I escape, one way or another!

Återhämtning hela dagen. I min tystnad och ensamhet får jag mängder med energi. Jag är egentligen extremt introvert men samtidigt en av dem mest extroverta jag känner när jag är på min arbetsplats. INFJ. Igen! Men introvert är det som gäller. Väldigt introvert. Jag skulle kunna gå dagar, kanske veckor utan mänsklig kontakt. Och inte alls känna mig ensam! Jag har ett rikt inre liv haha!

ed2fca10bf9bf5704f03da410b7aa32b

I den extroverta världen, där vi alla lever. Introvert eller inte. Så gäller det att försöka anpassa sig så gott det går. Jag går emot min natur så fort jag lämnar min bostad för att göra ett besök i den extroverta världen. So to speak! Men jag har lärt mig. Precis som så många andra introverta. Vi lever i en extrovert värld! Det är de sociala och de uttåtriktade som sätter spelets regler. 2/3 av världens befolkning är extrovert och 1/3 är introvert. Så det är inte så konstigt att det är det extroverta som väger över.

403e3b5f59f7b14546da1bb29d58eed9

Som introvert tror jag många med mig känner igen sig i att man alltid känt sig som en outsider. Man passar inte in liksom. Vi försöker, men det blir inte bra. Det blir aldrig bra när man försöker vara något man inte är. Idag är kunskapen mycket, mycket större om introversion jämfört vad det var när jag var barn, tonåring och ung vuxen. Idag är jag trygg i min introversion. Jag älskar att vara introvert. Jag är stark i det. Och stolt!

10537431_10152560681795435_58016234990054575_n

Däremot tappar jag lätt bort mig när jag kliver ut i den extroverta världen och lever där utan egentlig tid till återhämtning. Jag har ett otroligt extrovert yrke, som jag älskar. Jag älskar verkligen möten med människor och jag är skapt till att vara en sjuhelsickes relationsbyggare! Men jag tappar bort mig själv lite. Det är så lätt att fastna i det extroverta där andra värderingar än dem jag själv har lever. Jag börjar tvivla på mig själv och jag går ifrån sådant som egentligen betyder så mycket för mig. Varför gör jag det?

a3bbe028656bfc69102486923a4affa0_500

Idag har jag fått vara ensam. Och när jag har landat idag så har jag också sett saker komma upp till ytan som på något sätt har fått fäste de senaste veckorna. Jantelagen! Den lever där ute. Men inte hemma hos mig! Och den klistrar sig så lätt fast vid en. Idag har jag tvättat bort klibbet!! Affirmerat, tagit in positiva bilder, förstorat dem. Och förminskat de negativa bilderna. Bort, bort, bort!! Jag har fattat beslut. ”Varje val du gör är resultatet av det värde du sätter på dig själv.” Tänk på det! Varje jävla val!!! Och jag sätter högt värde på mig själv. Jag har fattat beslut. Privata sådana! Och gjort val!

faa097205a92a06bba42106479c94bfc_500

Det hänger bara på mig att jag ska fungera i båda dessa världar. Jag behöver sätta upp riktlinjer och gränser för mig själv. Det beror bara på mig och ingen annan. Fokusera och släpp inte blicken från målet! Hamna inte på avvägar! Glöm inte vad som är viktigt. Inget är viktigare än att jag mår bra. Inget! I am powerful in my now! Så skärpning Pia. Tappa inte bort mig därute!

Nin

Love and light

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Personlig utveckling och Självkänsla och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till I escape, one way or another!

 1. lindenborgs skriver:

  Hej! Och OJ vad jag känner igen mig mycket i din blogg! Jag har läst några inlägg hos dig och nu måste jag bara kommentera när jag läst om att vara introvert. Jag har nämligen också kommit fram till att jag till mångt och mycket också är en introvert typ. Det var när jag läste Linus Jonkman’s bok som jag fick världens käftsmäll. Jag som tidigare inte vågade tala om min introverta sida, för jag förknippade det med att vara tråkig. Men jag visste ju med mig själv att jag inte ÄR tråkig. Bara lite egen 😉 Känner igen mig jättemycket i det du skriver. Jag har levt själv i många år, men när jag väl hade landat bekvämt i mitt ensamliv (barnen hade flugit ut) – DÅ träffade jag mitt livs kärlek och självständiga Pia (jo jag heter också så) fick lära sig ett tillsammansliv igen. Superlycklig och superkär, men det kostar på att ”ta hänsyn” och kompromissa igen. Men livet har sina förunderliga vägar. Jag kommer säkert att hälsa på hos dig igen. Känns som jag trivs här. Och välkommen till mig! /Pia

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej Pia. Jag vill bara göra dig uppmärksam över att jag sett din kommentar och ber om att få återkomma! Jag har inget fungerande internet i dagsläget, men hoppas att det är löst snart. Så till dess, ha det så bra. Snyggt namn btw haha. Kram Pia

   Gillad av 1 person

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej, äntligen! Ursäkta dröjsmålet!! Tack snälla du för din kommentar. Jag blir så glad när människor känner igen sig i det jag skriver. Jag själv kom på att jag var introvert för 3-4 år sedan. Det var min son som bad mig göra en personlighetstest och vips föll alla bitar på plats. Vilken befrielse! Nu hymlar jag inte längre eller hittar på lögner för att jag hellre vill vara ensam än umgås. Och nu när jag själv förstår kan jag ju förklara för andra utan att de tar illa upp.
   Så härligt att läsa att du hittade kärleken i samband med att du hittade dig själv. Det tror jag stenhårt på! Jag har aldrig varit så trygg och stark som jag är idag. Så förhoppningsvis knackar HAN snart på min dörr haha. Att vara ensam nu en tid har varit oerhört viktigt för mig. Jag har vuxit något enormt. Idag skulle jag aldrig släppa in de människorna som jag släppte in tidigare.
   Jag är jätteglad över att du gillar det jag skriver om och att du kommer återkomma. Tack, tack! Jag kikade in hos dig tidigare och måste säga detsamma till dig. Vi har nog en del gemensamt. Så, på återseende min introverta vän. Kram Pia

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s