Min talang och min förmåga

I veckan höll jag min första presentation. Inför en grupp människor, som jag inte alls kände. Jag har hållt presentationer förrut. Egentligen. När jag gick min ledarskapsutbildning. Då skulle det hållas presentationer/föredrag i parti och minut när vi lämnade in olika uppgifter. Att stå inför en klass där alla iakttar med kritisk blick är tufft! Att iaktta när andra föreläser är ett led i utbildning. Vad görs bra? Vad görs mindre bra? Vad kan jag lära mig tills det är min tur att gå fram? Men samtidigt var alla i klassen medvetna om hur nervöst det var att stå där framme, vi satt alla i samma sits så att säga. Därför försökte vi alla alltid att peppa den stackarn som stod där framme med leenden, nickningar och andra små saker man kan göra för att få den ”utsatta” att känna sig mer bekväm i situationen. Min klass var den snällaste publik man kunde ha men…de tittade med kritisk blick!

1920537_10152197412416211_50708642_nMin favoritförfattare. Eller…en av dem!

Att hålla presentation inför främmande människor var mycket lättare! Jag fick uppdraget eftermiddagen innan av en av mötesledarna för en konferens som var förlagd hos oss. Hon ville att jag skulle prata före det var dags för hennes föredrag kl 09.00. Så 08.30 var min tid och jag började jobbet kl 08.00. Så jag hade alltså 30 minuter på mig att förbereda mig. En del av min presentation kunde jag redan men allt skulle memoreras och jag ville rent tekniskt att det skulle bli ett bra upplägg.

Nu borde jag har varit nervös kvällen innan eftersom jag inte kunde börja öva in presentationen förrän dagen efter. Men där kommer den mentala biten in. Dels såg jag framemot det, jag gillar att föreläsa! Men sen kunde jag också välja på vad jag fokuserade på. Det kommer gå åt h-e för att jag har övat så kort tid? Tänk om jag rör ihop årtal och helt tappar tråden? Tänk om jag blir så nervös att jag inte får fram ett ord? Åh, om jag ändå kunde bli sjuk så jag slapp åka till jobbet!! Men…jag kunde också fokusera på hur roligt jag tycker det är att trollbinda människor. Att få dem att skratta. Att jag har lätt för att hitta tråden utan att det märks att jag tappat den. Att jag vet att det märks att jag gillar vad jag gör. Passionen! Behöver jag säga att jag valde det sist nämnda?

be15d29d979a08dca3d3dc0c40ffe3e6_500Prove them wrong :-)!

Så, när jag åkte till jobbet var jag så fokuserad på att: Jävlar, nu sätter jag den! Inget kan gå fel! För idag ska jag göra det som jag är jävligt bra på :-)!! Som jämt när jag behöver tänka och fokusera när jag har en idé (det här vet mina gamla klasskompisar. När vi gjorde grupparbeten och behövde reflektera etc så gick jag omkring fram och tillbaks medan de satt kvar vid bordet), så behöver jag gå in i mig själv och bara gå, gå, gå. Nu har hotellet jag jobbar på väldigt långa korridorer så jag tog med mig mitt manus och började promenera! Fram och tillbaks. Teknik, teknik, teknik. Hur ville jag lägga upp det? Detta tog 30 minuter. Sen var jag redo!

Dörren till konferenslokalen stod öppen och mötesledaren höll ett litet morgontal när jag promenerade in och ställde mig bredvid honom. Lugn och trygg. Han drog lite skämt och lämnade sedan över ordet till mig. Och det var det! Jag hade allas fokus hela tiden. Och alla kände sig sedda. Folk skrattade på rätta stället! De nickade och log igenkännande. And I loved it! Det var inte lång stund jag höll på. 10 minuter kanske. De ställde frågor. Och var intresserade. När gruppen sedan lämnade hotellet för att åka hem kom kvinnan fram till mig för att tacka för sig. Hon var mycket nöjd med min presentation och hon hade gillat den lilla touchen jag gett mot slutet!

10485359_760469600640649_1586887047316118699_nIt will be worth it!

Tänk om jag kunde få jobba med att föreläsa! Vad skulle jag föreläsa om? Vi har alla våra förmågor och talanger. Det gäller bara att hitta dem! Vad är det för skillnad på en talang och en förmåga? Ja, talang är något som är mer medfött och som kommer naturligt medan förmåga är något som du har lätt för att göra men som du med övning och träning kan bli jääävligt duktig på :-)! Så skulle jag vilja beskriva det ialla fall! Min talang skulle kunna sägas vara att inspirera och entusiasmera medan min förmåga är att uttrycka mig i skrift och att vara relationsorienterad. Typ! Det kluriga kan vara att hitta sättet att nyttja sin talang och sin förmåga på! Det kommer inte lätt för alla. För somliga kanske aldrig!

10366081_756527991053607_5558006403569705837_n

Som ni ser har jag ändrat utseendet på bloggen. Jag kommer förmodligen att ändra igen någon gång i framtiden. Jag tröttnade på allt det gröna och tänkte: vad är min favoritfärg? Det är lila. Så så var det med det!

Lediga dagar väntar. Min dotter kommer imorgon! Imorgonkväll sover hon på min soffa! Tove, jag ser framemot att mamma dig! Love you!

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Personlig utveckling och Självkänsla och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s