Livet på landet – älgjakt

Det har skjutits rådjur och det har skjutits vildsvin. Tidigare såg jag rådjur varje dag. Nu ser jag inte en enda. Är de alla skjutna? Eller vandrar de kanske omkring på olika marker och nu är ”mina rådjur” någon annanstans och lever. Vad vet jag? Vildsvin är inte populärt bland befolkningen. Varför vet jag inte. Trafikrisk? Kanske. Och visst är det lite läskigt, jag som är mycket ute i naturen i gryning och skymning. Jag kan inte påstå att jag med glädje skulle möta ett gäng vildsvin. De är stora som flodhästar!! Och har betar. Jag har sett dem en gång. Vi sprang åt varsitt håll! Men jag har svårt att förlika mig med att döda djur!

SONY DSC

Nu ringde min kära hyresvärd. Imorgon börjar älgjakten. Och älglaget ska börja på marker närmast mig imorgonbitti. Kl 07.00. Men jag och Matilda är ute redan kl 06.00 så då var det ingen fara. I annat fall hade jag gått åt ett annat håll och dessutom haft henne kopplad hela tiden. Jag undrade hur det är imorgon eftermiddag. Var ska jag och Matilda gå? Men då trodde han inte de skulle vara kvar. Sen kommer de nog inte tillbaks på flera dagar. Ja, detta är en helt ny värld som öppnar sig för mig. Jag trodde jägare satt i ett och samma torn hela tiden! Men tydligen inte. Så de här första dagarna av älgjakt kommer inte jag och Matilda märka av. Jag bad honom hålla mig uppdaterad om när de skulle komma tillbaka och jaga på markerna hos mig nästa gång. Nu ska jag ta reda på hur länge jakten pågår. För jag kommer hålla mig undan skogstigar och djupa skogar den närmsta tiden.

SONY DSC

Att flytta ut på landet var mer intressant än vad jag trodde det skulle bli. Jag har lärt mig en del om jakt. Jag har lärt mig att elda i kamin. Veden som eldas är 1 år gammal. Minst. Det är bättre för bilen att stå i carport än i garage. Jag har varit med och bytt avgassystem på bilen. Även bakljuset på bilen. Jag har sett mina första vildsvin. Människor är otroligt vänliga och hjälpsamma. Omtänksamma. Hyresvärden tar ut Matilda varje dag när jag jobbar. När han ringde idag meddelade han att han inte kan ta henne på onsdag. Han ska resa bort en sväng. Han tar ut henne för att han tycker synd om henne att hon är ensam hela dagen. Han tar ut henne för att han tycker om henne. Jag är inte van vid människor som han och hans fru. Sen har jag bränt mig på bränn-nässla också. Det har aldrig hänt förrut. Men nu den närmsta tiden ska jag hålla mig undan för vinande kulor runt öronen! Det hoppas jag att alla älgar också gör!!

Go höst

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Personlig utveckling och Självkänsla och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s