Mina galna drömmar

I somras satte jag upp mål över vad jag vill uppnå inom en 5-års period. Först tog jag kontakt med en livscoach för att få hjälp med att bena ut allt som snurrade i skallen. Och allt eftersom tiden går så växer drömmarna sig starkare och klarare. Det som inte kanske var så uttalat hos mig själv har under hösten och de senaste veckorna värkt fram till en klarare bild av vad jag vill.

1. Bloggen: Jag startade skriva på bloggen för att jag har ett behov av att uttrycka mina tankar och känslor skriftligen. Men det fanns en liten, liten gnagande önskan innerst inne att kanske någon där ute känner igen sig i det jag skriver eller kanske t.o.m. blir inspirerarad. Jag kommer ihåg min första feedback. Hon gillade vad jag skrev och blev inspirerad! You know who you are :-)! Nu har den tanken utvecklats. Jag har ett mål med mitt skrivande och jag har en dröm med mitt skrivande. Målet är att nå ut till x antal unika läsare varje vecka fram till juni nästa år. Och sen givetvis fortsätta växa. Denna vecka har jag nått halva vägen till mitt mål. Nu har jag 8 månader på mig att klara resten. Men min dröm är att min blogg ska vara en levande blogg. Där människor delar med sig av sina liv och erfarenheter. Där jag lär mig av er likväl som jag delar med mig av mig till er. Det skulle vara så fantastiskt kul att ha bloggen som ett forum där alla är delaktiga! Sen skriver jag ju om lite olika ämnen och alla ämnen passar givetvis inte alla men där du känner att du har något du vill dela med dig…please doooo :-)!!

10341739_10152488730752295_3247230044168263289_n

2. Diplomerad mental coach. Jag utbildar mig till coach. Tack vare hjälp av livscoachen jag tog kontakt med i somras. Se bild i högerspalt. Jag har hattat hit och dit i mina yrkesval. Jag har också haft en del olika arbetsplatser. Jag är rik på erfarenheter. Verkligen. Men jag tog reda på min passion, förmåga, mitt syfte i somras. Jag har massor egenskaper som passar en coach. Jag är introvert, intuitiv, empatisk, lyssnande och mycket intresserad av människors livsöden. Bla. Så coach får det bli så här mitt i livet!! Jag är färdigutbildad om 1 år. Jag kommer då starta eget lite vid sidan om mitt nuvarande jobb. Jag hoppas att det kan bära sig något så när inom 4-5 år efter min examen. But I want to give it a try! Sen ska mitt coachande knytas ihop med min blogg. Jag är i spädbarns-stadiet i allt detta ännu. Blogg och coach. Och ni är med mig från början och kommer se mig snubbla och ramla. Resa mig. För jag är envisare än synden. Men spännande värre är det.

10178105_756414937732331_5674632556086393816_n Tack Emma!

3. Digital nomad. Jag har frihet i blodet. Det vet ni! Jag har alltid känt mig fången på ett eller annat sätt. Privat eller yrkesmässigt. Tiden är inte min! Den har ägts av andra. Jag vill ändra på det. Jag vill byta pengar mot tid. Jag går ner i arbetstid och skär ner på kostnader. För tid betyder mer för mig än pengar att handla för eller betala lån för. Men sen vill jag ha ett arbete där jag själv bestämmer när jag vill/kan arbeta. Kl 21.00 på kvällen? Kl 05.00 på morgonen? Var någonstans vill jag arbeta? Vill jag leva billigt och arbeta digitalt var som helst i världen? Vill jag jobba 7 dgar i veckan? Eller 3? Svar ja på alla frågor. Jag jobbar för att om ca 5 år ge mig ut på mitt livs äventyr. Jag lämnar landet med en rygga! Kanske med bil och bila ner i Europa. Detta kommer också ”värka” fram under åren. Detaljerna är suddiga. But I am leaving one way or another!

