Min årstid och min tid på dygnet.

Det är min årstid och min tid på dygnet! Vaknar till ett störtregn som får det att forsa i mitt stuprör på andra sidan sovrumsväggen. Klockan är 05.30 och jag är pigg och utsövd. Hör hur katterna krafsar mot ytterdörr och altandörr. De tar 2 olika vägar in i huset och också olika vägar ut ur huset. Jag känner mig som en portvakt! In med katterna alltså, fram med matskålen. Ner i sängen en stund igen.

Sen blev jag helt plötsligt glasklar i huvudet. Jag kom på en grej jag glömt göra på jobbet innan jag åkte hem igår. Upp igen. På med kaffe. Och ett samtal till nattisen på hotellet. Jag skulle slippa åka in till jobbet denna lediga dag. Han fixade åt mig. Tack. Ut på kylig, regnig altan för att hämta in lite stickor att starta kamin med. Upp med grinden och ut med Matilda! Hon sprang ut i mörkret och försvann. Lilla aussien. In igen, med altandörr öppen för vofsingen skull. Satte fyr i kamin. Ropade ut i mörkret och det som är vitt i hennes päls lös långt, långt bort på åkern. Och det vita närmade sig i full hastighet. Sen inte bara jag såg henne utan också hörde henne. Hur hon rusade fram i mörkret. Hem till mig. Upp på altan och in i vardagsrummet. Blöt päls! Men så glad och lycklig!

SONY DSC

Ja, det här är min årstid och min tid på dygnet. Nu är jag som mest vid liv haha. Regn och rusk. Grå och svart himmel. Glasklara dagar. Mörker. Härliga färger. Tända ljus och te. Ibland rött vin (inte på morgonen kanske…).

Jag har tagit det lugnt i veckan. Bloggandet har fått ligga på is. Som jag skrev tidigare, jag är fokuserad på annat just nu. Som tar min tid. Dessutom har jag jobbat mycket den sista tiden. Jag som skulle downshifta!! Jo, tack! Men det är den tiden på året när det är full snurr på min arbetsplats. Och det är inte svårt att åka till jobbet när man trivs så bra som jag gör. Men hur ska man ha tid för och åt sig själv när yrkeslivet tar stor plats? Nu är det bara några veckor som det är så här men det finns ju människor som jobbar mer än heltid jämt och ständigt. För somliga fungerar det men jag har andra planer med mitt liv :-)! Nu är jag ledig i två dagar. Jag pluggar, äter min råa, veganska, friska mat. Yogar, mediterar och är med Matilda ute i naturen. Den biten av mig som är när jag är hemma ensam och ledig…det är min sanna natur.

1979569_667263753321200_1712838540_n

Ha en skön söndag

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Livstil och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s