En galet härlig morgon!

Min morgon började redan igår. Närmare bestämt 21.30 då jag somnade! Som en liten gris. Och helt underbart vaknade jag kl 05.00. 1 h innan klockan skulle ringa. Utsövd! Vilken känsla, att veta att jag har 1 hel timma tillgodo liksom. Så jag tassade upp i litet halvkyligt hus. Det hade börjat ljusna lite, lite på utsidan men i det stora hela var det mörkt där ute. Jag tassade runt och tände stearinljus på vardagsrumsbordet och på köksbordet. Matilda tassade tätt efter. Vi tände någon smålampa i fönstret. Sen kröp jag ner under täcket igen. Matilda hoppade upp och la sig som en liten sked framför mig. Och med ansiktet i hennes nacke och till skenet av stearinljus lät jag morgonen komma. Vilken härlig timma.

Sen var det dags för kaffe. Dags att tassa upp igen. Matilda hack i häl. Och medan vattnet kokade upp stod jag och tittade på den fantastiska morgonen utanför fönstret. Jag var ju bara tvungen att gå ut och fota. Så på med morgonrock och träskor! Ut på altan och ta lite bilder. Luften var härligt frisk och väldoftande. Sen in igen. Kaffe vid köksbord med tända ljus. Tystnad och Matilda vid mina fötter.

Och så var det då dags att ge sig ut i denna magiska morgon. Fleecetröja och sjal, raggsockor i lite för stora gummistövlar. Dimma, dimslöjor, fukt, doft av gräs och doft av nyhuggen skog. Matilda lös utan koppel. Frihet för lilla vovven. Och jag promenerar efter i sakta mak, insuper morgonen och fotar lite. Andas och lyssnar till andetag. Bara jag och en väldigt lycklig liten hund.

Kan man ha det så här bra? Tidiga morgonar kommer alltid vara min favorittid på dygnet, liksom hösten är favoriten bland årstider. Jag är glad att jag har Matilda, frågan är om jag tagit mig tid med morgonpromenader om det inte var för henne. I alla fall inte så ofta. Nu har jag förmånen att varje dag möta morgonen utomhus! Men vissa morgonar är vackrare än andra. I morse var en sådan morgon.

SONY DSCTaget från altan kl 5.45

SONY DSCFrihet för en aussie!

SONY DSCHär bor det älvor och troll. Och små tomtar.

SONY DSCHyresvärden röjer i skogen och jag njuter av doften!

SONY DSCDimman syns bakom trädstammarna.

SONY DSCMorgonen gryr.

SONY DSCTillbaks till dockhuset för att börja dagen.

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Livstil och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s