Konflikter

Det har varit lite turbulens i mitt liv de 2 senaste dygnen. Människor har bekänt färg. Och jag måste gilla läget. Nu tror jag att alla kan landa i det som blev nytt. Och jag får vänja mig vid den nya situationen. Man vet aldrig vad som ligger och pyr under olika slags relationer. En eld kan ta fart på sekunder. Sen är det bara aska kvar.

1070053_220347198120117_675662838_n

Men nu efteråt, när timmarna och dagarna gått så ser jag vad jag lärt mig. Jag ser nu vad jag inte såg från början. Vilket jag borde gjort! När du blir anklagad för saker som du inte alls håller med om att du borde bli anklagad över går du i försvarställning. Det är liksom naturligt! Men egentligen omoget :-). Det har hänt att jag blivit anklagad för både det ena och det andra genom åren, av någon enstaka person. Och jag har ju gått igång på alla cylindrar för att jag blivit så förbannad och för att jag vill försvara mig. Hur kan du säga så om mig? Det där har jag inte gjort, sagt, tänkt etc etc! Känns det igen? Och sedan har jag gjort allt för att motbevisa och bevisa min oskuld. Och i vissa fall är det helt ok att bevisa sin oskuld, i mindre dispyter där missförstånd uppstått. Men i andra lägen, där det känns i magen att det är mycket mer infekterat än själva anklagelsen, då bör man backa och dra öronen åt sig.

10616378_789507477736861_4312831062127677966_n

För om du där under timmar av tjafs och bråk  motbevisar så kommer ändå inte ”sanningen” att ställa allt till rätta. Tvärtom, det är då bråket eskalerar! För det är egentligen inte det uttalade som bråket handlar om. I botten ligger egentligen något helt annat som du inte har någon aning om. Avundsjuka, dålig självkänsla, rädsla etc etc. Och de egenskaperna har inget med dig att göra! Det är den andra människans problem som projiceras på dig. Ju mer du ”bråkar” ju större kommer bråket att bli. Tills det är helt utan rim och reson.

8394341c1e509a92c88136a828181920_500

Av allt vi går igenom i livet lär vi oss. Jag har, efter att mött 3 personer genom åren som triggat igång mig, äntligen förstått att problemet inte är mitt! Och det känns så jävla skönt. Jag har gråtit och jag har varit jättearg. Jag har inte sovit om nätterna. Och nu när jag äntligen förstår kan jag låta det gå. Jag ser mönstren i dessa konflikter. De gav mig alla en magkänsla som jag inte visste hur jag skulle hantera. Om jag möter en fjärde person i mitt liv som väcker samma magkänsla kommer jag svara anklagelserna med tystnad. Det kommer inte hjälpa mot grundproblemet, som ju ändå inte är mitt, men det kommer bespara mig och personen onödigt bråk.

42ac1439299e353abfd975bbf5d34a0f_500

Nu är en ny dag och jag åker strax till jobbet. Där har jag människor omkring mig som är varma och omtänksamma. Och som får mig att skratta. Hur många åker till jobbet med en sådan härligt magkänsla?

Tack för denna lärdomen :-).

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Personlig utveckling och Självkänsla. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Konflikter

 1. finalina73 skriver:

  Att möta med tystnad är verkligen det bästa sättet. Förr försvarade jag mig alltid – ville bevisa min oskuld inom det jag anklagades för. Med åren har jag tvingats lära mig acceptera att andra får tycka som dom vill, att huvudsaken är att jag själv vet vad som är sant eller osant. Inte lätt alltid, men oerhört skönt att inte gå i försvar, för det tar ju så sjukt mkt av ens krafter.
  Heja dig på alla sätt!
  ha en jättefin helg,
  Kram Lina

  Gilla

 2. Frihet i blodet skriver:

  Ja, så himla dumt att gå i försvar. Dömt att misslyckas från början! Och jag är helt slut! Lesson learned :-). Hade jag varit tyst från början hade ingen eld flammat upp! Men som jag ser det, det finns en mening med allt. Tack för dina hejarop. Dem behövde jag. Kram och trevlig helg till dig också!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s