Älskade barn

Det finns föräldrar som inte älskar.

Det finns föräldrar vars enda tanke är hämnd.

Det finns föräldrar som vill sina barns andra förälder illa.

Det finns föräldrar som går över lik för att göra den andra ont.

Det finns föräldrar som gör illa barn för att göra illa den andra föräldern.

Det finns föräldrar som inte bär på annat än hat.

Det finns föräldrar som köper ut alkohol till sina barn och sedan dricker med dem.

Det finns föräldrar som avvecklar alla regler och rutiner. Riskerar barnens liv, väl och ve. Barnen lägger agendan.

Det finns föräldrar som får underhåll och barnbidrag men inte köper kläder, skor eller annat till sina barn. Det gör föräldern som betalar underhåll.

Det finns föräldrar som bryter sina löften till sina barn.

Det finns föräldrar som ljuger för sina barn.

Det finns föräldrar som hotar sina barn.

Det finns föräldrar som ser till att barnen fryser ut och mobbar det syskon som bor kvar hos den andra föräldern.

Det finns föräldrar som är manipulativa.

Det finns föräldrar som fysiskt misshandlar sina barn. Som slänger dem i väggen och kastar en byrålåda på dem.

Det finns föräldrar som är fysiskt stora och starka men mentalt små som gruskorn.

Det finns föräldrar som låter sitt barn betala barnmisshandel-böter med sin månadspeng.

Det finns föräldrar som aldrig går på soc-möten som skolan kallat till.

Det finns föräldrar som får soc att tro att den andra föräldern är en dålig förälder. En mycket dålig förälder!

Det finns föräldrar som psykiskt misshandlar sina barn.

Det finns föräldrar som skrämmer livet ur sina barn.

Det finns föräldrar vars barn får posttraumatiskt stressyndrom.

Det finns föräldrar som får barn, soc, bup, gemensamma vänner att tro på varje ord.

Det finns bup som skriver ut antidepressiv medicin till barn efter att låtit ondsint förälder sätta diagnos.

Det finns föräldrar i Sverige som få ha hand om barn som inte borde ha hand om något levande väsen. Överhuvudtaget.

Det finns barn som går in i vuxenlivet med ärr och öppna sår. Det finns barn som aldrig blir vuxna. De kommer inte så långt i livet.

Det finns föräldrar vars talang är att skada andra och vars förmåga är att manipulera.

Men! Det finns barn som också hittar hem. Det finns barn som möter rätt person. Som öppnar ögon. Och som nollställer den hjärntvättade lilla hjärna. Ingen högutbildad på soc. Utan en vanlig kurator på u-m. ”Vi skriver en lista av alla dumma saker din förälder har gjort och sagt.” Listan blev säkert lång. Listan skrevs. ”Vad på denna lista har du själv hört eller sett din förälder göra?” Och just där och då startade förändringen. Precis när den frågan hade ställts påbörjades resan hem igen. För barnet kunde inte peka ut något på listan som hen själv hade hört eller sett. Allt hade kommit ifrån den hämdlystne föräldern eller dennes släkt.

Alla barn hittar inte hem! Det finns föräldrar och barn som lider något så fruktansvärt! Vem hjälper? Vad gör polisen, rättsväsendet, soc? Barn dör. Föräldrar dör. Helt sinnesjukt vad människor i hjälpande positioner kan skada. För hur det än är med manipulativa människor. De har ingen makt om inte andra ger dem den.

10363585_790324447655164_4751502728386284852_n

Spring för livet

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Personlig utveckling och Självkänsla och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s