Vi är veganer och vi är vegetarianer

Vi  är veganer, vi är vegetarianer. Min dotter, hennes kille och jag. Vi är veganer för det mesta. Ibland är vi vegetarianer. Idag var vi vegetariner. När vi möttes upp utanför Uddevalla på Torp köpcentrum. Vi började på Ikea. Med lunch. Den vegetariska lunchen. Quornfilé med ostfyllning, pommes och bea. Det finns veganskt på Ikea också. En ratouille som man kan ta pasta eller potatis till. Den ska jag testa nästa gång. Det är inte svårt att vara vegan/vegetarian idag. T.o.m. Ikea har mat till oss.

Jag storhandlade idag. Som raw vegan (vilket jag försöker leva efter så gott jag kan) är det lite krångligt att storhandla då det är mycket färsk frukt och färska grönsaker som gäller. Jag kan inte storhandla för 1 månad om jag säger så. Men jag storhandlar sådant som håller sig färskt länge. Oatlys alla varor tex. Stekmargarin och matfett till smörgås. Bananer, äpplen, päron och ananas som jag kan frysa in handlar jag i massor. Det har jag i mina smoothisar. Men allt bladgrönt, grönsaker, rotfrukter och färsk frukt får jag handla oftare!

SONY DSC

Astrid och Aporna är ett veganskt/vegetarianskt märke som kommit in i butikerna mer och mer på sistone. Förra månaden hade City Gross några få artiklar från dem. Idag kryllade det av olika alternativ. Jag köpte en ost. Den ser ut som en ost, den har konsistensen av en ost och den smakar som en mild Gouda! Jag skojar inte. Jag har ätit vegansk ost tidigare och ja, det har väl inte varit en höjdare. Men jag har hört så mycket gott om Astrid och Aporna så jag tänkte att jag skulle testa ialla fall! Nästa gång ska jag ta osten med paprika och chili-smak!

SONY DSC

Sen har jag alltid köpte en helsickes massa liter Oatlys Imat havregrädde. Till kaffe och matlagning. Idag hade de fått in Oatlys Ikaffe!! Den kostade 19.90/l istället för Imat som ligger på 25,50/l. Jag rensade hyllan på Ikaffe :-)! Hoppas de får in mer till imorgon, måndag! Till alla köpsugna stackare! Så även om jag inte har så många veganer/vegetarianer i min vänskapskrets så vet jag att de finns där ute. För de handlar samma mat som jag och butikerna plockar hem hur mycket som helst. Kolla kyldiskar, frysar och vid mejerierna så får ni se! Jag blir så glad. Vi växer och vi är många. Och vi månar om djur och natur och oss själva. Jag är inte ensam haha! Här är en sida jag hittade på facebook idag: http://mjolken.se/ . Och vill man verkligen veta mer vad mjölken/mejerier gör med vår hälsa är det bara att googla. Detsamma gäller kött. Googla. Fast man kanske inte ska gå in på Arla eller Scans sida hehe!

1509318_10152265612377461_6208821704078024442_n

Så, nu har jag kommit hem. Plockat in matvaror i kyl och skafferi. Ätit smörgås med ost! Och käkat 4 clementiner. Tänt eld i kamin. Det mörknar ute. Och jag tror jag ska lägga näsan i en skolbok, Coaching – vad, varför, hur!

Idag är det härligt att vara vegan!

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Livstil och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vi är veganer och vi är vegetarianer

 1. Petra skriver:

  Piiia! Du verkar ha det så bra, underbart! Ville fråga vilken din främsta källa till protein är? Kram!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej Petra! Jotack jag har det bra, :). Min främsta proteinkälla är spenat och andra gröna blad. Jag har också hampa-protein i smoothies. Sen har du groddar, linser och bönor. Men spenat och grönkål får bli svaret. Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s