns det dem som har ett yrke som deras personlighet speglar…men oftast inte. Jag har gått igång på människan bakom. Om du är intressant, om jag har något att lära mig av dig så har du mitt intresse. Men nu har jag nog ändrat mig lite för jag har hittat en titel som jag önskar stod på mitt visitkort!! Jag har en arbetskompis som inte defenierar sig efter hans yrkestitel. Nä, på hans visitkort står det äventyrare! Där har vi verkligen en titel som speglar sin ägare. Han har bestigit bergstoppar i Himalaya. Alla de höga topparna i Sverige. Kebnekaise 10 gånger tror jag! Nu har väl inte jag någon ouppfylld dröm att svinga mig mellan bergstopparna i Himalaya…men äventyr är som med så mycket annat individuellt! Jag vill också bli en äventyrare!! :-).

10511092_314211962073224_8301608942722291081_n

Sen har vi titeln andlig/spirituell ledare. Wow! Inget som jag kan bli men jag skulle inte ha något emot att spendera månader eller år med en! Tänk vad jag skulle lära mig. Eller en riktigt ålderstigen yoga-lärare från Indien. Ja tack. Det vistikortet imponerar. Hur hade inte min kropp mått efter 1 år ihop med en sådan kompetent människa? Så när jag ser mig omkring bland människorna i min närhet så är det oftas människor jag utvecklas av som finns i min närhet. Sen finns det dem som jag har så himla roligt ihop med, skratt och livsglädje är viktigt! Men den där äventyraren har med stor ödmjukhet svarat på mina frågor ang vandringar jag önskar göra i framtiden. Min tanke med Geiranger till våren slog han ur hågen. Stick iväg till hösten istället. Vädret är bättre! Såvida du inte ska ta med dig skidor!! Eh, nä det hade jag väl inte tänkt mig. Han med sin ryggsäck (liten ordvits där…) har all rätt i världen att bli lite överlägsen i sitt möte med mina inkompetenta frågor…men nej, inget annat än respektfulla svar har jag fått!

10373519_692330190849073_5026968323045814767_n

Snart, när tvätten som hänger ute är torr, ska jag packa ryggan för att ge mig ut på äventyr. Skog och berg väntar. I bohuslän! Sen ikväll ska den här äventyraren ligga nerbäddad i skön säng och med tak över huvudet. Äventyret vara inte så länge denna gång!

Jag vill att det ska stå äventyrare på mitt yrke på facebook. Titlar är viktigt!!

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Livstil och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s