1512387_306828192800105_7421184297627172246_n

Och i allt detta. Under det att tiden går ägnar jag mig åt att utvecklas och lära. Jag har ett arbete som jag trivs i, jag längtar inte därifrån. Ännu :-)! Jag bor helt underbart. Jag älskar platsen jag befinner mig på. Hade jag haft möjlighet att lämna idag, hade jag sagt nej. Jag är inte mogen. Och dockhuset är min trygga hamn just nu. Jag fortsätter att äta grönt. För att hålla mig frisk och stark, både fysikst och mentalt. För miljöns skull, som är så viktig!! Men också för alla älskade djur som lider så. Jag fortsätter träna mentalt och fysiskt, meditation och älskad yoga. Min kropp är stark. Min kondition är sämre. Här finns det att jobba på!! Och jag försöker hela tiden komma tillbaka till här och nu. För nu är det ända som existerar!

10672113_10152735506046211_5540431209986852682_n

Resan är redan startad. Nu ska jag hålla mig fokuserad och inte tappa bort mig i livets trivialiteter. Dag för dag. Ha en skön lördag. Jag åker till jobbet några timmar.

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Personlig utveckling och Självkänsla och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Mina galna drömmar

 1. pippilotti skriver:

  Så inspirerande att ta del av hur du bygger din väg och ditt liv! Befinner mig i liknande fas men är långt ifrån lika klar över mål och väg ännu, har SÅ svårt att bygga/planera framåt och har svårt se hur det jag är bra på ska gå att göra något av på går att göra något av. Men energin och riktningen i mitt liv är samma som för dig! Tack! All lycka till dig på din väg!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej!! Jag blir så glad över dina ord. Inspirera är vad jag vill göra! Och vad spännande att också du är på väg åt något håll haha. Jag tog kontakt med livscoachen Camilla Lebert Hirvi och hon hjälpte mig att reda ut begreppen. Det finns en länk på min sida till henne, annars sök på peelitoff.net. Jag tror att vi alla har förmågor och talanger men somliga av oss har det svårare att komma på vad vi ska göra med dem :-). Håll mig uppdaterad! Kram och ha en härlig lördag!

   Gillad av 1 person

 2. iamittilivet skriver:

  Att ha en plan och ge sig tid – det blir så bra. Det har det i alla fall blivit för mig som nu bor där jag vill bo och hör hemma. Ta dig tid och låt det växa fram!
  Ha det gott!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Tålamod är inte min bästa sida. Men i detta känner jag att det krävs tid. Tid till mognad framför allt. Ia, du är en förebild för mig :-). För du tog steget! Kram, kram.

   Gilla

   • iamittilivet skriver:

    Jag har slutat tänka på tålamod för det har jag inget, allt ska hända eller fixas nu och ”synas”. Men jag börjar ändra mitt beteende genom att tänka: ”gör nå’t annat, låt tiden jobba för dig”. Och det fungerar! Hjärnan fortsätter ju snurra även om man har nå’t annat i händerna.
    Roligt om mitt steg kan inspirera andra!
    Ha det gott!!

    Gillad av 1 person

 3. finalina73 skriver:

  Wow vad inspirerande att läsa det du skriver!
  Jag var också inne på coaching ett tag, men av någon anledning blev det inte så.
  Det ska bli superspännande att följa din resa.
  Själv är mina mål att bygga upp min kropp och min själ. Kroppen blev ”lite kaputt” efter en bilolycka 1999 och det har varit en lång resa efter det. Själen har där också tagit stryk och den vårds med snällhet och annat. Därav allt fokus på att jag har en grön resa – jag vill må bättre och vara snällare mot mig själv, andra och miljön.
  Fokus på träning, yoga, meditation, qigong och personlig utveckling. Och allt grönt såklart 😉
  Livet är fantastiskt på så många sätt.
  Önskar dig allt det bästa!
  Kram Lina

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej där! Ja min livstil med mat, andlighet, yoga, personlig utveckling hänger ihop med en gång så trasig själ.Jag har märkt att maten inte bara påverkar min fysik utan också min mentala hälsa. Jag ser framemot att läsa om hälsa och mat och träning på din blogg. Du har definitivt ett försprång :-)! Qigong är något jag alltid viljat ägna mig åt men inte fått tillfälle att utöva. Men en dag så…det vet jag med säkerhet! Det är så mycket jag vill, tiden räcker inte till men å andra sidan har jag ju halva livet kvar. Jag behöver ju inte göra allt denna veckan!? Ja, livet är fantastiskt. Verkligen! Kram och ta hand om dig. Pia

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s