Nya mål, nya tider!

Jag börjar nästan vänja mig vid att må bra! Nästan! Att vakna varje morgon utan oro för dagen. Eller att sova hela natten utan att vakna av at älta och ha ångest. Dagen efter inflytt i dockhuset försvann allt det :-). Jag hade efter år nått dit jag ville och behövde. Sommaren 2014 passerade i ett endaste långt egoland haha. Jag behövde landa i det nya ovana.

c9322c39dcdb3d1543914a95587872fa_500

Igår kväll skrev jag en lista med rubriken: ”Vad betyder lycka för mig i min nuvarande situation?” Alltså jag är ju redan så lycklig så att jag nästan spricker. Ro i själen är guld värt! Det är jag den första att skriva under på. Men i alla fall så skrev jag den här listan för att jag vill fortsätta mitt liv utifrån där jag är idag. Förra året var listan 1 mil lång, så också för 5 och 7 år sedan. I dag är den 4 punkter lång! Min lista är privat så jag tänker inte dela med mig av den. Men om punkterna på min lista är svaret på lycka för mig så har jag verkligen ett i-landsproblem. Milt sagt! Är man inte bortskämd så är man inte!

1908426_862925080387458_8462221057512542273_n

Så då är det dags för ny målsättning! En del kan jag påverka själv rent fysiskt genom aktion men med annat är det kraften i mina tankar som gör jobbet. Attraktionslagen. Karma. Hej och hå! Det känns så jävla häftigt att nu kunna sätta mål som inte ”bara” innebär överlevnad/ro! Nu sätter jag mål som vilken annan människa som  helst. Mina grundförutsättningar är tillfredställda så att säga. Om inga hinder fanns, hur skulle jag leva då? Hur skulle du leva?

Hälsa är viktigt för mig. Den vill jag bevara långt upp i åldern. Till den dag jag dör. Jag fastar idag. Smoothisar och grönt te på menyn! Inget folk är så sjuka som vi i västvärlden. Det är stroke, cancer och massa annan skit! Men vi är inte alltid ett rö för vinden när det gäller sjukdomar. En hel del, om än inte allt, kan vi själva motverka genom på vilket sätt vi lever. Alkohol, tobak och MAT! Jag är inte mycket för pekpinnar. Men det kan väl inte gått någon förbi att frukt och grönt har en positiv inverkan på våra kroppar. Både viktmässigt och sjukdomsmässigt. Jag har tagit ett beslut idag att, om inte helt, minimera mitt sockerintag! Min arbetsplats har en konditor! Do I have to say anymoore…?

SONY DSCChokladsmoothie fylld med antioxidanter! Smakar himmelskt.

SONY DSCGrön smoothie på antingen bladspenat eller grönkål. Alkaliserar blodet, stärker immunförsvaret, skyddar mot cancer, anti-inflammatoriskt bla.

SONY DSCMitt favorit-te. Yogi Tea! Idag blir det det gröna.

Sen har mitt bokpaket kommit. Vilka spännande titlar. Nu ska jag ta mig ett eller tusen steg längre. Kraften i mina tankar. Mental träning. Diplomerad Mental Coach! Here I come!

SONY DSCOch en av författarna är min lärare. Förväntansfull är bara förnamnet.

Sen har jag slutligen tagit det jättestora beslutet att göra mig av med mikovågsugnen och tvn. Jag använder inte någon av dem! Så varsågod mina barn! Mikro till Tove o Jonas och tv till Magne. Lite orättvis fördelning kan tyckas men jag har mer i bagaget haha. Sen har jag på finkänsligt sätt bett barnen om en radio/stereo i julklapp. Musik MÅSTE jag ha!!

Nu ska jag njuta av ledig dag med massa energi tack vara smoothisar. Imorgon är också en ledig dag! Yoga, meditation och fasta. Och ingen oro! What so ever!

Ha en skön söndag alla

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Attraktionslagen och Tankens kraft och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Nya mål, nya tider!

 1. Pippi skriver:

  Hej Pia! Dina smoothies ser ju helt underbara ut!! Jag vill också börja med sådana! Vill du dela med dig av recepten så vore det toppen! Har du tips på någon bra hemsida eller kokbok för liknande smoothies?
  Allt gott till dig 🙂
  Pippi

  Gilla

 2. pippilotti skriver:

  Annars blir jag mer än nöjd med recepten på dessa två 🙂

  Gilla

 3. Frihet i blodet skriver:

  Hej Pippilotti!
  Varifrån jag fått just dessa recept vet jag inte men jag misstänker Erica Palmcrantz. Henne rekomenderar jag varmt. Hon har skrivit flertal böcker om raw food. Vilket grön smoothie är. Sen har jag en bok om juicening av Renee Voltaire. Rekommenderas också!

  Min chokladsmoothie innehåller ca 4 dl havremjölk, 1, 5 kravbanan, 1 dadel för sötma, ca 1, 5 msk shiafrön (bra fett bla) och ca 1, 5 msk raw kakao (riktigt högt värde av antioxidanter). Frys in banan och låt tina lite innan du kör igång mixern. Blir som glass. Shiafröna ska ligga o dra lite eftersom de får en hinna runt sig som också gör att smoothin blir tjock. Så, blanda allt. Låt dra 20 min. Mixa. Ät o njut!

  I grön smoothie är enda regeln: Gröna blad! I övrigt kan du ha i det du gillar. Jag har 1/4 färsk annanas (inkl stam), 1 äpple, 1msk vetegräspulver (klorofyll igen), pressad citron, färsk ingefära, mynta och vatten till önskad konsistens. Mixa. Kyl ner om du önskar. Drick och njut :)!

  Gilla

  • pippilotti skriver:

   Tusen tack snälla du, vilka fantastiskt härliga ingredienser! Det ska bli ett sant nöje att testa dem. Tack för övriga tips också. Önskar dig en underbar söndagkväll och hoppas att du haft en lika härligt solig septemberdag hos dig som vi haft här i Stockholm. Hösten är ljuvlig (så mycket bättre än sommaren)!

   Gilla

 4. Frihet i blodet skriver:

  Ett litet tips. Köp in massa banan och äpple (krav). Skala och halvera bananerna, tärna äpplet och frys in allt! Då är det bara att plocka fram vid behov. I övrigt så är det bara att prova sig fram vad för smaker man gillar! Och ja, det har varit en underbar dag i bohuslän. Heja hösten!!! Kram!

  Gilla

  • pippilotti skriver:

   Toppenbra tips, du är en guldgruva 🙂 Du får gärna lägga upp fler recept. Tror det uppskattas av många. Är så sugen på den där chokladsmoothien så jag kan dö nu! Tusan att butikerna är stängda :-p

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s